En beğendiğim özelliğiniz tarihinize sahip çıkmanız

Güncelleme Tarihi:

En beğendiğim özelliğiniz tarihinize sahip çıkmanız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Maria Maksakova’nın olayı sadece güzellik değil. Kendisi Rusya’nın ünlü sopranolarından Maria Petrovna Maksakova’nın mezzosoprano torunu. Putin’in Birleşik Rusya Partisi’nden milletvekili, model ve aktris. Maksakova’yla müzik, ailesi ve biraz da politikadan bahsettik.

Haberin Devamı

- Anneanneniz önemli bir soprano, annenizse film yıldızı...
- Münih’te doğsam da Stalin’in anneanneme hediye ettiği yazlıkta 6 yaşıma kadar yaşadım. Babam Lewis Carroll ruhuyla masallar anlatan bir fizikçiydi. Masallarda fizik ve matematikten bahsederdi. Belki bugünkü zekâmı ona borçluyum. Annem aktristti, önemli Rus yönetmen ve oyuncularla büyüdüm.

- Müziğe çok küçük yaşta başladınız. Nasıl oldu?
- Üç yaşımda piyanoya başladıysam da 6 yaşımdayken Moskova’ya profesyonel olarak eğitim almaya gittim. Konservatuvarı 17 yaşımda onur belgesiyle bitirdim. Evde hep eğitmenlerim vardı. Müzikal eğitim hayatım sayesinde İngilizce, Almanya, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolcayı da çok iyi konuşabiliyorum. Babam hukuku çok önemserdi, beni zorla hukuka yönlendirdi. Onu da bitirdim. 23 yaşımdayken özgeçmişimde birkaç okul, iki üniversite, beş dil ve sayısız eğitim vardı. Almanya’ya ilk gidişimde karşılanmayı bekliyordum fakat kimse yoktu. Özgeçmişim yüzünden 60 yaşında bir kadını beklediklerini söylemişlerdi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaf552f018fbb8f8a1b48e

- Anneannenizin müzik kariyerinize katkısı neler?
- Sesini o kadar çok dinledim ki sonunda onun gibi olup çıktım. Rusya’da tanrıça gibi görülürdü. Beni, ona çok benzetirler.

- Anneniz Sovyet Rus’u babanızsa Alman.
- Anneannem sayesinde tanışıp evlendiler. Babaannem de Rusya-Almanya kültür ve dostluk elçisiydi. Babam ilk kez Rusya’ya bilim adamlarının katıldığı bir konsey için gelmiş. Bir toplantıda annemi görüp âşık olmuş. Bir yıl boyunca evlenmeye çalışmış. İkisine de diğer ülkenin vizesi verilmiyormuş. Rusya’da Ovir diye bir yerde evlendiler. Babam komünist bir ülkede bir Rusla evlenen adam. Amcamsa 19 patentli buluşa sahip çok önemli bir astronomdu. Babamla annem dışarıda buluştuğunda babam ajan muamelesi görüyordu. Uluslararası ödüller almış film yıldızı annemse bir kapitalistle evlendiğinden hiç film teklifi almaz olmuştu.
- Müzisyen olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
- 18. yüzyılda belki sadece şarkıcı olarak kalmak yeterliydi ancak bugün yetmiyor. Şarkıcılığımın dışında yaptığım her şeyde amacım operaya dikkat çekmek.

Haberin Devamı

- Müziğin yanında Lancome’un yüzü de oldunuz. Müzikal kariyerinizi modellik nasıl etkiledi?
- 20 yaşımda bir yıllık anlaşma yapmıştık, modelliğe de aynı yıllarda başladım. İlk konserimde önemli bir tasarımcının kıyafetini giydim. Sonra da o bana kıyafet verdi ben de onun yüzü gibi oldum.

- Klasik müzikçiler biraz tutucudur. Diğer mesleklerinize nasıl bakıldı?
- Başlarda çok kıskançlardı, uzun süre hata arasalar da bulamadılar. Kendimi ispatladıktan sonra vazgeçtiler. Ve yükselişe geçtiğimde beğenmeye başladılar. Konserlerden 10 gün önce çalışmaya başlıyorum. Sürekli konser veriyorum.

- Milletvekili olmaya nasıl karar verdiniz?
- Anneannem Astrahanlı ve orada çok büyük bir isim, Bolşoy Tiyatrosu’nun şubesini açmıştı. Komünist Partili olmayıp da bunları başarmak zordu. Onun yolunda anılmak istiyorum. Milletvekiliğimin kültür ve sanata yardımcı olmasını istedim, kendi fonum var. Yetenekli çocukların müzik öğrenmelerini sağlıyorum.

Haberin Devamı

- Rusya’da yakında başkanlık seçimleri var. Medvedev’in tekrar seçilemeyeceği söyleniyor...
- Pek bir bilgim yok. Ben daha çok sanatla ilgileniyorum.

- Peki Avrupa’nın yaşadığı ekonomik krize bakışınız ne?
- Bizde Putin’e o kadar çok güveniliyor ki kriz sıçrasa kolay atlatırız.

- Rusya ve Türkiye ilişkileri hakkında neler düşünüyorsunuz?
- Rusya’nın güçlü bir Sovyet, Türkiye’ninse Osmanlı geçmişi var. Bu ruhsal anlamda iki ülkeyi çok yaklaştırıyor. Vizenin kaldırılmasıysa iki halk için çok yararlı bir şey. Özellikle de Ruslar için. Ayrıca fazla ortak noktamız var. Tatile geliyorum, albüm fotoğraflarımı bile burada çektiriyorum. Birbirimizden çok şey öğrenebiliriz. En beğendiğim özelliğinizse tarihinize sahip çıkmanız. Kendi adıma yakınlaşmamız için elimden geleni yapacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!