Eviniz, siz beğeniyorsanız güzeldir

Güncelleme Tarihi:

Eviniz, siz beğeniyorsanız güzeldir
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2006 00:00

Evimizle uğraşmayı seviyoruz. Onu tamir etmeyi, yenilemeyi, değiştirmeyi, süslemeyi... Yakıştırıyor, uyarlıyor ve yaşadığımız yere kendimizi yansıtan izler bırakıyoruz. Bir yandan da gerçek hayatta evlerin işi hiç bitmiyor, dekorasyon hiçbir zaman tamamlanmıyor.

Bu ay ilk sayısı yayınlanan Evim dergisi, işte bu noktada hayatınıza girmeyi hedefliyor: Uygulanabilir çözümler, ulaşılabilir öneriler ve yararlı fikirler sunarak. DB Dergi Grubu tarafından yayınlanan Evim dergisi, dekorasyonun çeşitli aşamalarıyla ilgili fonksiyonel bilgileri bulacağınız bir rehber. Evini ve evinde vakit geçirmeyi seven, yaşadığı yerde kendi stilini yaratmak isteyen ve gerçekten işe yarayan, uygulanabilir fikirler arayanlar Evim’de buluşacak. Evim, 2.90 YTL’lik satış fiyatı ve içeriğindeki farklılık ile Türk dekorasyon dergilerinin hedeflemediği kadar yüksek bir satış adedine ulaşmayı amaçlıyor. Mart sayısı 70 bin adet basıldı, bu Türkiye’de bu pazarda sunulan en iddialı dağıtım adedi. Derginin içeriğinde birçok farklı başlık var. Özellikle fiyat, alternatif ve çözüm odaklı konuların sayısı çok. Ev alışverişine yönelik fikirler, eskileri yeniye dönüştürme uygulamaları, dar ve küçük alanlar için doğru çözümler ve "önce-sonra" projeleri öne çıkıyor. Okurların sorularını yanıtlayan Ev Terapisti gündelik ihtiyaçlara cevaplar verirken, okur evlerini dolaşacak Ev Doktoru özellikle düzenleme ve yerleştirmede mevcut mekanlara yeni öneriler sunuyor. Evim’in sayfalarını karıştırırken hayal dünyasına dalıp gitmeyeceksiniz, çünkü birebir uygulayabileceğiniz çözümler ve öneriler var.

BİR SALON, BİR KANEPE, ÜÇ STİL

Evim dergisinin ilk sayısında bir salonu üç farklı şekilde nasıl dekore edebileceğiniz anlatılıyor. Neden böyle bir şey yapayım derseniz, bahane çok: Mevsimle birlikte ruh haliniz değiştikçe, yeni trendleri takip etmek istediğinizde veya sadece canınız istediğinde...

1- Birinci alternatif doğayı ve doğallığı sevenler için: Kanepe bej rengi pamuklu kumaşla kaplanmış, doğal ahşap ve hasırdan, açık renkli aksesuvarlar kullanılmış. Pencerelerde beyaz-bej renkli keten ve pamuklu perdeler var.

2- İkinci alternatif renk seven heyecanlı ruhlar için: Başroldeki kanepe turuncu kumaşla kaplanmış. Önünde kocaman yuvarlak bir puf var. Aynı zamanda sehpa olarak da kullanılıyor. Tabii ki o da turuncu. Oturma düzeninin üçüncü parçası renkli çiçekli kumaşla kaplanmış bir retro koltuk. Aksesuvarlarda ağırlık cam objelerde ve çiçeklerde. Perdeler rengarenk ama diğer aksesuvarların önüne geçmiyor.

3- Bir salon, üç farklı tarz projesinin son önerisi, siyahın egemenliğini sevenlere uygun: Siyah kumaşla kaplanan kanepeye, siyah deriden bir dinlenme kanepesi eşlik ediyor. Mekana renk katan, daha doğrusu siyahın hakimiyetini kıranlar, beyaz desenli bir halı ve yine siyah-beyaz kumaşla kaplı bir televizyon koltuğu. Siyah lake büfenin üzerinde içinde beyaz kala çiçekleri olan siyah vazolar var.

EVİM’DE NELER VAR?

4 Bütçe seçenekli dekorasyon önerileri.

4 Eski eşyalarınızı değerlendirme projeleri.

4 Tüm sorularınızın cevaplarını, ihtiyaçlarınızın karşılığını. bulabileceğiniz ekonomik çözümler

4 Her detayıyla yaratıcı bir fikrin ürünü olan, iyi düşünülmüş, fonksiyonel evler.

4 Öncesini ve sonrasını gösteren yenileme projeleri.

4 Mimarların kaleminden yaşam alanları için çözümler.

4 Evinizle ilgili aklınıza takılanları soracağınız Ev Terapisti.

4 Kendi başınıza yapabileceğiniz malzemeler, pratik fikirler, işe yarar adresler bulacağınız Evim & Ben bölümü.

4 Firmaların indirim ve kampanya haberleri.

BANYODA DEVRİM

Küçük ve kullanışsız bir banyo... Üstelik kiralık bir dairede. Uygun bir bütçeyle ve duvarlarını kırmadan bu banyonun çehresinin nasıl değişebileceğinin cevabını Evim dergisi ve Mimar Ümit Kanturvardar birlikte aradılar. Sonuçta ortaya toplam maliyeti 1.033 YTL olan yepyeni ve kullanışlı bir banyo çıktı.

4 ÖNCE TESİSAT: Banyodaki esas problem tesisattı. Binanın eskiliğinden dolayı tesisatta problem vardı ve eski kiracı tesisatı yenilerken duvarı kırdırmak yerine, sıva üzerinden yenilemişti. Bu yüzden lavabo bataryası çirkin gözüküyordu. Bu görüntüyü toparlamak için borular kanal içine alındı. Tesisatçılarda satılan elektrik kablo kanalları ile kolay ve ucuz oldu.

4 SONRA FAYANSLAR: Banyodaki seramikler eskimiş, bir bölümü de kırılmıştı. Yeniden seramik döşemek için hem duvarların kırılması gerekiyordu, hem de maliyet yükselecekti. O yüzden ıslak hacimlerde kullanılabilen ve boyanabilen bir duvar kağıdı seçildi, üzeri su bazlı boya ile boyandı.

4 SIRA VİTRİFİYE ÜRÜNLERDE: Banyoda kullanılan standart lavabonun kenarlarında, günlük kullanım için gereken malzemeleri koyacak yeterli yer yoktu. Bu yüzden altı dolaplı olan bir lavabo alındı. Radyatörün üzerine de raflar konularak kullanım alanı genişletildi. Ayrıca tesisat yenilenirken, lavabo klozetten uzaklaştırıldı. Klozet eski olmadığı için değiştirilmedi, ancak eski tip rezervuar, küçük, ince ve uygun fiyatlı yenisi ile değiştirildi.

EVİM’DENBİR ÖNERİ

Evinizde rengini beğenmediğiniz, dokusundan hoşlanmadığınız eşyalarınızı atmadan önce bir kez daha düşünün. Elden geçirebilir, modaya uygun hale getirebilir, ufak rötuşlarla değişik yeni kullanım alanları yaratabilirsiniz. Bu örnekte, tekstil tasarımcısı olan evsahibi, eski şifonyerini atmak yerine farklı bir çözüm üretmiş. Mobilyanın cilası değiştirilerek, Dolmabahçe Sarayı’ndaki gravürlerden biri dekupaj tekniği ile şifonyerin üzerine işlenmiş.

Kadınlar yarışıyor

Marshall, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında "Sihirli Bir Dokunuş" adıyla bir dekorasyon yarışması gerçekleştiriyor. Bugün saat 14.00 ve 16.00 arasında Beylikdüzü Bauhaus ve Ümraniye Praktiker’de düzenlenecek yarışmada kadınlar boyalarla dekorasyon ve el becerileri alanındaki yaratıcılıklarını gösterecekler. Yarışmaya katılan kadınlar kendilerine tahsis edilecek bir alanı boyayıp, kendi zevklerine göre dekore edecekler. Beylikdüzü Bauhaus’taki yarışma, ünlü radyo DJ’yi Geveze’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek. Yeteneğini sergilemek isteyen tüm kadınlar davetli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!