En iyi 10 meyhane

Güncelleme Tarihi:

En iyi 10 meyhane
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 20:50

Fonda kulakları tırmalamayan, insanı mırıldanmaya teşvik eden bir müzik, önünüzde çeşit çeşit meze ile bir kadeh rakı ya da şarap... Yanınızda sohbet edecek dostlar da varsa, meyhane keyfiniz tamam demektir. Bu klasik giderek değişiyor, büyük şehirlerde “modern” meyhaneler açılıyor olsa da meyhane kültürü hala yaşıyor. İşte yenileri ve eskimeyen klasikleri ile Türkiye’nin en iyi meyhaneleri.

Haberin Devamı

LİSTE

1. Giritli - istanbul2. Asmalı Cavit - istanbul3. Sefa - istanbul4. Ogün - istanbul5. Yakup 2 - istanbul6. Alican - izmir7. Münferit - istanbul8. Despina - istanbul9. Meşrep - ankara10. Komşu - ankara

GİRİTLİ

Adanın otları

1996’da Bodrum Türkbükü’nde kuruldu, sonra ankara’da, 8 yıl önce de istanbul Cankurtaran’da şube açtı. Girit’in meşhur otlarını, salata ve kavurmalarını yapıyorlar. Mezeleri çok çeşitli. Fiks mönü 17-18 çeşit meze ve limitsiz yerli içki ile 95 lira. Gündüz 12.00’de açılıyor gece 24.00’de kapanıyor. kredi kartları geçerli. Tel: (212) 458 22 70-71

ASMALI CAVİT

Rakının yanında patlıcan salatası

Asmalımescit’te yemekleri ve ortamıyla eski meyhane kültürünü yaşatıyor. Sahibi her masayı dolaşıp sohbet ediyor. Müdavimleri reklamcılar, gazeteciler, yayıncılar, yazarlar. Rakının yanında mutlaka patlıcan salatası, yaprak ciğer, minik köfte servis ediliyor. Ortalama hesap kişi başı 70 lira. Tel: (212) 292 49 50.

SAFA

Haberin Devamı

Geleneksel meyhane

Yedikule’deki mekan, 1900’lerin başında, TCDD işçilerinin akşamları lokal olarak kullandığı bir yerdi. 1948’de Safa adını aldı. Halen geleneksel meyhaneciliği sürdüyor. Gazetecilerin, edebiyatçıların uğrak yeri. 30-35 yıllık müdavimleri var. Fiks mönü yok, 50 lira arası hesap geliyor. Her gün açık. Tel: (212) 585 55 94

OGÜN

23 yıllık Ermeni meyhanesi

Geçtiğimiz ocak ayında vefat eden Ogün Nergizyan tarafından Yeşilköy’de 1988’de açılan mekan, balık restoranıydı sonradan meyhaneye dönüştü. Zeytinyağlılar ve deniz mahsulleri olmak üzere iki meze grubu var. 120 kişilik mekanın müdavimleri işadamları, sanatçılar, spor yazarları. kredi kartı geçiyor. Haftanın 7 günü açık. Kişa başı ortalama 70 lira ödeniyor. Tel: (212) 573 41 33

YAKUP 2

Beyoğlu’nun simgesi gibi

1977 yılından beri, Beyoğlu Asmalımescit Sokak’taki ikinci yerinde Yakup 2 adıyla hizmet veriyor. Yemekleri 20 yıldır Cemal Usta yapıyor. 35 çeşit meze servis ediliyor. Yakup 2, 200 kişi kaphasiteli. Fiyatlar limitsiz yerli içki ile kişi başı ortalama 70-75 lira. Gazeteci, sanatçı ve edebiyatçıların uğrak yeri. Tel: (0212) 249 29 25 190

ALİCAN

Haberin Devamı

30 çeşit meze

Alican Restoran, izmir kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde 20 yıl hizmet verdikten sonra artık Birinci Kordon’da. Pazar hariç hergün 10.30 ile 24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mönüde 30’un üzerinde meze çeşidi var. 100 kişi kaphasiteli. Müdavimleri doktorlar, gazeteciler, sanatçılar. Fiks menüsü 40 lira. kredi kartı geçiyor. Tel: (232) 463 92 22

MÜNFERİT

Füzyon mezeler

galatasaray’daki Münferit, dekorasyonu, yemekleri, sunumları, ile farklı bir mekan. Kendilerini “modern meyhane” olarak tanımlıyorlar. Pazar günleri kapalı. Diğer günler 19.30-02.00 saatlerinde açık. Cuma ve cumartesi günleri 04.00’e kadar açık. Fiyatlar kişi başı 80 lira civarında. Kışın 60-70 yazın 120 kişi kapasitesi var. Müdavimleri sanatçılar, tiyatrocular, sinemacılar. kredi kartı geçerli. Tel: (212) 252 50 67.

DESPİNA

Haberin Devamı

Kurtuluş’un madamı

Kurtuluş’taki bu meyhaneyi, 1946 yılında Madam Despina açmış. Mekanı şimdi Erdoğan ve Ercan Tekin kardeşler işletiyor. Yemekleri de Madam Despina’nın yetiştirdiği aşçılar hazırlıyor. Rum pilakisi, paçanga, yaprak ciğer en sevilenlerden. Kişi başı ortalama 55 lira. kredi kartı geçerli. 12.00 - 24.00 arası açık. Kışlık bahçesi 120 kişi yazlık 200 kişi kapasiteli. Tel: (212) 247 33 57.

MEŞREP

Hem fasıl hem pop

Meşrep ankara’nın gece hayatında önemli bir yeri olan bir meyhane restoran. 4,5 yıl önce açıldı ve kısa sürede ünlendi. Pazar günleri dışında 6 gün açık. Hafta arası canlı fasıl, hafta sonları hem fasıl hem de canlı Türkçe pop müzik çalınıyor. Mekanın kışlık bölümü 180 kişi kapasiteli. 20.00-02.00 saatleri arasında açık. kredi kartı geçiyor. Limitsiz yerli içkili fiks mönü 70 lira. 25-40 yaş arasındaki yaş grubu müdavimleri. Tel: (312) 438 55 53.

KOMŞU

Haberin Devamı

Egeli lezzetler

Komşu Akdeniz ve Ege’yi ankara’ya taşıyan bir mekan. Çünkü Ege ve Akdeniz’in lezzetli otlarını ve benzersiz yöresel tatlarını müşterilerine canlı müzik eşliğinde sunuyor. Haftanın her günü 20.00 ile 00.30 saatleri arasında açık. Pazartesileri sadece gruplara hizmet veriyor. Türk ve Yunan müzikleri canlı çalınıyor. Fiks mönü hafta arası 60, cuma-cumartesi 65 lira. Tel: (312) 426 15 66.

Yemek kültürü yazarları, gurmeler ve müdavimlerden oluşan jüri seçti

Mehmet Yaşin Gezgin gurme Vefa Zat Yemek kültürü yazarıAyşe Nilhan Aras Gastro dergisi yayın yönetmeniErdal İpekeşen Doğan Burda ankara temsilcisiSenem Bal istanbul Life dergisi yayın yönetmeniErtan Anlı ankara Ün. Ziraat Fak. Şarapçılık Bölümü Öğr.Gör.Yalçın Manav GurmeSavaş Özbey Hürriyet’in hiperaktif yazarı Yiğit Özsever Müdavim oyuncuŞenay Düdek Hürriyet Ege yazarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!