Güncelleme Tarihi:
Boncuk, çalı, alacalı ayşe kadın, sırık, gelin fasulyesi gibi birçok çeşidi olan taze fasulyeye, soframızda en çok yaz aylarında rastlıyoruz. Haziran ayından başlayarak manavlarda yerini alan taze fasulyenin en bol olduğu aylar; temmuz, ağustos ve eylül. Vitamin ve besin değeri oldukça yüksek olan bu yaz sebzesi, çoğunlukla zeytinyağlı olarak pişiriliyor ve her evde mutlaka haftada bir yeniyor. Çoğunlukla Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde çıkan, bu ay Lezzet dergisinin ayın yemeği olarak seçtiği fasulyeyi, birbirinden değişik lezzette, damak tadınıza uygun pişirebilirsiniz. İşte, bunlardan birinin tarifi sizler için.
SARMISAKLI GALETA UNLU FASULYE
Malzemesi
1 kg taze fasulye
5 diş sarmısak
2 demet maydanoz
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı tereyağı tuz, karabiber
Hazırlanışı
Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip, uzunlamasına ikiye bölün. Bol suda yıkadıktan sonra haşlayın.
Büyükçe bir tavada yağı kızdırın. İnce kıyılmış sarmısak, maydanoz ve galeta ununu ilave ederek 1-2 dakika kavurun.
Fasulyeleri ve tereyağını ilave ederek karıştırın. Vakit kaybetmeden servis yapın.