Eurovision’da neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Eurovision’da neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2005 10:36

2004’te Athena’nın dördüncü olduğu Eurovision Şarkı Yarışması’nın 2005 Türkiye finali için finalistler belirlendi. Şarkı ve şarkıcı seçimleri, tartışmaları beraberinde getirdi.

BİZ’ciler bu kez başaracak mı

İlk Popstar yarışmasının finalistlerinden Barış da, Eurovision Türkiye finalinin de iddialı isimleri arasında.

Barış, Bayhan’la kendisi arasında bir seçim yapan halk oylaması sonucunda Popstar’dan elenmişti. Birçoğunun aksine gözyaşı dökmek yerine herkesi gülümsemeye davet ederek dikkat çeken Barış’ın bu elemeden bir önceki hafta ‘BİZ’den hissedenler beni yalnız bırakmadı. Bu ‘BİZ’i yakında çok insan tanıyacak’ açıklaması ise tartışmalara yol açmıştı.

BİZ’in, bir tarikat olduğu söylentileri bile gündeme geldi. Ne var ki kendilerini ‘Beyaz Türk, entelektüel grup’ şeklinde tanımlayan BİZ’cilerin desteği yeterli olmadı. Bu grubun şimdi de cep telefonlarıyla yollayacakları sms mesajlarıyla Barış’a ‘Yana Yana’ şarkısıyla finale kalma savaşında yol açmaya çalışacağı ileri sürülüyor.

Yarışmadan kendi isteğimle çekildim

‘Sen Benim Aşkımsın’ şarkısıyla yarışmanın Türkiye elemelerini geçip finale kalan Mine, sürpriz bir kararla çekilme kararı aldı.

Aranjman konusunda yaşanan anlaşmazlık yüzünden Eurovision’a katılmayacağını açıklayan şarkıcı, şunları söyledi: ‘Eurovision’dan çekilmemde aranjmanla ilgili yaşanan anlaşmazlık etkili oldu. 10 yıl sonra ilk defa ortaya çıkacağım. Biraz daha beni yansıtan bir şey olması gerektiğini düşündüm çekilmeye karar verdim.

Mine şöyle devam etti: ‘Ben farklı bir şey istiyordum, aranjör şarkının orijinal şekilde okunmasını istedi.’ Öte yandan şarkıyı yorumlayacak kişi henüz netleşmese de, Mine’nin bir süre önce ayrıldığı Ariana adlı grubunun diğer üyeleri Jeyan Büyükburç veya Açelya’nın ‘Sen Benim Aşkımsın’ı yorumlaması bekleniyor.

İşte o yedi şarkı

Sen Benim Aşkımsın (Grup Ariana)

Rumuz Andante (Seçil Hüner)

Rimi Rimi Ley (Gülseren)

Tek İsteğim (Nursel Efe)

Yana Yana (Barış Kömürcüoğlu)

Saydam (Murat Türkücüoğlu)

Yeniden (Sedat Yüce)

Tutti Frutti’yle adını duyurdu

Eurovision Türkiye finallerinde yarışacak bir başka isim de Gülseren... ‘Rimi Rimi Ley’ şarkısıyla yarışa giren Gülseren, küçük yaşta ailesiyle Paris’e yerleşmiş. Şarkıcı, müzisyen, dansçı kimliğiyle iddiasını ortaya koyan finalistin, 2003 yılında sahnelediği ‘Tutti Frutti’ adlı müzikal şovu ise ses getirmişti.

Türkstar’dan Eurovision’a

30 yaşındaki Seçil Hüner, Antalya’dan katıldığı Türkstar yarışmasında ikinci olmuştu. Daha bu yarışa girerken, ‘Star olmak istiyorum. Çünkü kendimi seviyorum ve insanların beni beğenerek dinleyeceğine inanıyorum’ diyen Hüner, Eurovision finallerinde ‘Rumuz Andante’ şarkısıyla şans arayacak ve starlık kapılarını aralamaya çalışacak.

İki parça eski TRT doktorunun

Eurovision için yarışan yedi şarkıdan ikisi eski TRT doktoru Erdinç Tunç’a ait. Tunç’un besteleri Türkiye’yi iki kez temsil etmişti. 1998’de 14’üncülük elde eden bestecinin ertesi yıl yarışan ve 16’ncı olan ‘Dön Artık’ adlı parçasının, ‘Sahte Aşık’ adlı şarkıyla benzerliği de ayrı bir tartışmanın konusu olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!