Festival dosyası

Güncelleme Tarihi:

Festival dosyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 15:13

Haziran ayının gelmesiyle festival mevsimi de açıldı. İşte yazın en bomba gidilesi festivallerinin ayrıntılı dosyası.

Haberin Devamı


Radar Live Festival
(29 Haziran-2 Temmuz)


Kilyos Solar Beach

Daha ikinci yılında çıtayı yükselten Radarlive bu yıl, Marilyn Manson, Kelis, James ve daha birçok ismi ağırlıyor.
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve müzik festival namı adına aradığımız pek çok şeyi birleştirmeyi daha ilk seferinde başarmış, popülist bir çizginin en cool, en yenilikçi tarafından bize el salayan bir festival olmuştu Radarlive!
İşte yine Radarlive ikinci turunu atmaya hazırlanıyor. 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Solar Beach, ömrü hayatında az görülen bir coşkuya sahne olacak.
Festivalde kimler mi var? En başta günlerce öncesinden anonsları yapılan ve fanlarının merakla beklediği Marilyn Manson, Kelis, James, hasretiyle yanıp tutuştuğumuz Duman ve daha birçok isim, üç gün boyunca tam bir müzik ziyafeti çekecek Kilyos sahilinde. Hemen hatırlatalım, denize girmek ve güneşlenmek serbest! Plaj kıyafetlerinizi yanınıza almayı unutmayın!

Türk Rock Festival

(22-24 Haziran)

Haberin Devamı

 Şile
Şile, Haziran sonunda nefis bir festivale ev sahipliği yapacak. Tamamı Türk Rock gruplarından oluşan kadrosuyla konaklamalı gerçekleşecek olan bu festivali de kaçırılmayacaklar listesine ekleyin!

ÖSS’den bir hafta sonra kafanızı dağıtmak ve sevdiğiniz Türk rock grup ve şarkıcılarını dinlemek ve doyasıya izlemek istiyorsanız, size Şile yolları gözüktü demektir. Mat, Negatif, Aslı, Yüksek Sadakat, Bulutsuzluk Özlemi, Aylin Aslım, Direct-T, Anima, Çilekeş ve daha bir çok grup ve şarkıcıyı dinlemek için daha iyi bir fırsat olamaz.
Gelelim festival yerine nasıl gideceğinize? Festival komitesi Cuma günü için saat 11: 00-12:00 ve 13:00’da olmak üzere festival alanına özel servis sağlıyor. Festival boyunca IDO ve IETT işbirliği devam edecek. Bu tarihler arasında Türk Rock biletini gösteren herkes, Bostancı-Şile, Kadıköy- Şile, ve aksi güzergahlar ücretsiz olarak yapılacak.


ANKİROCKFEST 2007
(6-10 Haziran)


Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri

Bütün festivaller illa İstanbul’da mı yapılacak? Elbette ki hayır! Bu konuda İstanbul’a en büyük alternatif şüphesiz başkentimiz Ankara oluyor. Daha Nisan ayında Rotting Christ Orphaned Land’in katılımıyla gerçekleşen ve üç gün süren festivalin hemen ardından 6-10 Haziran tarihleri arasında ilki geçtiğimiz yıl gerçekleşen Ankirockfest vuku bulacak. Adından da anlaşılacağı üzere, rock müzikseverlerin kayıtsız kalamayacağı festivale neredeyse aklınıza gelen her isim katılıyor.
Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde 6 Haziran’da başlayıp, 10 Haziranda son bulacak olan Ankirockfest, konaklama özelliği ile de takdirimizi kazanıyor. Beş günlük festival için çadırınızı, matınızı, su kabınızı alıp Ahlatlıbel Tesisleri’nin yolunu tutabilir ve arkadaşlarınızla ya da yan çadır komşularınızla hem müziğe doyup hem de birbirinden eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Peki bizi evimizden kaldırıp Ankara yollarına düşmemize sebebiyet veren Ankirockfest’te kimler var, program nedir derseniz; hemen özet geçelim. Festivalimizin açılışını ikinci albümünü merakla beklediğimiz Ankaralı grup Deja-Vu yapıyor, hemen ardından ise Metropolis, Umut Kuzey, 110, Hayko Cepkin ve gecenin prensesi Nil Karaibrahimgil sahne alacak. Uyuyup uyandıktan ve festival alanındaki etkinliklere takıldıktan sonra bizi Cenk Bey’in grubu Malt karşılıyor ve Redd, Feridun Düzağaç ile devam ediyor; ardından ise rock müziğinin babaları Bulutsuzluk Özlemi, Erkin Koray ve Moğollar peş peşe sahneye geliyor. Bu bombardımanın ardından 8 Haziran’da karnaval, Asena Özçetin, Barış Akarsu, Yüksek Sadakat, Ogün Sanlısoy ve yeni Albmüyle Demir Demirkıran bizlerle bir araya geliyor. Cumartesi ise günü kadro pek havalı ve geniş; Aydilge, Anima, Rashit, Vega, Griphin, Emre Aydın veee Pentagram! Geldik kapanışa? Diğer günlere göre daha sert soundlu olan bu günde Reset To Default, ARCANE, Blacktooth, Crossfire, Raven Woods, Pilli Bebek ve Whisky’nin yanı sıra kapanışta festivalin tek yabancı konuğu olan Black Sabbath’ın efsanevi solisti Tony Martin sahne alacak. Tony Martin’in solo çalışmalarının yanı sıra klasikleşmiş Black Sabbath şarkılarını söyleyeceğini tahmin edersiniz herhalde.
Beş gün boyunca rock müzik nedir, ne değildir en sıkı tanımın yapılacağı Ankirockfest’le ilgili ayrıntılı bilgileri www.ankirockfest.com adresinden bulabilirsiniz. Festivalde kamp kurmak istiyorsanız kamp+kombine biletlerin fiyatları 100 YTL iken, “Ben kamp kurmam evime gider gelirim” diyorsanız, kombine 75 YTL “günübirlik uğrarım” diyenlerdenseniz 21.50 YTL ödemeniz gerekiyor. Biletler Biletix’te!


EFES Pilsen One Love Festival

(15-17 Haziran)

Haberin Devamı


PARKORMAN
Haziran ayı geldi mi ekip, olarak bize Parkorman’ın yolları gözüküyor ki, bundan rahatsız olan var mı? Hayır, yok. :) İşten çıkıp konser saatine yetişmek de biraz zorlansak da o kadar kusur kadı kızında da bulunur deyip, hoşgörümüzü sonuna kadar kullanıyoruz, maksat eğlence, konser olsun dimi ama? Haziran ayı içerisinde bizi yine Parkorman yollarına dökecek bahanemiz ise bu yıl 6. sı düzenlenen Efes Pilsen One Love Festival’dan başka bir şey değil haliyle.
Geçtiğimiz yıl Black Eyed Peas ve Morrissey gibi müzik dünyasının kalburüstü isimlerini ağırlayan EPOL’un bu yılki konukları ,isimlerini duyduğumuz anda dudaklarımızın uçuklamasına, kısa süreli şoklar yaşamamıza neden olan Beastie Boys ve Underworld, Tabii sadece bu kadarla kalmıyor Efes Bilsen One Love’ın kadrosu. 15 Haziran 2007 saat 18:00 itibariyle müthiş bir parti bizleri bekliyor olacak. Kapı açılışıyla beraber set’in başına geçecek olan Fuchs, saat 21:00’de sahne alacak olan Idlewild’a kadar bizleri festival havasına sokacak ve 21:00 itibariyle yani Idlewild’ın sahneye çıkışıyla asıl olaymız başlayacak. Gecenin bombası ile kuşkusuz dans ve rock’ın akıbetini değiştiren isim olarak nitelendirilen Underworld olacak. Festival biletlerini Biletix’ten alabilir, www.efeskeyfi.com ve www.pozitif.info adreslerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

MASSTIVAL

(14-15 Temmuz)

Haberin Devamı


PARKORMAN

Festivallerimizin Temmuz ayındaki durağı ise yine ve yeniden Parkorman oluyor. Bir yıl öncesinden yapılacağı duyurulan ve ev sahipliği yapacağı isimler hakkında yaklaşık altı aydır inanılmaz bir dedikodu furyasının döndüğü Masstival, henüz net karosunu söylemese de resmi internet siteleri www.masstival.com ve My Space sayfaları www.myspace.com/masstival’dan yaptıkları açıklamalarla festivalle ilgili bilgileri takipçilerine duyuruyorlar.
Aynı zamanda konaklamalı olarak gerçekleşen Masstival’de 14 Temmuz Cumartesi günü ana sahnede, ilk albümlerini daha yeni yayınlayan Üçnoktabir, Levent Yüksek& Sıfır Km, TurgutBerkes’i izleyebilirsiniz. Öte yandan alternatif sahnede ise Disenchant, daha önce üç kez ülkemizde konser veren ve “Scarsick” dünya turu kapsamında bir kez daha İstanbul’a gelecek olan progressive metal grubu Pain Of Salvation Masstival katılımcılarını müziğe doyuracak.
Geçelim ikinci güne. Norveçli topluluk Maailma ile alternatif sahneden ikinci güne merhaba derken ardından Turgut Bberkes & Kara Kutu, Malt, The Answer ile ana sahnede güne devam edebilirsiniz. Festivalin tam kadrosu henüz açıklanmış değil, gelişmeleri www.mastival.com adresinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Blue Jean Dergisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!