En önemlisi kahvaltı

Güncelleme Tarihi:

En önemlisi kahvaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2004 00:00

Amerikan lokması mı desek, Amerikan simidi mi? Tadı bizim ponçiğe de benzediği için çok çabuk kabullendik "donut"ın Onlarca çeşidi var.Çikolatalısı, meyvelisi. Bir donut dediysek dünyanın en şişman ulusu olan Amerikalıların bir taneyle yetindiğini de sanmayın Bizim kahvaltı alışkanlığımız Allah’tan aksamıyor. Toplum olarak çok zengin bir kahvaltı kültürüne sahibiz. Çorba da olur kahvaltıda, simit de, yumurta çeşitleri de. Ama evden aceleyle fırlayan gençlere bakıyorum da, ellerinde bir- iki poğaça, öylece geçiştiriyorlar kahvaltıları. Amerika’da donut, bizde poğaça. Sabah tembelleri için iki can simidi.İnce NoktalarDünyanın en zor ve en geç pişen balığının vatoz olduğunu, 8 - 10 saat kadar fırında pişmeye bırakıldığını ama lezzetinin de hiç yabana atılamayacak çekicilikte olduğunu biliyor muydunuz?KABUL GÜNÜBebe bisküvili kekYapılışı:Öncelikle bir tencerede erittiğimiz margarinde unu pembeleştirelim. Toz şeker, süt ve kakaoyu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Ateşten alalım, ılınınca kırılmış bisküvileri karıştıralım. Kalıp olarak kullanacağımız yuvarlak büyük bir kaseye streç film döşeyelim. Muhallebili karışımı içine boşaltalım. Soğuyunca buzluğa alıp, bir gece bekletelim. Servis yapmadan önce, krem şantimizi hazırlayalım. Toz krem şantiyi sütle çırpıp, katılaşınca yarım saat buzlukta tutalım. Bir servis tabağına çevirdiğimiz bisküvili kremamızı krem şantiyle kaplayalım. Ceviz içiyle süsleyip, soğuk soğuk servis yapalım. Yemekçinin Notu: Bebe yerine pötibör bisküvi de kullanılabilir. 6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 10 dakikaMalzeme listesi2 yemek kaşığı margarin1 çay bardağı un2 çay bardağı toz şeker4 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakao2 paket bebe bisküvisiÜzeri için1 paket krem şantiYarım su bardağı soğuk süt1 çay bardağı dövülmüş ceviz içiBizim usül donatYapılışı:İlk olarak, un ve kuru mayayı karıştıralım. Üzerine vanilya, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve lor peynirini ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru üzeri örtülü olarak, en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayalım. Parmağımızla ortasını bastırarak, küçük simit biçimi verelim. Un serpilmiş bir tepsiye koyalım. Hamurun tamamını bu biçimde hazırlayıp, tepsiye dizelim. Sıvıyağı tavada kızdırıp, donatları kızartmaya başlayalım. Tavayı sallayarak donatların çevrilmesini sağlayalım. Kızaran donatları kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzdürelim. Ilıkken bolca pudra şekerine batırıp, servis tabağına alalım. 8 kişilikHazırlama süresi 35 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi3 bardak un1 bardak lor peyniri1 paket vanilya3 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı sıvıyağ2 adet yumurta1 tatlı kaşığı kuru maya (instant maya)Kızartmak içinSıvıyağÜzeri için3 yemek kaşığı pudra şekeri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!