Göksel YAPAR (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2005 00:00
Profesyonel Otel Mutfak Yöneticileri Derneği’nin Antalya Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlediği, Türkiye Gastronomi Yarışması’na 2 bin aşçı katıldı. ‘Yılın Altın Şefi’nin seçildiği yarışmanın ikinci gününde buzdan ve şekerden heykeller yarışması yapıldı. ‘En İyi Buzdan Heykel’ ve ‘En İyi Şeker Maket’ yarışmalarına katılan aşçılar, yeteneklerini ortaya koydular.
Günler öncesinden yarışmaya hazırlanan 9 mutfak şefi ve ekibi buzdan heykellerini, 7 mutfak şefi ise şeker maketlerini jüri karşısında yaptı. Heykelde 750 Euro, makette ise 1000 Euro olan ödülü almak isteyen
yemek ustaları, yaptıkları eserlerle sanatçı yönlerini de ortaya koydu.
Elektrikli testere ile buzlara ünlü mimari yapıların maketlerini ve balık, kartal gibi hayvanların figürlerini yapan aşçılar, büyük alkış aldılar.