Filmimize iftira atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Filmimize iftira atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 00:00

Mia Film’in patronu Banu Akdeniz, yapımcılığını üstlendiği "Musallat" filmi hakkında basında çıkan "Üçkağıtçılık filme musallat oldu" başlıklı haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Banu Akdeniz, Kültür Bakanlığı’nın yaptığı araştırmada "Musallat" filmine maddi destek almak için türlü hilelere başvurulduğunun tespit edildiği yönünde çıkan haberlerle ilgili, "Yapılan haber doğruları yansıtmıyor. Haberde, ’Hacı Burhan Kasavi diye birinin olmadığı öğrenildiğinden filmin çekiminden vazgeçildi’ deniyor. Bu çok komik. ’Musallat’, fantastik bir korku filmidir. Ve bir korku filminde şu veya bu yalandır demek kadar anlamsız bir şey olamaz" dedi.

"Musallat"a mali destek alabilmek amacıyla Kültür Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını kaydeden Akdeniz, sözlerine şöyle devam etti: "Bakanlık filmimize destek verilemeyeceğini bildirdi. Ancak sadece bize değil, başvuruda bulunan 57 filme de yardım verilmedi. Bunlar arasında Fatih Akın, Abdullah Oğuz, Tarık Akan gibi pek çok değerli yönetmenin filmi de var. Bu tamamen Bakanlık Sinema Destekleme Kurulu’nun kararıdır. Biz de saygı duyuyoruz..."

Yönetmenliğini TV dizilerinde çalışan Alper Mestçi’nin üstlendiği, Burak Özçivit, Biğkem Karavus ve Kurtuluş Şakirağaoğlu’nun başrolde olduğu "Musallat", 16 Kasım’da 180 kopyayla vizyona girecek. Film, halk arasında ’üç harfliler’ olarak adlandırılan ve tabu olarak kabul edildiğinden hep korku, endişe ve dehşet duygularını çağrıştıran ’cinleri’ konu alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!