Fırında Bütün Hindi Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Fırında Bütün Hindi Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2021 22:44

Yeni yıl sofranızın tam ortasında yerini alacak nar gibi kızarmış bir hindi tarifimiz var. Zahmetli gibi görünse de birkaç noktaya dikkat ederek mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte fırında nefis bütün hindi tarifi...

Haberin Devamı

Malzemeler:

  • 1 bütün hindi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kuru maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tarif:

  1. Öncelikle Arçelik Ankastre Fırın'ı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Bütün hindiyi yıkayın ve içini temizleyip geniş fırın tepsisine alın.
  3. Hindinin göğüs etinin üzerinden deriyi küçük bir bıçak darbesiyle ayırın ve 2 kaşık tereyağını içine koyun.
  4. Diğer göğüs derisini de aynı şekilde ayırıp 2 yemek kaşığı tereyağını koyun.
  5. Soğan, sarımsak, patates ve havucu iri iri doğrayın ve hindinin içine yerleştirin.
  6. Derin bir kapta tavuk suyu, zeytinyağı, kuru maydanoz, tuz, karabiber ve ılık suyu karıştırın.
  7. Bu karışımı hindinin üzerine gezdirin, suyun fazlası fırın tepsisinin içinde kalacak.
  8. Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt sonra da folyo ile kaplayın.
  9. Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 3,5 saat pişirin.
  10. Pişirme sonunda folyo ve yağlı kağıdı üzerinden alıp üzeri açık halde üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık
  11. 45 dakika daha pişirmeye devam edin.
  12. Fırından çıkarttığınız hindiyi 10 dakika dinlendirin.
  13. Ardından servis edebilirsiniz.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!