Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2005 00:00
Biz milletçe severiz mangal başında saatlerce oturup, keyif yapmayı. Bu hal yurtdışında yaşayan Türkler için de aynıdır. Öyle ki, Berlin’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na karşı mangal yapmakta bile bir sakınca görmeyiz. Bu işin en keyifli anı da kömür ateşinde pişen etin kokusunun alındığı andır.Yanında bir de rakı varsa, deymeyin keyfine. Bu hafta jüri üyelerimize mangal keyfi ile aynı anlama gelen kendin pişir kendin ye adreslerinin en iyilerini sorduk. Kendin pişir kendin ye yönteminin piknikte mangal yapmaktan farkı, mangalın, etin ve mezelerin mekan tarafından veriliyor olması. Listemize pek çok farklı ilden adresler girdi. Birinciliğe Bolu Dağı’ndaki İsmail’in Yeri yerleşti.EN İYİ 101. İsmail’in Yeri - BOLU2. Çamaltı - İZMİR3. Saklıbahçe - ANKARA4. Palabıyık - ULUDAĞ5. Söğütlü Piknik - ADANA6. Antepli Cevdet - ANTALYA7. Kandak Restoran - MERSİN8. Çamlık Et - İSTANBUL9. Kazanç Park - İSTANBUL10. Ballıkayalar Kanyonu Tesisleri - İZMİTİSMAİL’İN YERİBolu Dağı manzaralı mangal 18 yıl önce Bolu Dağı’nın Bakacak mevkiinde Ankara şeridinde kurulan İsmail’in Yeri, bugün 65 masada 80 personel ile hizmet veriyor. 24 saat açık. Kuzu etinden yapılan ızgara çeşitlerinde iddialı. Izgara çeşitlerinin yanında, tereyağında tavuk, sahanda yumurta ve tavuk suyu çorbası da meşhur. Sıcak
yemek ve kahvaltı servisi var. Kuzu pirzolanın kilosu 22, köfte porsiyon 5, tavuk porsiyon 4, sucuk porsiyon 3, kahvaltı 2.5-4 , menemen 3 YTL. Ä°steyenler, yemeÄŸin ardından lokantanın çıkışında bulunan reyondan, daÄŸ çileÄŸi, ceviz, pestil, kuru fasulye, erik, tereyağı, peynir, kaymak ve bal gibi ürünlerden satın alabiliyorlar. Ankara ve Ä°stanbul’a 220 kilometre uzaklıkta. Ä°stanbul istikametinden gelenler, KaynaÅŸlı GiÅŸeleri’nden çıktıktan 12 kilometre sonra, Ankara yönünden gelenler ise Abant GiÅŸeleri’nden çıktıktan 10 kilometre sonra Ä°smail’in Yeri’ne ulaÅŸabiliyor. Tel: (380) 546 60 07ÇAMALTIHayvanat bahçesi varÇiçekliköy’de Ä°lker Yılmaz’ın sahibi olduÄŸu Çamaltı Aile Restoranı yedi dönüm alan üzerine kurulu. 1997 yılından beri kahvaltı salonu, restoran, kıraathane ve düğün salonlarıyla hizmet veriyor. Haftanın her günü 09.00’dan gece geç saate kadar açık. Köy kahvaltısı kadar kendin piÅŸir kendin ye usulü de meÅŸhur. Hayvanat bahçesi, oyun parkı, çocuk salonu var. Mönüsünde tavuk, et, sucuk, biftek, bonfile, külbastı, pirzola, köfte gibi geniÅŸ et ürünleri yer alıyor. Mezeler taze ve günlük. KiÅŸibaşı 15-20 YTL arasında hesap geliyor. Tel: (232) 377 54 96 SAKLIBAHÇE100 dönüme saklanan bahçeSaklıbahçe, 126 dönümlük geniÅŸ bir arazi üzerinde yer alıyor. İçerisinde ördeklerin yüzdüğü mini gölü, piknik ve düğün alanıyla beraber Ankara’da yeÅŸile özlem duyanların bu ihtiyacını karşılıyor. Bünyesinde, kafeterya, restoran, alışveriÅŸ büfesi, gözleme ve mantı evi var. Mangal yapılabilecek piknik alanı 100 dönümden oluÅŸuyor. Burada bir büfe mevcut. Mangal kömürü ve mangal büfeden 3 YTL karşılığında temin ediliyor. Piknik bölgesinin ücreti tam 1.75, öğrenci 88 YKR, arabayla giriÅŸ ise 7.5 YTL. Saat 20.00’ye kadar açık. Özel bir güvenlik firması tarafından 24 saat korunuyor. Tel: (312) 285 73 38 . PALABIYIKHaziranda Araplar akın ediyorUludaÄŸ Sarıalan’da bulunan Palabıyık Cemal’e ait Palabıyık Et Mangal tesisi, aynı anda 600 kiÅŸiye hizmet veriyor. 76 yaşındaki Cemal Melek, daÄŸ yöresinde yetiÅŸen kuzu etlerini müşterilerine sunuyor. Kapalı mekan içerisinde 2 şömine var. Ä°steyen müşterilere burada et piÅŸiriliyor. Özellikle haziran ayında Arap turislerin akın ettiÄŸi tesis, dört mevsim hizmet veriyor. Palabıyık Et Mangal’da bir kilo et 20 YTL. Hemen yanında bulunan yapay göl, özellikle yaz aylarında müşterilerin büyük ilgisini çekiyor. Tel: (224) 372 90 58 SÖĞÜTLÃœ PÄ°KNÄ°KSöğüt aÄŸaçlarının altında15 yıldır hizmet veren Söğütlü Piknik, Karaisalı yolu, 15’nci kilometrede 2.5 dönüm alan üzerinde kurulu. Sahibi Salim Kandırmaz. Bahçesindeki söğüt, akasya, dut ve zakkum aÄŸaçları altında yemek yiyorsunuz. Haftanın 7 günü açık. Ä°ki katlı kışlık salonu da var. Sebzeler kendi bahçelerinden, yoÄŸurt köyden, piliç Bolu’dan, dana eti kendi çiftliklerinden ve koyun eti de büyük marketlerden günlük olarak getiriliyor. Bir kilo köfte 15, pirzola 14, piliç, 7.5, levrek ve çupra 15 YTL. Tel: (322) 577 21 50ANTEPLÄ° CEVDETKameriyede mangal keyfiBir tarafı BeydaÄŸları, diÄŸer tarafı narenciye bahçeleriyle çevrili. Çakırlar Mevkii’ndeki Cevdet Et, toplam 387 metrekare alandan oluÅŸuyor. Her birinde özel televizyon izleme imkanı ve barbekü bulunan 8’er kiÅŸilik kameriyeleri var. Sahibi 40 yıllık iÅŸletmeci Cevdet Erdem. Mangal, kömür, soÄŸan, domates gibi yeÅŸillikler dahil etin kilosu 18.5 YTL. Süt kuzusu eti kullanılıyor. Daha çok ailelerin tercih ettiÄŸi Cevdet Et’te çocuklar için özel hazırlanmış, zemini çimle kaplı oyun bahçesi de var. Tel: (242) 227 52 00KANDAK RESTORANNarenciye bahçesinin ortasındaMersin merkeze baÄŸlı Mezitli Beldesi’nde 5 yıldır hizmet veriyor. Narenciye bahçesinde mangal keyfi yapıyorsunuz. Kandak Restoran’da ızgara tavuk, et çeÅŸitleri ve 20 çeÅŸit Türk mezesi ile salata çeÅŸidi sunuluyor. 9 dönümlük bahçesi var. Müşteriler hazırlanıp gelen etleri kendi elleriyle mangalda piÅŸirip, yiyor. Zahmetsiz pikniÄŸi tercih eden müşterilere ise hafta içi 30, hafta sonu 50 personel yardımcı oluyor. Ä°ÅŸletme Müdürü Ahmet YaÅŸar. Mersin’in tatil beldelerinde yazlığı olan ailelerin mola mekanı. KiÅŸi başı içkisiz mönü 12 YTL. MeÅŸrubat yerine rakı tercih edilirse fiyat 20 YTL’ye çıkıyor. Tel: (324) 481 50 90ÇAMLIK ETHaftasonu rezervasyon ÅŸart1993’ten beri hizmet veriyor. 35 dönüm çam koruluÄŸunda bulunan mekanda mangal ve et müessese tarafından veriliyor. Müşteri isterse eti piÅŸirip, hazır getiriyorlar. SoÄŸuk meze, ara sıcak, kırmızı ve beyaz et, alkollü içki servisi var. Mangal dahil bir kilo pirzola 40, külbastı 37, kuzu ÅŸiÅŸ 37, köfte 22 YTL. Köfteyi sucuk lezzetinde kendileri yapıyor. Karışık etin kilosu 36, beyaz et 15 YTL. Her gün 10.00-02.00 arası açık. Haftasonu rezervasyon ÅŸart. Åžansal Büyüka, Güllü, Ä°brahim Can müdavimleri arasında. Hamaklara uzanıp keyif çatabilirsiniz. 600 kiÅŸiye kadar hizmet verebiliyorlar. Bir de, 80 kiÅŸilik kapalı bölümü var. Kredi kartı geçiyor. Tel: (212) 749 71 07KAZANÇ PARKÇocuk parkı varSekiz senelik bir mekan. İçinde 60 yataklı bir otel ve 22 dönümlük kendin piÅŸir kendin ye bölümü bulunuyor. 1200 kiÅŸiye hizmet verebiliyor. Her gün 08.00-01.00 arası açık. Mangal ve eti onlar veriyor. Ä°ki kapalı restoranı da var. Hava kapalıyken içeride kendin piÅŸir kendin ye yapılabiliyor. Mangal için rezervasyon ÅŸart. Ä°lhan ÅžeÅŸen, Aydan Åžener, Emrah ünlü müdavimleri arasında. Afyon kıvırcık koyun, dana ve beyaz et var. Kırmızı etin kilosu 35, köfte 30, beyaz et 20 YTL. Alkollü içki servisi var. Çocuk parkı ve trekking parkuru bulunuyor. Kredi kartı geçiyor. Tel: (216) 434 52 99BALLIKAYALAR KANYONU TESÄ°SLERÄ°Telefon numarası yok2003’ten beri hizmet vriyor. Ä°ki katlı tesis 40 kiÅŸilik. Toplam 8 masası var. Dere kıyısında bulunuyor. Her gün 8.00 - 20.00 arası açık. Haftasonu yoÄŸun oluyor. Et, balık, tavuk, kiremitte alabalık, alkollü içki servisi var. Kiremitte alabalık 6.50, pirzola 7.50, tavuk 6 YTL. Dizi setlerinden gelen ekiplere sık sık rastlamak mümkün. Kredi kartı geçmiyor ve ÅŸimdilik telefon numarası da yok. Kuzu ve dana etini İçmeler’deki kesimhanelerden alıyorlar. Ayrıca mangal ücreti alınmıyor. TavÅŸanlı Köyü Mevkii. Ballıkaya tabiat parkı giriÅŸi.Â
button