Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 00:00

Rusya doğumlu Darya (20) tam bir Türk hayranı. 6 yaşında şarkı söylemeye başladı hemen Türkçe öğrendi. Türkçe Olimpiyatlarını kazandı ve şimdi ilk albümü ‘Yanlış Alarm’ı çıkardı. Türkiye’de en çok, köftenin çiğ olmasına şaşıran Darya ile hikayesini konuştuk.

Haberin Devamı

Şarkıcı Darya Rusya Sibirya’da doğdu. Ailesinde hiç Türk yoktu. 11 yaşında ailesiyle Kemer’e tatile geldiğinde güneş ve denize vuruldu. Sibirya’da Türk gecelerine gidiyordu ve insanların eğlencelerine bayılıyordu. Türkçeyi öğrenmeye karar verdi. Lisedeki öğretmeninin yardımlarıyla Türkçeyi söktü. Bu sırada piyano dersleri aldı. Bir müzik grubu kurdu ve artık sahneye de çıkıyordu. 16 yaşında altıncı Türkçe Olimpiyatlarına şarkı dalında ‘Sen Gelmez Oldun’ adlı parçasıyla katıldı. Rusya Federasyonu birincisi oldu. Türkiye’de yapılan Türkçe Olimpiyatları finalinde altın madalya kazandı. Bu sırada prodüktörü Sultan Öztürk ilk kez Darya’yı dinledi ve sesine bayıldı. Facebook üzerinden konuşmaya başladılar. Onun sayesinde aranjör Suat Aydoğan ile çalıştı.

Haberin Devamı

BU ŞARKILARI RUS MU SÖYLÜYOR

İki sene önce Antalya Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesini kazandı ve tamamen Türkiye’ye yerleşti. Prodüktörüyle uzun süre çalıştıktan sonra ‘Yanlış Alarm’ isimli beş şarkılık albümünü çıkardı. Albümün türünü pop olarak tanımlıyor: “Serdar Ortaç , Hakkı Yalçın ve Murat Güneş imzalı şarkılar aldım. Pir Sultan Abdal’a ait ‘Dostum Dostum’ türküsü bile gece kulüplerinde çalabilir. Albümü dinleyenler ‘bu şarkıları bir Rus mu söylüyor?’ diye düşünebilir ama gerçekten bütün şarkıları ben söylüyorum. Zaten artık Rus kızı değilim. İnsanlar bana ‘Türkleşmiş Rus kızı’ diyor.”

RUS ERKEKLER KADINA DEĞER VERMİYOR

Rusya’da kadın nüfusu çok. Bu yüzden orada kadınların değeri bilinmiyor. Türkiye’de durum farklı. Burada kadına verilen değer daha çok. Türk erkekleri aşık olduklarında inanılmaz romantik oluyor. Ama benim şimdiye kadar hiç sevgilim olmadı. Sadece bir kere aşık oldum; Türk’tü ve o da platonikti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!