En nefret edilen paparazzi

Güncelleme Tarihi:

En nefret edilen paparazzi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2008 00:00

Afet bir dünya starı ya da yakışıklı bir Hollywood yıldızı olmak ister miydiniz? Eğer Perez Hilton’dan haberiniz yoksa belki evet! Bu adam Hollywood’dakiler başta olmak üzere, küresel yıldızların baş belası. Perezhilton.com adlı internet sitesi ve dedikodu blogu üzerinden ünlülere kan kusturuyor, yayınladığı fotoğraflar ve yaptığı yorumlarla onlara hayatı zindan ediyor.

Herkes ondan etik olarak nefret ediyor ama kimse takip etmeden de duramıyor. Kurduğu site her gün milyonlarca tık alan bir internet fenomenine dönüşmüş durumda. Hakkında açılmış milyonlarca dolarlık tazminat davaları var. Hostlarından atılıyor ama başka bir hosta geçip kaldığı yerden aynen devam ediyor.

Şöyle anlatmak lazım: Konser için İstanbul’a gelen Enrique Iglasias’ın Cahide’de dragqueen’lerle eğlenen fotoğrafı Türk televizyon ve gazetelerinden önce onun sitesindeydi: "Eşcinsel olduğunu biliyorduk!" başlığıyla. Sitesi o kadar güçlü ki Britney Spears’in çöküşünde en büyük payın Perez Hilton’a ait olduğu söyleniyor. Sitede her iki-üç saatte bir Britney’i yerden yere vuran bir haber giriyor. Lindsay Lohan’ın uyuşturucu bağımlılığı, Avril Lavigne’in hırsızlığı ya da Wentworth Miller’ın eşcinselliği yakalanıyor, itina ile kanırtılıyor, kanırtılıyor, kanırtılıyor!

Uğraştığı kişilerin Amerikalı olması gerekmiyor. Kanadalı, İsrailli ya da Japon, ünlü olması için yeterli. Bu da Perez’i bütün dünyada takip edilen bir isim yapıyor. Geçen yıl Forbes dergisinin belirlediği dünyanın en büyük blog zenginleri listesinde 1 milyon dolarlık servetiyle ikinci oldu. Bu yıl birinci olması bekleniyor. Dexter dahil, birçok ulusal dizi yayına girmeden önce onun sitesine reklam veriyor. Şu anda sitesinde Bravo TV’de başlayan Make Me A Supermodel yarışmasının reklamı var. Tek kare reklam için 45 bin dolar istiyor. Tişört ve aksesuvar satışlarından kazandığı para cabası.

Ama hiç seveni yok. O kadar ki, MTV’de yayınlanan, Celebrity Rap Superstar yarışmasına katıldığında, blogundan bana oy verin diye yalvarmasına rağmen 6. hafta küt diye yarışmadan atıldı. Fakat bunlar onu hiç etkilemiyor. 2008’de bir filmde kendini oynayacak. VH1 kanalında What Perez Says (Perez’in Dediği) adında 6 bölümlük bir şov programı hazırladı. Bu çocuk tam bir felaket: İlk bölümü 11 Eylül’de yayınlandı.

Ama bütün hinliğine rağmen hedefindekini öyle bir yerden vuruyor ki herkes aslında bu doğallığına bayılıyor. Mesela bizdeki Firdevs gibi bir popstar yarışmacısı var. Kokainden hapse girdi. Perez tutup fotoğrafını basıyor, ama kızcağızın ağzına burnuna beyaz pudralar konduruyor. Amy Winehouse saçını boyattı, kötü mü oldu? Fotoğrafını basıyor, yanına very very zexy (çok çok çekici) yazıyor. Konser görüntülerini karelere ayırıp, çaktırmadan nasıl kokain çektiğini gösteriyor. Tutuyor, Prens William’ın sevgilisi Kate Middleton’un kafasına bir taç yapıyor. Durup dururken Fidel Castro’nun öldüğü haberini yayınlıyor. O kadar ki, sonunda Castro Küba televizyonuna çıkıp hayatta olduğunu kanıtlamak zorunda kalıyor.

HEM EŞCİNSEL, HEM HOMOFOBİK ASLINDA MEŞHUR OLMAK İSTİYOR

Asıl ismi Mario Armando Lavandeira Junior. 1978 doğumlu, Küba asıllı, Miami’de yaşıyor. Blogculuğa başlamadan önce oyuncuymuş. Gay dergilerine yazılar yazar, gay kulüplerde hostluk yaparmış. İleri derecede şişman ve çirkin. Bazen sitesine kendi fotoğrafını koyuyor, üzerine de "şu çirkinliğime bakın ya" yazıyor. Blogculuğa kolay yoldan para kazanmak için başlamış. Bu yolla ünlü ve güzel insanlardan çirkinliğinin intikamını alıyor. Meşhurlardan nefret etmesine rağmen ne zaman ünlü biriyle fotoğraf çektirse mutlaka sitesine koyuyor. Blogunun adı bile Perez Hilton, aslında Paris Hilton’a bir gönderme.

Eşcinsel olmasına rağmen, diğer eşcinselleri yerden yere vuruyor. İtiraf ettirinceye kadar ünlü insanların eşcinselliklerinin üstüne gidiyor. Kafayı taktıklarından biri de Tom Cruise. Cruise’la eşinin fotoğrafını basıyor, kıza övgüler yağdırıp, kocası için "ne hayal kırıklığı" diyerek eşcinsellik imaları yapıyor. Peki ünlüler kabul edince rahat bırakıyor mu? Yooo! Biliyorduk zaten, aşşağılık i.ne, gibi yazılar eşliğinde, adamı beter ediyor. Mesela Neil Patrick Haris’in eşcinsel olduğunu kabul etmesini şöyle duyurdu: Bugün bir zafer! Tüm gizli eşcinsel ünlülere sesleniyorum. İtiraf edin! Sana söylüyorum Judy Foster, sana söylüyorum Queen Latifah, sana söylüyorum Anderson Cooper!

Lezbiyenlere de hiç insafı yok! Mesala Lost dizisindeki Michelle Rodriguez’e de lezbiyen diyor. 15 günlüğüne girdiği hapisten tahliye olan Rodriguez için "Eminim içerideki arkadaşlarını çok özleyecektir" diye yazıyor.

BRITNEY’İN BU FOTOĞRAFINI KOYDU 24 SAATTE 10 MİLYON TIKLAMAYI AŞTI

Bilhassa kafayı taktığı tipler var. Bunlardan biri de zavallı Britney Spears. Bariz ölmesini istiyor. İntihar et Britney gibi
/images/100/0x0/55eaf5aaf018fbb8f8a1cb2d
çağrılar yapıyor. Hiçbir şey yapamasa "flaş, son dedikodu!" deyip kendisi bir şey uyduruyor: Britney’in yeni seks kasedi ortaya çıktı. Spears’ın uyuşturucu kullandığını ima etmek için fotoğraflarında yanında çıkan adamlara "torbacısı bu olabilir, tedarikçi işte bu" gibisinden yazılar yazıyor. Daha albümü çıkmadan 10 şarkısını, "bu kötü, bu daha da kötü, bu en berbatı" gibi yorumlarla sitesinde yayınladı. Satış yaptığı bir sitesi var. O siteden piyasaya Britney’i kurtarın tişörtleri ve çantaları sürdü. Britney Akıl Hastası mı başlığıyla çıkan People dergisinin kapağını haftanın kapağı seçti. Spears, eski kocasıyla çocukları konusunda kavga ettiği sırada, perezhilton.com’da bir fotoğrafı yayınlandı; şarkıcıya Hannibal maskesi giydirilmişti. Bu fotoğrafla reyting rekoru kıran sitede, Britney’e bir de teşekkür vardı: 24 saatte 10 milyon tıklamayı aştık. Bu bir çılgınlık! Teşekkürler Britney. Hemen iyileş!

TEAM PEREZ DİYE GÖNÜLLÜ EKİBİ VAR

Perez Hilton’un sitesi aslında çok uyduruk. Yukarıdan aşağı doğru fotoğraflar ve bunlara yaptığı küçük yorumlar var. Ama işini ciddiye alıyor. Her gün tek başına 20 yazı yazıyor. Yazdıklarına bugüne kadar 500 bin yorum bırakılmış. Team Perez diye bir sokak takımı var. Hepsi ellerinde kameralarla çekip çekip Perez’i besliyorlar. Mesela şöyle bir anons yapıyor: Britney şu anda Manhattan’daymış. İçki içiyormuş. Gören olursa hemen fotoğraf çekip göndersin ya da bize haber versin. Ve çağrıları mutlaka cevap buluyor.

TAM BİR ÜÇKAĞITÇI AMA REYTİNG YAPIYOR

İlk blogu pagesixsixsix.com, altı ay içinde The Insider dergisi tarafından Hollywood’un en nefret edilen sitesi ilan edildi. Günde 8 milyon kişi tarafından tıklandığını açıkladı, ama bağımsız kaynaklar tarafından yalanlandı. Paparazzilerin çektiklerini anında yayınladığı için dergi satışları düştü. X17 adında bir fotoğraf ajansı fotoğraflarını izinsiz yayınladı diye 7.5 milyon dolarlık dava açtı. Kaybederse nasıl ödeyeceği muamma. Kendince çok sevdiği, ama bilinmeyen şarkıların linklerini verip onları destekliyor ama bu işi para karşılığı yapıp yapmadığı bilinmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!