Engerekotu İTÜ’de Omega 3 oldu

Güncelleme Tarihi:

Engerekotu İTÜ’de Omega 3 oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2013 00:00

İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği doktora öğrencisi Sena Bilgiç (28), engerekotu tohum yağı ve zeytinyağı kullanarak Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerince zenginleştirilmiş yeni bir yağ üretti.

Haberin Devamı

“Engerekotu tohum yağı, içerdiği yüksek SDA konsantrasyonuyla bitkisel kaynaklı alternatif bir yağ. Bunu zeytinyağıyla birleştirerek yeni bir ürün elde ettim. Bu yeni yağ, yemeklik sıvı yağ olarak tüketilebileceği gibi margarin, bebek maması gibi çeşitli gıda gruplarında kullanma potansiyeline sahip bir yağ oldu” diyor. Bilgiç, engerekotu tohum yağının aynı zamanda cilt kırışıklıklarını azalttığını, cildi güneşin zararlı etkilerinden koruduğunu ileri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!