Ferdi Özbeğen Erol Evgin kıyaslaması

Güncelleme Tarihi:

Ferdi Özbeğen Erol Evgin kıyaslaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 00:00

Ne Ferdi Özbeğen, ne de Erol Evgin’in 30 yıl önceki popülariteleri yok. Ama sanmayın ki popun ve tavernanın kralları öldü. Özbeğen şu sıra Talimhane-Portofino’da, Erol Evgin ise Gayrettepe-Plaza Otel’in roof’unda çıkıyor. Aynı gece birinden çıkıp diğerine gidince biraz ağır geldi tabii. O yüzden tasvirde hata olursa affola: Eski krallar geri döndüler. Hem de yeni peruk ve yeni aydınlatmayla!

TİPİ NASIL?

Özbeğen’in
piyano ve mutlaka bir mumla çekilen kliplerini hatırlıyordum. Şimdi de kırmızı ışığa takmış. Sahnede üstüne kırmızı spot tutturuyor, inene kadar söndürtmüyor. Biraz kilo almış, onun dışında 80’lerde nasılsa aynı.

Evgin’in peruğunun şekli değişmiş. Değişmiş ama, uzamış mı kısalmış mı, onu ne ben ne fotoğrafçım çözebildik. Onun dışında ne biliyorsanız aynı Erol Evgin. Şaka gibi değil mi? 25. müzik yılını hatırlıyorum, bacak kadar çocuktum.

NE SÖYLÜYOR?
/images/100/0x0/55eb24b3f018fbb8f8ae10c8

Özbeğen
bana hiçbir zaman hitap etmedi ama "gözeee mi geeeldiiiin, gelmiyorsun ah!" şarkısında adama eşlik etmemek mümkün değil. Zaten bütün Portofino ediyor. Ama asıl alkış ilk gözağrısı İnleyen Nağmeler’de kopuyor.

Evgin’den Bir Tanem Söyle Canım, Bir De Bana Sor gibi klasiklerin yanı sıra Sibel Can’dan Lale Devri gibi şarkıları da dinlemek mümkün. Repertuvarda Ankara Türküsü, Nazım’dan Kuvai Milliye gibi ulusalcı tonlar var.

SAHNEDE NASIL?

Özbeğen
sahnede viski-sigarasını aksatmıyor. Siz bana uymayın diye dalgasını da geçiyor. Yakasız işlemeli beyaz bir gömlek giymiş. Arkasındaki platformda isminin baş harfleri F ve Ö yazılı. Orkestra yok, tek tabanca çıkıyor.

Evgin Sahnesine çok hakim. Seyircinin arasında dolaşıyor, salon adamı çizgisinden taviz vermeden açık saçık espriler yapıyor, kırıp geçiriyor. Güzel şive taklidi (Kıbrıs) yapıyor. Arkasında 6 kişilik orkestrası var.

KİM GİDİYOR?

Özbeğen’de
gözler Semra Özal’ı arıyor ama nafile. Gerçi Ayşegül Aldinç, Ajda Pekkan gibi ağır konukları oluyor ama asıl gelenler 25-35 yaşında "eğlenecek yer bulamayan" üst-orta gelir grubu genç ve beyaz yakalılar.

Evgin’in çıktığı 100 kişilik Sky Bar’da boş yer yok. Gençler çoğunlukta, yaş ortalaması 25-35, ama burada Ferdi Özbeğen’in aksine gruplardan ziyade çiftler var. Etrafa bakıyorum arada Sinan Çetin gibi simalar görüyorum.

NEREDE, KAÇTA, KAÇA?

Özbeğen,
Talimhane-Larespark Otel’in girişindeki Portofino’da çıkıyor. Cuma-cumartesi akşamları saat 22.30 gibi sahne alıyor, ara vermeden iki buçuk saat çalıp, söylüyor. Yemekli 100 lira. Taksim, İstanbul. (212) 313 51 00.

Evgin, cumartesi akşamları Balmumcu-Plaza Otel’in tepesindeki Sky Bar’da çıkıyor. Bu hafta cuma, yani bu akşam çıkacak. 11.30 gibi başlıyor, 02.00’ye doğru bitiriyor. Kişi başı yemeksiz 150 lira. Gayrettepe, İstanbul. (212) 370 20 20

NE VAR NE YOK

PARTİ SEVENLERE

Bedük Discorium’da

70’lerden bugüne efsane disko ve dans hitleri Bedük’le yeniden hayat buluyor. Nostaljik dev gece kulübü Discorium bu akşam Bedük ve ekibiyle 70’lere uçacak. 23.00’te başlayacak partiye giriş 30 lira. (212) 347 13 47.

KAHKAHA SEVENLERE

Ata Demirer Bostancı’da

Komedyenin yeni şovuna birincisi kadar güleceksiniz. Bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde çıkacak olan Demirer haftaya cuma aynı saatte Ankara Anadolu G.M’nde. Biletler 34-50 lira. www.biletix.com

ROCK SEVENLERE

Apocalyptica 3 büyükler’de

Dün Ankara’yı coşturan Apocalyptica grubu, yeni albümünlerinin hemen ardından bu akşam İzmir Cool Events, yarın İstanbul Yeni Melek’te. Konserler 21.00’de biletler Biletix’te 34-39 lira. (216) 556 98 00.

NE YESEK?

Elazığlı’da Çiğburger

Türkiye’de çiğköfteyi ilk defa fabrikada üreten ve bu konuda öncülük yapan Elazığlı Çiğköfteci yeni bir ürün çıkardı: Çiğ köfteli burger yani Çiğburger. Ben de burun büke büke ısırdım ama sonra iki tane götürdüm. Onu istemezseniz klasik çiğköfteleri de şahane. Gitmişken tulumba tatlılardan da mutlaka isteyin. Ticari hayatına 1997 yılında bir kamyonetin arkasını büfe haline getirerek başlayan Elazığlı şu anda günde 2 buçuk ton çiğköfte üretiyor, 16 şubesinde taze dağıtıyor. Et sevenler için etli çiğköfte mönüsü, sevmeyenler için vejateryen mönüsü de var. www.elaziglicigkoftci.com.tr (212) 264 62 59 Etiler, (216) 470 92 82 Kadıköy.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!