En önemli güzellik sırrı: Mutlu bir ilişki

Güncelleme Tarihi:

En önemli güzellik sırrı: Mutlu bir ilişki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 00:00

Mag dergisi, ocak sayısında Merve Büyüksaraç’ı kapağa taşıdı. Ünlü manken, dergideki röportajında iş ve özel hayatını anlattı, güzellik sırlarını verdi.

Haberin Devamı

Merve Büyüksaraç’ın bir günü nasıl geçer? Gün içinde neler yapıyorsunuz?     

- Sabahları genellikle 8’de kalkmış oluyorum. İş konusunda oldukça disiplinliyimdir. Bir görüşmem, toplantım ya da defile varsa kesinlikle tam saatinde giderim. Bekletmeyi ve bekletilmeyi hiç sevmem. Özellikle defile günleri çok yoğun olur. Bir hafta öncesinden kıyafet provaları başlar. Kısaca Nişantaşı’nda sokak sokak dolaşıp “fittinglere” gideriz. Kendi tasarım işimle ilgili toplantılarımı ofiste ya da her iki tarafa orta noktada sayılabilecek bir kafede yapmayı tercih ederim. İşim çizimle ilgili olduğu içinde bol bol eskiz, 3D çizim ve piyasa araştırması yaparım. Genellikle günüm böyle geçiyor.

Sizi TV programlarında görmek istiyoruz. Yakında böyle bir projeniz var mı?

- Açıkçası televizyonla ilgili görüştüğüm bir proje yok. Şu an zaten kendi tasarım işlerime yoğunlaştığım için dizi ya da sinemayla ilgili bir cast’a gitmedim.

Modellik yapan isimler pek yemek yemiyor zannediliyor. Siz formunuzu nasıl koruyorsunuz? Spor yapıyor musunuz?

- Biz modeller inanılmaz çok yemek yiyoruz. Hatta eğer bir gün kulise yolunuz düşerse ne kadar yemek yediğimize inanamazsınız! Ben canımın istediği her şeyi yiyorum, fakat iyi yemek yemeyi seviyorum. İyi yemekten kastım ızgara etler, iyi kebaplar, Çin yemeği olabilir veya gurme restoranlardan farklı lezzetler tatmayı seviyorum. Abur cubur, fast-food neredeyse hiç yemem. Balık dışında et ve sebze ağırlıklı beslenirim. Sporu ise dönem dönem yapıyorum. Bazen üç ay haftada beş gün spora gidiyorum, bazen de dört ay hiç spor yapmadığım oluyor. Uzun seneler yüzdüm, şimdi de meyvesini yiyorum diyebilirim. Spora gittiğim zaman da yüzüyorum veya kardiyo ağırlıklı bir program uyguluyorum.

GÖMLEK VE BOĞAZLI KAZAK DOLABIMIN VAZGEÇİLMEZLERİ

Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunusunuz... Böylesine zor bir mesleği yaparken eğitiminizi tamamlamak zor olmadı mı?


- Dediğim gibi oldukça disiplinliyimdir. İş ve okul tempomun çok yoğun olduğu dönemler oldu, ancak her ikisini de aksatmamaya özen gösterdim. “Fashion Week” zamanı defile aralarında okul projesi yapmışlığım çoktur. Okuldan da iyi bir ortalamayla mezun oldum. Ama her zaman okul benim için ön planda oldu. Bir seçim yapmam gerektiği zaman iş yerine okulu tercih ettim...

Günlük hayatta oldukça şık seçimler yaptığınızı görüyoruz... Dolabınızın vazgeçilmezleri neler?

- Teşekkür ederim. Dolabımın vazgeçilmezleri çeşitli modellerde gömlekler ve boğazlı kazaklar. Tabii ki siyah mini kokteyl elbisesi ve klasik modelde yüksek topuklu ayakkabılar da dolabımın olmazsa olmazları. Acil anlarda bile kesinlikle hayat kurtarıcı parçalar.

YATMADAN ÖNCE GÖZ ÇEVRESİNE BUZ SÜRÜN

Güzellik sırlarınız var mıdır? Varsa bizimle paylaşır mısınız?


- Elbette var. Geçen sene bir sağlık kanalında altı ay süresince estetik ve güzellik programı sunmuştum. O dönemde güzellikle ilgili pek çok formül öğrendim. Mesela yüz yogası. Kesinlikle herkes yapmalı. Günde üç dakika ile yüzümüzde normalde kullanmadığımız ancak cildimizin kırışmasına sebep olan kasları çalıştırarak lifting etkisi yapıyor. Doğal botoks diyebilirim. Bepanthene krem; piyasadaki pek çok pahalı marka veya dermokozmetik üründen çok daha etkili ve sağlıklı. Gece yatmadan önce göz çevresine buz sürmek; küçük bir buz kalıbı hemen eriyor. Her gün yapmasanız bile kısa sürede göz altı torbalarına ve morluklarına etkili bir çözüm. Hatta ben içinde taze nane, bal ve soda olan karışımı kalıplara döküp onu kullanıyorum. Sabah kahvaltıda meyve yemek; gün aydınlıkken yenilen meyvelerden vitamin alımı daha fazla oluyor. Bol bol su içmek. Her şeyden önemlisi, bir kadını en güzel yapan şey mutlu bir ilişki!

Haberin Devamı

PODYUMDA DÜŞTÜM GÜLMEKTEN KALKAMADIM

Podyumda veya backstage’de yaşadığınız en ilginç olay nedir?


- Bir keresinde Koç Müzesi’nde yabancı tasarımcıların defilesi vardı. Podyumun orasında ise iki basamak vardı. Bana son kıyafetimde 30 cm topuğu olan platformlu bir ayakkabı denk geldi. Gayet güzel yürüdüm, pozumu verdim ve geri döndüm. İşte o iki basamakta dengemi kaybedip düştüm. İşin komiği, düştüğümde gülmekten kalkamadım. Yerde öylece kahkaha atmaya devam ettim, ta ki Uğurkan Erez’in uzaktan sinirle el kol yaptığını görene kadar!

Haberin Devamı

BEKLENTİM SAĞLIK HUZUR VE AŞK

2012 sizin için nasıl geçti? 2013 yılından beklentileriniz neler?


- 2012 benim için hızlı geçti. Çok yoğun tempolu, karışık, olaylı ama bir yandan da huzurlu ve mutlu. Son dönemde işle ilgili birkaç hedefim var ve benim için en önemli şey onları bir an önce hayata geçirmek. Yakınlarda bir projem başladı ve önümüzdeki altı aylık zaman diliminde bitirmem gerekiyor. 2013 yılından en büyük beklentim bütün işlerimin çok iyi bir biçimde ilerlemesi ve bana bol kazanç getirmesi. Gerisi klasik istekler. Sağlık, mutluluk, huzur, aşk...
                                              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!