En iyi 10 kendin pişir kendi ye adresi

Güncelleme Tarihi:

En iyi 10 kendin pişir kendi ye adresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2005 00:10

Biz milletçe severiz mangal başında saatlerce oturup, keyif yapmayı. Bu hal yurtdışında yaşayan Türkler için de aynıdır. Öyle ki, Berlin’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na karşı mangal yapmakta bile bir sakınca görmeyiz. Bu işin en keyifli anı da kömür ateşinde pişen etin kokusunun alındığı andır.

Yanında bir de rakı varsa, deymeyin keyfine. Bu hafta jüri üyelerimize mangal keyfi ile aynı anlama gelen kendin pişir kendin ye adreslerinin en iyilerini sorduk. Kendin pişir kendin ye yönteminin piknikte mangal yapmaktan farkı, mangalın, etin ve mezelerin mekan tarafından veriliyor olması. Listemize pek çok farklı ilden adresler girdi. Birinciliğe Bolu Dağı’ndaki İsmail’in Yeri yerleşti.

EN İYİ 10

1. İsmail’in Yeri - BOLU

2. Çamaltı - İZMİR

3. Saklıbahçe - ANKARA

4. Palabıyık - ULUDAĞ

5. Söğütlü Piknik - ADANA

6. Antepli Cevdet - ANTALYA

7. Kandak Restoran - MERSİN

8. Çamlık Et - İSTANBUL

9. Kazanç Park - İSTANBUL

10. Ballıkayalar Kanyonu Tesisleri - İZMİT

İSMAİL’İN YERİ

Bolu Dağı manzaralı mangal

18 yıl önce Bolu Dağı’nın Bakacak mevkiinde Ankara şeridinde kurulan İsmail’in Yeri, bugün 65 masada 80 personel ile hizmet veriyor. 24 saat açık. Kuzu etinden yapılan ızgara çeşitlerinde iddialı. Izgara çeşitlerinin yanında, tereyağında tavuk, sahanda yumurta ve tavuk suyu çorbası da meşhur. Sıcak yemek ve kahvaltı servisi var. Kuzu pirzolanın kilosu 22, köfte porsiyon 5, tavuk porsiyon 4, sucuk porsiyon 3, kahvaltı 2.5-4 , menemen 3 YTL. İsteyenler, yemeğin ardından lokantanın çıkışında bulunan reyondan, dağ çileği, ceviz, pestil, kuru fasulye, erik, tereyağı, peynir, kaymak ve bal gibi ürünlerden satın alabiliyorlar. Ankara ve İstanbul’a 220 kilometre uzaklıkta. İstanbul istikametinden gelenler, Kaynaşlı Gişeleri’nden çıktıktan 12 kilometre sonra, Ankara yönünden gelenler ise Abant Gişeleri’nden çıktıktan 10 kilometre sonra İsmail’in Yeri’ne ulaşabiliyor. Tel: (380) 546 60 07

ÇAMALTI

Hayvanat bahçesi var

Çiçekliköy’de İlker Yılmaz’ın sahibi olduğu Çamaltı Aile Restoranı yedi dönüm alan üzerine kurulu. 1997 yılından beri kahvaltı salonu, restoran, kıraathane ve düğün salonlarıyla hizmet veriyor. Haftanın her günü 09.00’dan gece geç saate kadar açık. Köy kahvaltısı kadar kendin pişir kendin ye usulü de meşhur. Hayvanat bahçesi, oyun parkı, çocuk salonu var. Mönüsünde tavuk, et, sucuk, biftek, bonfile, külbastı, pirzola, köfte gibi geniş et ürünleri yer alıyor. Mezeler taze ve günlük. Kişibaşı 15-20 YTL arasında hesap geliyor. Tel: (232) 377 54 96

SAKLIBAHÇE

100 dönüme saklanan bahçe

Saklıbahçe, 126 dönümlük geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. İçerisinde ördeklerin yüzdüğü mini gölü, piknik ve düğün alanıyla beraber Ankara’da yeşile özlem duyanların bu ihtiyacını karşılıyor. Bünyesinde, kafeterya, restoran, alışveriş büfesi, gözleme ve mantı evi var. Mangal yapılabilecek piknik alanı 100 dönümden oluşuyor. Burada bir büfe mevcut. Mangal kömürü ve mangal büfeden 3 YTL karşılığında temin ediliyor. Piknik bölgesinin ücreti tam 1.75, öğrenci 88 YKR, arabayla giriş ise 7.5 YTL. Saat 20.00’ye kadar açık. Özel bir güvenlik firması tarafından 24 saat korunuyor. Tel: (312) 285 73 38 .

PALABIYIK

Haziranda Araplar akın ediyor

Uludağ Sarıalan’da bulunan Palabıyık Cemal’e ait Palabıyık Et Mangal tesisi, aynı anda 600 kişiye hizmet veriyor. 76 yaşındaki Cemal Melek, dağ yöresinde yetişen kuzu etlerini müşterilerine sunuyor. Kapalı mekan içerisinde 2 şömine var. İsteyen müşterilere burada et pişiriliyor. Özellikle haziran ayında Arap turislerin akın ettiği tesis, dört mevsim hizmet veriyor. Palabıyık Et Mangal’da bir kilo et 20 YTL. Hemen yanında bulunan yapay göl, özellikle yaz aylarında müşterilerin büyük ilgisini çekiyor. Tel: (224) 372 90 58

SÖĞÜTLÜ PİKNİK

Söğüt ağaçlarının altında

15 yıldır hizmet veren Söğütlü Piknik, Karaisalı yolu, 15’nci kilometrede 2.5 dönüm alan üzerinde kurulu. Sahibi Salim Kandırmaz. Bahçesindeki söğüt, akasya, dut ve zakkum ağaçları altında yemek yiyorsunuz. Haftanın 7 günü açık. İki katlı kışlık salonu da var. Sebzeler kendi bahçelerinden, yoğurt köyden, piliç Bolu’dan, dana eti kendi çiftliklerinden ve koyun eti de büyük marketlerden günlük olarak getiriliyor. Bir kilo köfte 15, pirzola 14, piliç, 7.5, levrek ve çupra 15 YTL. Tel: (322) 577 21 50

ANTEPLİ CEVDET

Kameriyede mangal keyfi

Bir tarafı Beydağları, diğer tarafı narenciye bahçeleriyle çevrili. Çakırlar Mevkii’ndeki Cevdet Et, toplam 387 metrekare alandan oluşuyor. Her birinde özel televizyon izleme imkanı ve barbekü bulunan 8’er kişilik kameriyeleri var. Sahibi 40 yıllık işletmeci Cevdet Erdem. Mangal, kömür, soğan, domates gibi yeşillikler dahil etin kilosu 18.5 YTL. Süt kuzusu eti kullanılıyor. Daha çok ailelerin tercih ettiği Cevdet Et’te çocuklar için özel hazırlanmış, zemini çimle kaplı oyun bahçesi de var. Tel: (242) 227 52 00

KANDAK RESTORAN

Narenciye bahçesinin ortasında

Mersin merkeze bağlı Mezitli Beldesi’nde 5 yıldır hizmet veriyor. Narenciye bahçesinde mangal keyfi yapıyorsunuz. Kandak Restoran’da ızgara tavuk, et çeşitleri ve 20 çeşit Türk mezesi ile salata çeşidi sunuluyor. 9 dönümlük bahçesi var. Müşteriler hazırlanıp gelen etleri kendi elleriyle mangalda pişirip, yiyor. Zahmetsiz pikniği tercih eden müşterilere ise hafta içi 30, hafta sonu 50 personel yardımcı oluyor. İşletme Müdürü Ahmet Yaşar. Mersin’in tatil beldelerinde yazlığı olan ailelerin mola mekanı. Kişi başı içkisiz mönü 12 YTL. Meşrubat yerine rakı tercih edilirse fiyat 20 YTL’ye çıkıyor. Tel: (324) 481 50 90

ÇAMLIK ET

Haftasonu rezervasyon şart

1993’ten beri hizmet veriyor. 35 dönüm çam koruluğunda bulunan mekanda mangal ve et müessese tarafından veriliyor. Müşteri isterse eti pişirip, hazır getiriyorlar. Soğuk meze, ara sıcak, kırmızı ve beyaz et, alkollü içki servisi var. Mangal dahil bir kilo pirzola 40, külbastı 37, kuzu şiş 37, köfte 22 YTL. Köfteyi sucuk lezzetinde kendileri yapıyor. Karışık etin kilosu 36, beyaz et 15 YTL. Her gün 10.00-02.00 arası açık. Haftasonu rezervasyon şart. Şansal Büyüka, Güllü, İbrahim Can müdavimleri arasında. Hamaklara uzanıp keyif çatabilirsiniz. 600 kişiye kadar hizmet verebiliyorlar. Bir de, 80 kişilik kapalı bölümü var. Kredi kartı geçiyor. Tel: (212) 749 71 07

KAZANÇ PARK

Çocuk parkı var

Sekiz senelik bir mekan. İçinde 60 yataklı bir otel ve 22 dönümlük kendin pişir kendin ye bölümü bulunuyor. 1200 kişiye hizmet verebiliyor. Her gün 08.00-01.00 arası açık. Mangal ve eti onlar veriyor. İki kapalı restoranı da var. Hava kapalıyken içeride kendin pişir kendin ye yapılabiliyor. Mangal için rezervasyon şart. İlhan Şeşen, Aydan Şener, Emrah ünlü müdavimleri arasında. Afyon kıvırcık koyun, dana ve beyaz et var. Kırmızı etin kilosu 35, köfte 30, beyaz et 20 YTL. Alkollü içki servisi var. Çocuk parkı ve trekking parkuru bulunuyor. Kredi kartı geçiyor. Tel: (216) 434 52 99

BALLIKAYALAR KANYONU TESİSLERİ

Telefon numarası yok

2003’ten beri hizmet vriyor. İki katlı tesis 40 kişilik. Toplam 8 masası var. Dere kıyısında bulunuyor. Her gün 8.00 - 20.00 arası açık. Haftasonu yoğun oluyor. Et, balık, tavuk, kiremitte alabalık, alkollü içki servisi var. Kiremitte alabalık 6.50, pirzola 7.50, tavuk 6 YTL. Dizi setlerinden gelen ekiplere sık sık rastlamak mümkün. Kredi kartı geçmiyor ve şimdilik telefon numarası da yok. Kuzu ve dana etini İçmeler’deki kesimhanelerden alıyorlar. Ayrıca mangal ücreti alınmıyor. Tavşanlı Köyü Mevkii. Ballıkaya tabiat parkı girişi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!