Güncelleme Tarihi:
Avcı ve toplayıcı dönemde yaşayan insanların, bugünkü insanlardan çok daha besleyici ve sağlıklı yiyecekler yediğini ifade eden Lauren Cordain, atalarımızın diyetinin vücut için ideal olduğunu belirtti.
Cordain ayrıca Yontma Taş Dönemi'ndeki beslenme tarzının da kalp ve şeker hastalığını azaltıcı etkisi olduğunu söyledi.
Nature dergisinde yayınlanan haberde, çok eski çağlarda yaşayan insanların işlenmiş süt ve tahıl ürünleri ile yağ ve tuz eklenmiş ürünler bulunmadığı için balık, taze sebze ve meyve tükettiği belirtildi. Ayrıca o dönemde bolca avlanan hayvanların beyin ve kemik iliklerinin de vücuda yararlı yağlar içerdiğine dikkat çekildi.
Cordain ve ekibi yaptıkları araştırmayla, vahşi geyiklerin ve antilopların etinde bulunan yağın, çiftliklerde yetiştirilen havyanlarda bulunandan çok daha yararlı olduğunu ispatladı.