EVİ ALDIĞIMDA YOLU BİLE YOKTU

Güncelleme Tarihi:

EVİ ALDIĞIMDA YOLU BİLE YOKTU
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 08:59

Mehmet-Dilek Birgen çifti, Bodrum-Yalıçiftlik’teki köy evlerinin kapısını Elle Decoration dergisine açtı. Ev, doğal-otantik tarzdaki dekorasyonuyla bir Kızılderili atmosferi yaratırken, diğer yandan modern vurgularla günümüz konformizmini yansıtıyor.

Haberin Devamı

Sanki burası Bodrum değil... Kalabalıktan, curcunadan uzaktayız. Sessiz, sakin ve doğal. Kızgın güneş tepede ama bu taş ev, yamaçtaki konumu itibariyle tatlı tatlı esen rüzgarın keyfini çıkarıyor.
Ev sahibi Mehmet Birgen, tanınmış bir işadamı ve F ethi Ahmet Paşa’nın torunu... Bu evi (yıllarca Amerika’da yaşamış olmanın etkisiyle) taşıyla, toprağıyla ve dekorasyonuyla kendi kurgulamış, hazırlamış. İnşaat bir sene sürmüş ve iki yıl önce de taşınmışlar.

BU EVİN ELEKTRİĞİ VE YOLU BİLE YOKTU
Ancak ona göre daha ev bitmemiş, “Yavaş yavaş” diyerek söze giriyor Birgen ve sıcakkanlı ev sahipliğiyle anlatmaya başlıyor yapının hikayesini: “Bu evi bir Alman’dan satın aldım. 16 yıl boyunca bu evde, suyla tedavi etme yöntemini kullanarak yaşamış. Yıllarca kendi elektriğini kendi üretmiş. Ben satın aldığımda burada elektik ve yol yoktu. Elektiği direklerle aşağıdaki köyden ben getirdim. Yolu bile yoktu. Kısacası evi aldığımda viran haldeydi. Her şeyi yıkıp yeniden yaptım. Tavanları çamla kapladım. Zeminler ahşaptı, söküp travertenle kapladım. Tek kata yayılmış evi iki kata çıkardım. Arka bahçeye iki ayrı misafirhane kurduk. Yan bahçeye taş fırın yaptık, şimdi pergolasını bekliyoruz. Sırada ön bahçeye yapılacak bir havuz projemiz var. O da bitince ev tamamlanmış olacak. En sonunda da peyzaja girmeyi düşünüyorum. Her ne kadar bostanımız ve ağaçlık alanlarımız olsa da gerekli peyzaj düzenlemesine daha girmedim. Yavaş yavaş ilerliyorum ama doğrusu da bu. Yaşarken, ihtiyaca ve yaşam tarzımıza göre uygulanan düzenlemeler ve dekorasyon çalışmaları her zaman en iyi sonucu veriyor. Her şeyle ben ilgilendim ve ilgilenmeye de devam ediyorum. Şu an 8 yaşındaki oğlum Alp, 10 aylık kızım Maya ve eşim Dilek’le altı ay burada, kalan altı ay ise biraz İstanbul, biraz da Los Angeles’ta yaşıyoruz. Daha önce Bitez’de yaşadım yıllarca, sonra İçmeler’e taşındım. Ama burası farklı. Karşı tepedeki araziyi de ablama aldık. Bodrum merkeze uzak olsak dahi burada yaşam çok keyifli. Yolun uzunluğuna da alıştık artık.”

HER MOBİLYANIN BİR ANISI VAR
Evin kullanım alanı 300 m2, toplam 10.000 m2’lik bir arazi içinde yer alıyor. Giriş, verandadan ve yan bahçeden... Salon ve mutfak açık olarak, iç içe planlanmış. Giriş katında ayrıca misafir odası, hizmetli odası, banyo ve ardiye, Mehmet Birgen’in çalışma odası, Dilek Birgen’in spor odası ve arka bahçedeki misafir odaları bulunmakta. Üst katta ise ebeveyn odası, çocuk odası, iki banyo ve arka bahçeye çıkış bulunuyor.
Evin mobilya ve aksesuarlarının hepsinin bir değeri, anısı var. Hiçbir şey alınmış olmak için alınmamış. Aileden kalma değerli antika parçalar, çeşitli Amerikan ahşaplarıyla harmanlanmış. Otantik, etnik eşyalar da yer yer önümüze çıkıyor. Yaşanmışlık ise evin her köşesini sarmış, iki yıllık genç bir ev olsa dahi...

Haberin Devamı

İŞLERİ DİLEK’E DEVRETTİM ARTIK
Mehmet Birgen’in dolu dolu yaşadığı, renkli bir geçmişi var. Bodrum gece hayatına yön veren M&M ve Catamaran gibi işletmeleri kurmuş, yıllarca yönetmiş. Başarılı bir yüzer-club olan, dünya listelerindeki çoğu büyük müzik adamının performans gösterdiği Catamaran’ı ise 10 yıldır eşi Dilek Birgen işletiyor. “Ben artık gece hayatını keyfi olarak yaşıyorum. İşleri Dilek’e devrettim. Dilek sayesinde 60 yaşında ailemi kurdum. Şimdi en büyük mutluluğum onlar” diyor Birgen tüm samimiyetiyle.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!