Estetik anlayışımı annemden aldım

Güncelleme Tarihi:

Estetik anlayışımı annemden aldım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 14:47

Genç, güzel ve başarılı... Kimileri bu başarıda babası Fatih Terim’in payı olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

O da bir noktaya kadar bu gerçeği gözardı etmiyor. “Evet, ben Fatih Terim’in kızıyım, bundan da gurur duyuyorum” diyor, ama iş modaya gelince Buse Terim ortaya çıkıyor; zevklerini kendi blog’undan takipçileriyle paylaşıyor, katıldığı etkinliklerde uzun kuyruklar oluşuyor. Buse Terim, Hello!’nun sorularını yanıtladı.

Moda serüveniniz nasıl başladı?       
- Modaya ilgim her zaman vardı. Küçüklüğümde annemden aldığım estetik anlayışı ve kendi stilini yaratma dürtüsü, modayı bir yaşam biçimi olarak görmemi sağladı. Bu doğrultuda New York Fashion Institute of Technology’de aldığım eğitim de ilgimi mesleğe dönüştürmemde önemli rol oynadı. Orada moda satın alma ve pazarlama eğitimi aldım. Sonrasında Dolce & Gabbana, Burberry, Ralph Lauren gibi markalarda ve Elle dergisinde staj yaptım.
Kendinizi moda ile nasıl ifade ettiğinizi düşünüyorsunuz?
- Moda, benim hayatımın tam ortasında ve hayat görüşümü, zevklerimi moda ile yansıttığıma inanıyorum. Tarzımı genelde sade, bazen de iddialı olarak tanımlayabilirim. Satın aldığım parçaları, markanın sezon kampanyalarındaki gibi giymekten kaçınarak, kendim kombinlemeyi, hatta modifiye etmeyi seviyorum. Moda bitmek bilmeyen bir macera ve sürekli önüme yeni kapılar açıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında, Avrupa’nın en büyük hazır giyim fuarı Who’s Next Pret a Porter’a Türkiye’den tek davetli olarak katıldım, 2013 yaz trendlerini herkesten önce keşfetme şansına eriştim. Paris Couture Week kapsamında davet edildiğim Elie Saab defilesi de benim için büyüleyiciydi. Bu ay New York, Londra, Milano ve Paris moda haftaları arasında mekik dokuyacağım. Ve tabii ki İstanbul’daki moda haftasını merakla bekliyorum.

HAYATTAN KEYİF ALMAYA BAKIYORUM
Moda ile nereye varmak istiyorsunuz?
- Önümde uzun bir yol, çok fazla hayal ve hedef var. Açıkçası tek bir hedef belirleyip diğer şeyleri ıskalamak istemem. Ama tabii ki önüme koyduğum hedeflerim, projelerim var. Şu an en yakındaki projem, Vogue’un tüm dünya moda başkentlerinde düzenlediği, 13 Eylül akşamı gerçekleşecek Fashion’s Night Out’un Türkiye ayağı... O gece Swarovski mağazasında stil önerilerimi ziyaretçilerle paylaşacağım. Ayrıca 5-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Forum Fashion Week kapsamında, Marmara Forum’da takipçilerimle buluşacağım.
Yaşam felsefenizi sorsam...
- Her ne yapıyorsan elinden gelenin en iyisini yap, iç sesine güven ama etrafını da dinle, eleştirilere açık ol. Bunların da ötesinde hayattan keyif almaya bak.
Genç yaşta gelen başarının temelinde ne yatıyor? Disiplinli bir aile ortamında mı büyüdünüz?
- Bence her başarının altında bir özveri yatar. Bu, zincirin en önemli parçasıdır. Zincirin diğer halkaları ise çalışmak, gözlem yapmak, araştırmak ve kendini sürekli yenileyip geliştirmek... Eğer etrafınızda sizi destekleyen, yol gösteren, takdir eden veya olumlu olumsuz eleştiri yapan birileri varsa, başarılı olmamanız için hiçbir neden yok. Özellikle annemin disiplinli karakteri ve benim karar ve zevklerime her zaman saygı göstererek doğru eleştirilerde bulunması, başarımda ve seçimlerimde büyük rol oynadı.
“Buse’ce stiller” yaratmanın sırrı ne peki?
- Öğrenmekten vazgeçmiyorum. Hep merak ediyorum. Her zaman heyecanlanıyorum. Modayı kovalıyorum. Trendleri yakalıyorum. Bakmıyorum, görmeye çalışıyorum. Saygıyı ve sevgiyi yan yana yürütüyorum. Hayatı ve modayı seviyorum. Spor yapıyorum. Sinemaya gitmeye, seyahat etmeye, dünya mutfaklarından lezzetler tatmaya bayılıyorum. Köpeğimi ve müziği çok seviyorum. Bundan sonra da olduğum gibi görünüp göründüğüm gibi olarak takipçilerimin hayatlarına konuk olmaya devam etmek istiyorum.

EKLEKTİK BİR STİLİM VAR
2012-2013 sonbahar-kış sezonu kodlarından da biraz bahseder misiniz?
- Daha sade ve daha minimal kesimler ön plana çıkıyor. Bedenlerde ise büyüme söz konusu. Over-size yani kendi bedenimizden 1 veya 2 beden büyük kıyafetler bu sezonun anahtar parçalarından. Yaz sezonunda trend olan mini eteklerin boyları bu sezon uzuyor, diz hizasına kadar geliyor. Renk paletinde ise kiremit kahvesi, antrasit, mor ve mavinin koyu tonları var; saks ve lacivert gibi.
Yeni sezona nasıl hazır olabiliriz? Olmazsa olmaz parçalar nedir?
- Aslında trend kodlarından bahsederken bununla ilgili epey bir ipucu vermiş oldum. Nokta atışı yapmamı isterseniz, over-size palto edinmenizi önerebilirim mesela.
Sizin olmazsa olmaz parçalarınız arasında neler var?
- Kulağa sıkıcı gelebilir ama biker ceketlerimi her parçayla kombinleyebiliyorum; o yüzden kesinlikle biker yani motorcu ceketlerim, bol, geniş yaka beyaz bir gömlek ve Louboutin’lerim olmazsa olmaz.
Kendi stilinizi nasıl tanımlarsınız?
- Kendi stilimi eklektik olarak tanımlıyorum. Kimilerine göre birbiriyle kombinlenmesi zor gözüken parçaları bir araya getirip kullanıyorum. Mix&match. Evet, kesinlikle bu.

Haberin Devamı

BAKIMLI KADIN GÜZELDİR
Stilini beğendiğiniz kimler var?
- Ece Sükan ve Ezgi Kıramer’in stil ve duruşlarını çok beğeniyorum.
Sizin için “güzel kadın” tanımı nedir peki?
- Bu soruya klişeden uzak cevap vermeye çalışarak zorlamayacağım kendimi. Yani ben de bakımlı kadının güzel kadın olduğuna inanıyorum. Bakımlı olan kadın göze estetik gelir ve bu da bizim onu güzel olarak algılamamızı sağlar. En azından ben böyle düşünenlerdenim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!