Güncelleme Tarihi:
On kişiden oluşan jüriye kebap deyince akıllarına gelen ilk beş mekanı sorduk. Türkiye'nin farklı yerlerinden tercihlerini söylediler. Kebap cenneti Türkiye'de başka iyi kebapçılar olmadığı anlamına gelmiyor bu. Sadece gurmelerden oluşan büyük jürimizin tercihleri bu listeyi ortaya çıkardı.
EN İYİ 10
1 DEVELİ
2 KÖŞEBAŞI
3 İMAM ÇAĞDAŞ
4 NEZİH
5 İSKENDER
6 TİKE
7 HAMDİ
8 ÇİYA
9 YÜZEVLER
10 KOÇ
DEVELİ
Ziyafete çiğköfteyle başlanıyor
12:00-00:00 arası servis yapılıyor. Haftasonu akşamları rezervasyon şart. Gruplara özel üç alternatifli fiks mönü var. Seçmeli mönü kişi başı 20-25 milyon lira. Sahibi Arif Develi ve Mesut Saydut şefliğinde hizmet veriyor. CD'den yemek müziği çalınıyor. Yuvalama ve çiğ köfte mutlaka denenmeli. Müdavimleri arasında Ebru Gündeş, Tarık Akan var. Mehmet Yalçın ince doğranmış elma ve cevizle yapılan keme kebabını çok beğendiğini söylüyor.
Samatya-İstanbul (212) 529 08 33-34.
KÖŞEBAŞI
Kebap üstü kabak tatlısı
12:00-00:00 arasında servis yapılıyor. Öğle ve akşam rezervasyon yaptırmakta yarar var. Gruplara özel fiks mönüleri var. Seçmeli mönü kişi başı 25-30 milyon lira. CD'den yemek müziği çalınıyor. Ortaklardan Mehmet Yeşilyurt müşterilerle bizzat ilgileniyor. Tarsus kebabını mutlaka deneyin. Müdavimleri arasında Nükhet Duru, Emel Sayın, Güler Sabancı gibi isimler var. Engin Akın kebaptan sonra bir de kabak tatlısını denemenizi tavsiye ediyor. 3. Levent-İstanbul (212) 270 24 33.
İMAM ÇAĞDAŞ
Alinazik kebabın kalesinde yenir
12:00-21:00 arasında servis yapılıyor. Kebap fiyatları 4-5 milyon. İşletmeci Burhan Çağdaş müşterilerle bizzat ilgileniyor. Alinazik'i mutlaka deneyin. Ali Esad Göksel buranın kebapta tartışmasız açık ara önde olduğu söylüyor. Gaziantep (342) 231 26 78.
NEZİH
Güldürü ustaları Nezih diyor
12:00-23:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyona gerek yok. Fiks mönü uygulamıyor. Seçmeli mönü kişibaşı 15-25 milyon. Müzik çalınmıyor. Soğan kebabı mutlaka denenmeli. Sahibi İsmail Hakkı Öztürk ve Galip Öztürk şefliğinde hizmet veriyor. Müdavimleri arasında Metin Akpınar, Levent Kırca, Oya Başar gibi isimler var. Ali Sirmen çok güç bir yemek olan yuvalamayı başarıyla yaptıklarını söylüyor. Kozyatağı-İstanbul (216) 411 68
BURSA İSKENDER
Babadan tescilli iskenderci
10:00-20:00 arasında servis yapılıyor. Rezervasyona gerek yok. İskender kebabın porsiyonu 8.5 milyon lira. İçkisiz ve müzik çalınmıyor. Sahibi Yavuz İskenderoğlu ve Memduh Tatlıcıoğlu şefliğinde hizmet veriyor. Tarık Akan, Kibariye, Yılmaz Erdoğan, Mesut Yılmaz müdavimleri. (Merkez) Mudanya (224) 244 99 01 www.kebapciiskender.com
TİKE
Yoğurtlu ezmesi enfes
Haftasonu 12:00-00:00 arası haftaiçi 12:00-15:00 ile 18:00-00:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekli. Seçmeli mönü kişibaşı ortalama 25-30 milyon lira. CD'den müzik çalınıyor. Şef Bülent Arıcı'nın elinden çıkan kebapların üstüne dondurmalı irmik helvasını mutlaka deneyin. Cem Davran, Defne Samyeli, Yılmaz Erdoğan müdavimleri arasında. Engin Akın yoğurtlu ezmede Tike'nin üstüne olmadığını söylüyor. 2. Levent-İstanbul (212) 281 88 71
HAMDİ
Mayhoş tadlar için Hamdi'ye
12:00-13:30 ile 19:00-22:00 arası servis yapılıyor. Manzaralı masalar için akşamları rezervasyon gerekli. Fiks mönü yok. Kişibaşı 20-25 milyon lira arasında. Sahibi Mehmet Öztürk, Hamdi Arpaç şefliğinde hizmet veriyor. CD'den yemek müziği çalınıyor. Fıstıklı kebabı mutlaka denemeli. İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Süleyman Demirel, Kemal Derviş müdavimlerden. Ali Sirmen erikle yapılan kebaplardaki mayhoş tadı çok güzel bulduğunu söylüyor.
Eminönü-İstanbul (212) 528 03 90
ÇİYA
70 çeşit kebap
11:00-10:00 arası servis yapılıyor. Fiks mönü yok, içkisiz. Fiyatlar kişi başı 15 milyon lira. Etnik müzikler çalınıyor. Musa Dağdeviren ve Celal Dağdeviren şefliğinde hizmet veriyor. 70 çeşit kebab arasında Gülbahar ve Sirinamı mutlaka denemek gerekiyor. Moğollar, Mehmet Ali Alabora, Tınaz Titiz müdavimleri arasında. Mehmet Yalçın ara lezzetlerde çok başarılı buluyor. Kadıköy-İstanbul (216) 418 51 15
YÜZEVLER
Bekar adama içki yok
11:00-00:00 arası servis yapılıyor. Eğer içki içmek istiyorsanız yanınızda mutlaka bir hanımla gidin çünkü bekar erkeklere içki verilmiyor. Kişibaşı 15-20 milyon lira arasında. Rahmi Koç, Hakan Şükür, Deniz Baykal, Erdal İnönü, Ayşe Arman, Hıncal Uluç, Duygu Asena, Süheyl-Behzat Uygur, Banu Alkan, Petek Dinçöz müdavimleri arasında. Grupsanız ortaya mutlaka karışık ısmarlayın. Adana (322) 454 75 13
KOÇ
İzzet Yıldızhan 28 porsiyon yedi
Erzurum yöresine ait çağ kebabını mutlaka deneyin ama İzzet Yıldızhan gibi 28 tane porsiyon yemeniz zararlı olabilir. Bir kişi dört tane çağ kebabıyla doyar, diyen mekan sahibi Kemal Koç müşterilerle bizzat ilgileniyor. Murat Karayalçın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarkan, Arif Sağ, İbrahim Erkal, Muazzez Ersoy, Mustafa Sandal, Barış Manço, Özcan Deniz, Yavuz Bingöl, Belkıs Akkale müdavimleri arasında. Erzurum (442) 218 23 95
----------- MANSİYON ALANLAR --------
ŞİRVAN: CD'den yemek müziği çalınıyor. Ekşi kebap mutlaka denenmeli. Kişi başı 20-25 milyon. Seda Sayan, Mahsun Kırmızıgül, İbrahim Tatlıses müdavimleri arasında. No:2 Etiler-İstanbul (212) 257 03 73
ATMACA: Mehmet Atmaca'nın 41 yıl önce kurduğu Atmaca Restoran'ı, şimdi oğlu Mustafa Atmaca işletiyor. Turistlerin de uğrak yeri olan restoranın en çok sevilen yemeği kuyu tandırı. Yanık koyun yoğurduyla köy yapımı yufka ekmeği mutlaka deneyin. Restoranın yazlık yüzme havuzu ve halı sahası da var. Denizli (258) 286 50 34
TATBAK: Rezervasyon ve içki yok. Kişi başı 5-10 milyon lira. Dönersiz iskenderi denemek gerek. Candan Erçetin, Hilmi Yavuz, Levent Erim müdavimleri arasında. Nişantaşı-İstanbul (212) 248 04 25
NAMLI: Kişi başı 20-25 milyon lira. Namlı Kebabı mutlaka deneyin. Uğur Yücel, Nefise Karatay, Şifo Mehmet müdavim. Levent-İstanbul (212) 279 68 80
BİGES: Kişi başı 25-35 milyon lira. Piliç külbastı denemeye değer. Seda Sayan, Kenan doğulu, Ajda Pekkan müdavimleri arasında. 1. Levent-İstanbul (212) 279 93 93
HACIBEY: İçki yok. Kişi başı 15-20 milyon lira. İskender kebabı mutlaka denenmeli. Bülent Ersoy, Murat Birsel, Yılmaz Erdoğan müdavimler arasında. Nişantaşı-İstanbul (212) 231 71 34
HURŞİT: Hurşit Ciritoğlu, 35 yıldır işlettiği kebap salonunda ızgara köfte ve Ödemiş kebabı servisi yapıyor. Lezzetinin sırrını, karabiber, kekik diye açıklıyor. Rüşdü Saraçoğlu, Halit Kıvanç, Bedia Akartürk müdavim. Ödemiş-Aydın (232) 545 40 98.
SAHAN: Haftasonu rezervasyon gerekiyor. Kişibaşı 15 milyon lira. Patlıcan kebabının denemek gerekli. Athena Grubu, Gül Sunal müdavimleri arasında. Caddebostan-İstanbul (216) 385 10 15
KAŞIBEYAZ: Kişi başı 25-30 milyon. Analı kızlı ekşili ufak köfteyi mutlaka deneyin. Salkıp Sabancı, Alişan, Cengiz Kurtoğlu müdavimleri arasında. Florya-İstanbul (212) 663 28 90.
HACI SALİH: İçki yok. Kişi başı 5-10 milyon. Külbastıyı mutlaka deneyin. Mehmet Ali Erbil, Sibel Egemen, Yıldırım Gürses, Ekrem Bora, Yaşar Nuri Öztürk müdavimleri arasında. Adana (322) 363 02 17
GURMELERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Yemek kültürü yazarı, gazeteci
Tuğrul Şavkay
Gusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Yalçın
Gazeteci, gurme
Güngör Uras
Yemek kitabı yazarı ve gurme
Engin Akın
Yemek kültürü programı yapımcısı
Hülya Ekşigil
yediklerini yazarak paylaşan gezgin yazar
Mehmet Yaşin
İşadamı kimliği gurmeliğini gölgelemeyen
Mustafa Oğuz
Damak tadının sayılan kılavuzu gazeteci
Ali Sirmen
Mimar, gurme, yazar
Ali Esad Göksel
Zarafetin ekranda ve sofradaki üstadı
Atilla Dorsay