Erkekler Eric Cartman’ı kızlar Emily The Strange’i üzerinden çıkarmıyor

Güncelleme Tarihi:

Erkekler Eric Cartman’ı kızlar Emily The Strange’i üzerinden çıkarmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

Televizyon ve sinemanın çizgi kahramanları, günlük giyim modasına da ilham veriyor. Özellikle lise ve üniversite gençliğinin meraklısı olduğu çizgi kahramanlı tişört ve svetşörtler, milyonlarca liralık yeni bir pazar oluşturdu. Simpsonlar, South Park, Sünger Bob gibi çizgi karakterlerin oluşturduğu yeni modanın üssü alışveriş merkezleri ve zincir mağazalar yerine, pasajlar ve küçük dükkanlar.

Simpsonlar, South Park gibi geniş kitleler tarafından takip edilen çizgi dizi karakterlerinin basılı olduğu tişörtlerin alıcısı, ağırlıklı olarak 15-40 yaş arasındakiler. Gençler günlük giyimde, yaşça biraz daha büyük ve çalışan kesim ise haftasonlarında bu sempatik tişörtleri kullanmayı tercih ediyor.

Simpsonlar ve South Park’a ek olarak Batman, Superman, Muppet Show, Nightmare Before Christmas’ın da lisanslı tişört ve svetşörtlerini yapan Crazy adlı şirketin sahibi Tuncay Ergene, "Gençler, çizgi kahramanlarla kendilerini özdeşleştiriyor. Bu tişörtleri giyerek çevreye mesaj veriyorlar. Evli erkekler Homer Simpson, gençler Bart, Sünger Bob, Eric Cartman tişörtleri giyiyor. South Park fanatiği olan birisi Simpsonlar, Batman seven de Superman tişörtü giymiyor" diyor.

Crazy, Marmara Bölgesi ve çevresindeki illere ürün gönderiyor. Bu tişörtleri üretebilmek için 250 bin dolarlık lisans anlaşması yapmış. Disney’in tek başına yılda 21 milyar dolar kazandığı lisanslı ürün pazarı ülkemizde hızla büyüyor. Sadece İstanbul Beyoğlu’nda, bu tarz tişörtlerin bolca bulunduğu Atlas Pasajı’ndaki Raven’de, ayda bin adet çizgi kahraman baskılı tişört satılıyor.

Çizgi kahramanlı tişörtlerin taklitleri de var. Ama fiyatları orijinalleriyle hemen hemen aynı. Orijinalini tanımak için, tişörtün yakasındaki etikete bakmanız yeterli. Lisanslı ürünlerin etiketinde logo bulunuyor.

Erkekler Homer Simpson, kızlar Emily The Strange seviyor diyoruz, ama aynı karakteri taşıyan hem kadın hem de erkek tişörtleri bulabilirsiniz. Çiftler, üzerinde aynı çizgi kahramanın bulunduğu ürünleri giymeye bayılıyor. Sevgililer Günü için hediye olarak düşünebilirsiniz.

Kışın uzun kollu tişörtler ve kapüşonlu svetşörtler çıksa da, kısa kollu tişörtler yaz kış en çok satanlar. Uzun kollu kadın tişörtleri 17,5-20, erkek tişörtleri 20-22,5 YTL’ye, kapüşonlular 25-35 YTL’ye satılıyor. Çantalar 20-50, cüzdanlar 35 YTL civarında fiyatlarla bulunabilir.

EVLİ ERKEKLER HOMER SİMPSON’A BAYILIYOR

Lise ve üniversite gençliği South Park ve Simpsonlar baskılı tişörtleri tercih ediyor ağırlıklı olarak. Kendine has espri anlayışını, umursamaz ve tembel tavırlarını; bira içtiği, uyuduğu, tıka basa yemek yediği tişörtlerde sergileyen Homer Simpson üniversitelilerin ve evli genç erkeklerin gözdesi.

Sinema filmi de yapılan Sünger Bob Karepantolon ile uyumsuz kızların ikonu haline gelen Emily The Strange yükselişteki diğer çizgi karakterler. En başta okul öncesi çağdaki çocuklar için yaratılan, bebek ve çocuklar için pekçok lisanslı ürünü bulunan Sünger Bob asıl izleyicisini gençler arasından buldu. Dolayısıyla tişörtlerini de en çok onlar satın alıyor. Sünger Bob’un yakın arkadaşı, denizyıldızı Patrick de en az onun kadar popüler.

Gotik çizgilere ve bunalımlı bir görüntüye sahip Emily’nin çanta ve tişörtlerine genç kızlar ilgi gösteriyor. South Park karakterlerinden Eric Cartman kendi hayran kitlesine sahip. Tişörtleri en az Homer’ınkiler kadar çok satıyor. South Park dizisinin ikinci ünlü karakteri, kapüşonunu başından hiç çıkarmayan Kenny.

Tim Burton’ın 1994’te yarattığı Nightmare Before Christmas, yönetmenin son animasyon filmi Ölü Gelin’le birlikte tekrar popüler oldu. Beyoğlu sokaklarında her an önünüze Nightmare Before Christmas baskılı çanta, aksesuvar veya tişört kullanan birileri çıkabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!