Güncelleme Tarihi:
Kıskançlık kimilerine göre hastalık kategorisine girmeyi başarabilmiş bir davranış biçimidir. Doğru dozajda kullanıldığında karşınızdaki kişinin hoşuna gitmesine karşın abartıldığında büyük sorunlara neden olan bir davranıştır. Kimilerine göre karşısındaki insanın kıskanması hoşuna giderken kimileri de modası geçmiş maço erkek gibi karşılamaktadır.
"Seven insan kıskanır" görüşüne sahip erkeklerin sayısı oldukça fazladır. Doğruluğu göreceli olan bu görüş için aşk ve kıskançlık adı altında onlarca kitap yazılmıştır ve yazılmaya devam etmektedir. Tabii ki herşeyin fazlası zarar olduğu gibi kıskançlık da dozunda yaşandığında karşınızdakini size daha fazla bağlayabilir. Arkadaşlık ilişkilerinde arkadaşını kıskanmak diğer insanlar tarafından yadırganabilmekte, çoğu zaman arkadaşlık ilişkilerini zedelemektedir.
SEVGİ VE KISKANÇLIK BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN DAVRANIŞ MIDIR?
Pek çok kişinin sahiplendiği bir bakış açısı olan bu hipotez aynı fikre sahip partnerler tarafından olumlu karşılanmaktadır. Partnerine güvensizlik şeklinde hissettirilen kıskançlık, ilişkilere ciddi zararlar vermektedir. Erkek sevdiği kadını kıskanır klişesi tüm erkekler tarafından kabul gördüğünden bazı erkekler de kendini zorunda hissettiğinden yapmacık kıskançlığa başvuruyor olabilir.
Bunu anlamak karşınızdakini ne kadar tanıdığınızla alakalıdır. Sevdiğini kıskanmaktan zevk alan erkekler de mevcuttur. Bu konuda size işkence çektirmiyorsa siz de zevk almaya bakın. İlişkiniz daha düzenli bir hal alacaktır. Fakat rahatsız edici boyuta ulaştıysa anlayacağı bir şekilde uyarmanız etkili olabilir.
EVLİLİKTE KISKANÇLIK
Evlilikte kıskançlık daha sonra ortaya çıkmış bir davranış ise ciddi sorunların yaklaşmakta olduğunun habercisi olabilir. Fakat araştırmalara göre çocuk sahibi olduktan sonra erkeklerde kıskançlık seviyesinin biraz düştüğü gözlemlenmiştir. Buna rağmen kıskançlığın had safhada olduğu örneklerde mevcut. Eğer kıskançlık zarar verme aşamasına geldiyse bir uzmana danışmanızda ve uzman yardımı almanızda fayda var.