Güncelleme Tarihi:
Hacettepe Ãœniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol, elmanın, her mevsim bulunma, dayanıklılık, kullanım zenginliÄŸi gibi özelliklerinin yanı sıra posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olduÄŸunu söyledi.Â
Elma kabuğunun vücuda yararlarından söz eden Prof. Dr. Merdol, "Elmayı, kabuğunu soymadan tüketin" uyarısında bulundu. Elma yetiştiriciliğinde, kurtlanmayı önlemek için ilaçlanma yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Merdol, bu nedenle elmanın yenmeden önce kabuğunun çok iyi yıkanması gerektiğini kaydetti.
Prof. Dr. Merdol, elmanın daha çok yemek aralarında tüketilmesinin uygun olduÄŸunu ifade ederek, sabah kahvaltısında çay yerine elma suyu tüketilmesinin yararlı olacağını dile getirdi. Suyu yerine elmanın kendisini yemenin, diÅŸ saÄŸlığı için yarar saÄŸlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Merdol, elmayı ısırarak yemenin, diÅŸler için uygun bir egzersiz olduÄŸunu söyledi.Â
Günde bir elma tüketilmesini öneren Prof. Dr. Merdol, içerdiği zengin potasyum sayesinde elmanın, kan basıncının düzenlenmesinde, adalenin kasılmasının önlenmesinde ve sinirsel uyaranların iletiminde,kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasında yararlar sağlayacağını anlattı.
Prof. Dr. Merdol, kolesterol düşürücü etkisiyle bilinen elmanın beslenmede eksik edilmemesi gerektiÄŸini belirtti.Â
Â