Elma her derde deva

Güncelleme Tarihi:

Elma her derde deva
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2001 00:00

Uzmanlar, günde bir elma tüketilmesini önererek, içerdiÄŸi zengin potasyum sayesinde elmanın, kan basıncının düzenlenmesinde, adalenin kasılmasının önlenmesinde ve sinirsel uyaranların iletiminde, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasında yararlar saÄŸlayacağını belirttiler.Hacettepe Ãœniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol, elmanın, her mevsim bulunma, dayanıklılık, kullanım zenginliÄŸi gibi özelliklerinin yanı sıra posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olduÄŸunu söyledi. Elma kabuÄŸunun vücuda yararlarından söz eden Prof. Dr. Merdol, "Elmayı, kabuÄŸunu soymadan tüketin" uyarısında bulundu. Elma yetiÅŸtiriciliÄŸinde, kurtlanmayı önlemek için ilaçlanma yapıldığına iÅŸaret eden Prof. Dr. Merdol, bu nedenle elmanın yenmeden önce kabuÄŸunun çok iyi yıkanması gerektiÄŸini kaydetti.Prof. Dr. Merdol, elmanın daha çok yemek aralarında tüketilmesinin uygun olduÄŸunu ifade ederek, sabah kahvaltısında çay yerine elma suyu tüketilmesinin yararlı olacağını dile getirdi.  Suyu yerine elmanın kendisini yemenin, diÅŸ saÄŸlığı için yarar saÄŸlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Merdol, elmayı ısırarak yemenin, diÅŸler için uygun bir egzersiz olduÄŸunu söyledi. Günde bir elma tüketilmesini öneren Prof. Dr. Merdol, içerdiÄŸi zengin potasyum sayesinde elmanın, kan basıncının düzenlenmesinde, adalenin kasılmasının önlenmesinde ve sinirsel uyaranların iletiminde,kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasında yararlar saÄŸlayacağını anlattı.Prof. Dr. Merdol, kolesterol düşürücü etkisiyle bilinen elmanın beslenmede eksik edilmemesi gerektiÄŸini belirtti.   Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!