En yaratıcı 10 mönü

Güncelleme Tarihi:

En yaratıcı 10 mönü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 00:00

Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) ile Boyut Yayın Grubu’nun işbirliğiyle bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Gastronomi Dergisi "2006 Kreatif Mönü Yarışması" sonuçlandı. Restoran ve kafeleri daha güzel mönüler yapmaları için cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 250 mekan katıldı.

Değerlendirme mönülerin konsept, içerik ve tasarımlarına bakılarak yapıldı. Jüri üyeleri hem yarışma kategorilerine göre kazananları belirledi, hem de Hürriyet Cuma için güncel mönülerden oluşan en iyi 10 mönü seçti.

EN İYİ 10

1- Azzur Restaurant- İstanbul

2- Kuki House-Ankara

3- Ristorante Meditrina-İstanbul

4- Les Ambassadeurs-İstanbul

5- Liva Time-Ankara

6- Sunset Grill-İstanbul

7- Saf Organic Bistro-İstanbul

8- Chianti Restaurant-Kemer

9- Green’s Sports Bar-Antalya

10- Konyalı-İstanbul

Azzur Restaurant

Kolay anlaşılıyor
/images/100/0x0/55eac1e6f018fbb8f894c5a5


İstanbul 4. Levent’teki Mövenpick Hotel’de yer alan Azzur Restaurant’ın mönüsü detaylı olmasının yanı sıra kolay anlaşılabilir içeriğiyle ön plana çıkıyor. Türkçe ve İngilizce iki dil seçeneğiyle hazırlanan mönünün belirli dönemlerde formatı sabit kalarak içeriği yenileniyor. Sade tasarıma sahip mönü, her sayfada yer alan "Şefin Tavsiyesi" notlarıyla yeni lezzetler denemeye teşvik ediyor. Yedi aydır kullanılan ve ödül alan mönünün fotoğraf çekimleri yabancı fotoğrafçılarla yapılmış. Mönü dizaynı da Kadro Ajans’a ait. Akdeniz ve Türk mutfağından lezzetleri bulabileceğiniz restoranın spesyalleri, mini kalamar, hellim şiş ve asma yaprağında lüfer. (0212 319 29 29)

Kuki House

Her yıl yenileniyor

Ankara Arjantin Caddesi’nde 2002 yılından beri hizmet veren Kuki House’ın ismi İngilizce’de kurabiye anlamına gelen "cookie" kelimesinden yola çıkılarak konmuş. Mekan mönüsünü her yıl yeniliyor. Yarışmaya da altı aydır kullandığı tasarımı Selavi Tanıtım Şirketi’ne ait mönüsüyle katılmış. Mönüde yemeklerin içeriği detaylı şekilde anlatılıyor ve sunum resimlerle destekleniyor. İngilizce ve Türkçe iki dil seçeneği var. Butik pastaları ve tatlılarıyla ön plana çıkan mekanın sezonsal yenilikleri ve yeni yemekleri mönü arasına konan insörtlerle duyuruluyor. (0312 427 14 00)

Ristorante Meditrina

İçerik değişir, tasarım kalır

İstanbul Ortaköy’deki Ristorante Meditrina, dokuz aydır kullandığı mönüsüyle yarışmaya katıldı. Tarihi Fescizade binasının birinci katındaki mekanın şık ve sadeliğiyle dikkat çeken mönüsünü Asfalt Ajans hazırlamış. Özellikle yemeklerin içeriğinin detaylı açıklanmasına özen gösterilmiş. İtalyan mutfağından lezzetlerin sunulduğu mekanda sezona göre eklenen yeni tatlar mönünün tasarımı değiştirilmeden içeriğe yansıtılıyor. İngilizce ve Türkçe iki dilde hazırlanan mönüye şefin önerisi insört olarak ekleniyor. (0212 261 89 20)

Les Ambassadeurs

Zarif ve nostaljik

İstanbul Bebek Otel içindeki Les Ambassadeurs Restaurant, 21 yıldır hizmet veriyor. Yarışmada derece aldığı mönüyü bir yıldır kullanıyor. Grafiker Ceyda Cenker’in tasarladığı mönüde yemeklerin içerikleri detaylı şekilde anlatılıyor. Bu şekilde garsonlardan yardım almadan her şeyin anlaşılabilmesi sağlanıyor. Zarif ve nostaljik tasarımın sade olmasına özen gösterilmiş. Türkçe, Rusça ve İngilizce olmak üzere üç dilde hazırlanmış. En beğenilen yemeği İspanya kökenli paella olan mekan, her yeni yemek için tasarıma sadık kalarak bütün mönüleri değiştiriyor. (0212 358 15 65)

Liva Time

İyi çekilmiş fotoğraflar

Ankara Farabi Sokak’ta dört yıldır hizmet veren Liva Time’ın iki yıldır kullandığı ve dereceye giren mönüsü, Ritim Ajans tarafından tasarlandı. Mönüde her yemek ayrıntılı olarak açıklanıyor ve iyi çekilmiş fotoğraflarla destekleniyor. Tasarımı ve içeriği en fazla iki yıl içinde değiştiriliyor. Türkçe ve İngilizce iki dil seçeneği var. İtalyan mutfağı ve Akdeniz usulü salatalarla Türk yemeklerine ağırlık veren restoranın en rağbet gören tatlıları arasında çilek soslu ve Fransız usulü çikolatalı pasta var. (0312 468 60 61)

Sunset Grill&Bar

Lacivert, turuncu, lila

İstanbul Ulus’taki Sunset Grill&Bar, mönüsünün iç sayfa renklerini ve yazı karakterlerini sık sık değiştiriyor. Fakat mönünün kapak rengi olan laciverte dokunulmuyor. Geceleri loş olan mekanda mönünün rahat okunması için yazı karakterlerinin her zaman büyük ve okunaklı olmasına özen gösteriliyor. Bu sene iç sayfa renkleri olarak turuncu ve lila seçilmiş. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunulan mönün tasarımı Kiraz Matbaa’ya ait. Suşi, ızgara et ve balığın ön plana çıktığı restoranın suşi mönüsünde Japonca dil seçeneği de var. (0212 287 03 57)

Saf Organic Bistro

Geri dönüşümlü kağıttan

İstanbul Asmalımescit’de üç aydır hizmet veren Saf Restaurant, organik yemeklerle vejetaryen mutfağından lezzetler sunuyor. Amerikalı danışmanların hazırladığı mönü, yemek tarzına uygun olarak geri dönüşümlü kağıttan üretilmiş. Mönü içeriği ve restoranın konseptinin örtüşmesine özen gösterilmiş. Yemeklerin içeriğinin kolay anlaşılması ön planda tutulmuş. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan mönü yeni eklenen yemeklere göre tasarıma sadık kalarak belirli dönemlerde değiştiriliyor. (0212 245 78 70)

Chianti Restaurant

Altı dil seçeneği

Antalya Kemer Amara Wing Resort Hotel’deki Chianti Restorant yarışmaya bir yıldır kullandığı mönüsüyle katıldı. Fikriala Ajans’ın tasarımı olan mönüde İngilizce, Fransızca, Flamenkçe, Türkçe, Almanca ve Rusça olarak altı dil seçeneği sunuyor. Ebatının büyük, yazı karakterlerinin okunaklı ve sade olmasıyla dikkat çekiyor. İtalyan mutfağından lezzetlerin sunulduğu restoranın a la carte mönüsünde konsepte uygun olarak Roma’nın Gizemi, Capri’nin Kaprisi gibi ilginç isimler de kullanılıyor. Mönü her yıl yenileniyor. (0242 814 69 79)

Green’s Sports Bar

Futbol terimli mönü

Antalya Sheraton Voyager Hotel’deki Green’s Sports Bar’ın mönüsü tasarım ve içeriğiyle, spor kafe-bar konseptine uygun olarak hazırlanmış. Dereceye giren mönü dokuz aydır restoranda kullanılıyor. Ekin Matbaa’nın hazırladığı mönüde yemekler spor terimleri kullanılarak bölümlere ayrılmış. Örneğin maç mönüsü veya fair play gibi... Görsellik çizimlerle sağlanmış. Türkçe ve İngilizce seçenekleri var. İçeriği de iki senede bir yenileniyor. (0242 238 55 55)

Konyalı

Tarih mönüsünde yaşıyor

İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde yer alan Konyalı Lokantası’nın, tarihi yaşatan en önemli detaylarından biri de mönüsü. 1940 ve 1960’lı yıllarda Sirkeci Konyalı’da kullanılan mönüyü bugün Kanyon’a taşıyan restoran, mönüsünü Türk Mutfağı geleneklerine göre hazırlamış. Türk mutfak kültürüne uygun olarak yemekler pişirme tekniklerine göre sınıflandırılmış. Mönüde kullanılan daktilo yazımı mekanda kullanılan objelerle de bütünlük sağlıyor. Mönü mevsimsel olarak eklenen yemek çeşitlerine göre güncelleniyor. (0212 353 04 50)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!