Feribotla İstanbul’dan İzmir’e 16 saatlik mavi yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Feribotla İstanbul’dan İzmir’e 16 saatlik mavi yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2006 00:00

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin üç yıl önce son verdiği İstanbul-İzmir seferini artık bir özel şirket yapacak. İki kent arasında tek yönde 16 saat sürecek karşılıklı seferler, 16 Haziran’da Haydarpaşa Limanı’ndan hareket edecek Samsun gemisiyle başlıyor. Saat 17.30’da İstanbul ya da İzmir’den kalkacak gemiler, ertesi gün 09.30’da karşı limana varacak.

İstanbul-İzmir seferi, bir zamanlar Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin vazgeçilmez hatlarından biriydi. İki kent arasında, havuz ve güneşten yararlanıp, mükemmel bir akşam yemeği yiyerek seyahat mümkündü. Güvertedeki şezlonglara uzanıp manzarayı seyrederek, kitap okuyarak keyfetmek de yanınıza kár kalırdı.

Karayolunun giderek daha çok kullanılmaya başlaması, tanıtım yetersizliği, bu hattaki yolcu sayısının azalmasına yol açınca Türkiye Denizcilik İşletmeleri bu seferden vazgeçti. Ama özel teşebbüs üç yıl aradan sonra da olsa bu hatta deniz yolculuğunu tercih edenlerin hizmetinde. Haydarpaşa’dan kalkan gemi 16 saatlik yolculuk sonrasında İzmir Alsancak Limanı’na yanaşacak.

FERİBOTLAR YENİLENDİ

Deniz Ticaret Odası, TÜRSAB ve armatörlerden oluşan konsorsiyumun kurduğu Deniz Cruise & Ferry, özelleştirme kapsamında satın aldığı 1985 yapımı Samsun ve Ankara feribotlarını baştan sona yeniledi. Tuzla’da yenilenen feribotlar, beş yıldızlı otelleri aratmayacak. Yolcular; restoran, disko, bar, çocuk kulübü, fitness center, yüzme havuzu, kuaför ve business center hizmetlerinden yararlanabilecek. Feribotlar 220 araç ve 575 kişi kapasiteli. Her bir feribotta 169 kabin, 110 pullman koltuk var. Evcil hayvanlar özel bölümde taşınıyor.

PANORAMİK SÜİTTE YOLCULUK 750 YTL

Her gemide iki adet "Yüzen süit" de denilen Panoramik Süit bulunuyor. Dört kişilik süitte, tek kişi de dört kişi de kalsanız, 750 YTL ödemeniz gerekiyor. İki tarafı camlı kamaranın kesintisiz manzarasıyla, yolculuk boyunca Marmara ve Ege ayaklarınızın altında. Kamarada LCD televizyon, mini bar, oturma bölümü, yataklı kanepe, kasa, banyo gibi beş yıldızlı bir otel odasında bulabileceğiniz tüm konfor var. Tek tarafında cam bulunan Executive Süit’in fiyatı ise 695 YTL. Süitin diğer özellikleri Panoramik Süit’le aynı.

Panaromik ve Executive Süitler’den daha küçük olan ve dışa bakan tek tarafı camlı süitler 550, içe bakan manzarasız süitler ise 460 YTL. Siz ekonomik bir oda isterim diyorsanız, 300 YTL’ye dört yataklı odanız emrinizde.

Bu arada koltuklarda da fiyatlar manzaraya göre değişiyor. Sekizinci güvertede manzaralı bir pulman için 75, manzarasız için ise 65 YTL ödeyeceksiniz. Otomobille gidiyorsanız ekstra 195 YTL daha ödemeniz gerekiyor.

Seferler, 19 Eylül’de başlayan kış sezonunda tek gemi ile sürecek. İzmir-İstanbul feribotlarının fiyat ve sefer tarifelerini gösteren www.denizline.com web adresi, 31 Mayıs’tan beri aktif. Bilet almak isteyenler burada listesi bulunan acentelere başvurabilirler.

PETİNİZE 20 YTL BİSİKLET ÜCRETSİZ

Motosiklet35 YTL

Binek oto195 YTL

Minibüs200 YTL

Karavan, römorklu araba220 YTL

Otobüs620 YTL

BisikletÜcretsiz

Evcil hayvan20 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!