Erdoğan'dan uluslararası yatırımcılara "bize güvenin mesajı"

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan uluslararası yatırımcılara bize güvenin mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2008 17:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında yapılan Yatırım Danışma Konseyi’nin 5’inci toplantısında, çok uluslu şirketlerin üst düzey yöneticilerine, “İstikrar sürecek, bize güvenin” mesajı verdi. Erdoğan, gün boyunca basına kapalı olarak şirketlerin üst düzey yöneticileriyle görüşmelerini sürdürdü.

Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesi ve uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye çekebilmek amacıyla 2004 yılında oluşturulan Türkiye Yatırım Danışma Konseyi’nin beşinci toplantısı İstanbul Four Seasons Otel’de basına kapalı olarak devam ediyor.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı özel kahvaltı ile başlayan toplantı, Erdoğan’ın üst düzey yöneticilere hitaben ilk oturumda yaptığı konuşmayla devam eden toplantının diğer oturumları basına kapatıldı.

Toplantıda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın ayağındaki rahatsızlık geçmediği için, yürümesine yardım eden “walker” ile gelmesi oldu.

ŞİMŞEK EKONOMİYİ ANLATTI

Yatırım Danışma Konseyi üyeleriyle kahvaltıda yaptığı sunumda Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin bilgi verdi. Türkiye’deki yabancı yatırımlar, Türkiye’nin rekabet gücü ile Türkiye, Avrupa ve bölge ülkelerine yönelik 2050 projeksiyonunu içeren sunumunda Şimşek, 2008’in ilk 4 ayında bin 239 yeni yabancı sermayeli şirketin faaliyete geçmesi ile Türkiye’deyabancı şirket sayısının toplamda 14 bin 109’a ulaştığını söyledi. Şimşek, 2006’da bankacılığın tüm yabancı yatırımlar içinde yüzde 40 olan payının, 2007’de yüzde 60’a çıktığını, yabancı sermayelerin sektörlere göre dağılımının ise yüzde 6 taşımacılık, yüzde 5 gayrimenkul, yüzde 6 kimya, yüzde 4 metal olmayan ürünler ve yüzde 19 diğer sektörlerden oluştuğunu ifade etti.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısının yapıldığı otel çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısı, saat 16.30’da sonuç bildirisinin açıklanacağı basın toplantısının ardından sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!