El bebek gül bebek

Güncelleme Tarihi:

El bebek gül bebek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk mikroenjeksiyon uygulamalarını gerçekleştiren Sevgi Hastanesi tarafından ikincisi düzenlenen Tüp Bebek Şenliği nedeniyle Türkiye’nin her yerinden gelen 225 mikroenjeksiyon bebeği ve aileleri Ankara’da neşeli bir trafiğin yaşanmasına neden oldu.

Sağlık kontrolü sonrasında gerekli görülen tüp bebeklerin kapsamlı sağlık tetkikleri Sevgi Hastanesi tarafından ücretsiz olarak yapıldı. Şenlik süresince bebeklerin ve ailelerinin katıldıkları emekleme, yoğurt yedirme, en hızlı giydirme gibi birbirinden renkli yarışmalar ve eğlenceler düzenlendi. Gün boyunca bebeklere ve ailelere hediyeler verildi. Günün en heyecanlı anı ise tüm tüp bebeklerin toplu fotoğraflarının çekimi için bir araya gelmeleri oldu.

TÜP BEBEK

Sevgi Hastanesi’nin düzenlediği ikinci Tüp Bebek Şenliği, Ankara Gölbaşı Bizim Çatı tesislerinde yapıldı. 1994-1998 arasında doğan 700’den fazla tüp bebeğin 225’inin bir araya geldiği şenlikte bebekler birbirlerinden renkli yarışmalara katıldılar.

Şenlik boyunca 0-4 yaş arası 225 tüp bebek, çocuk hekimleri tarafından sağlık taramasından geçirildi. Kokteyl ve akşam yemeğiyle devam eden gecenin sonunda aileler bir sonraki yılda tekrar buluşmak üzere sözleştiler.

KISIRLIK TEDAVİSİ

İnterfilite (kısırlık) tedavisi ve tüp bebek uygulamalarıyla çalışmalarına başlayan Sevgi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, 1994’de Türkiye’de ilk kez mikroenjeksiyon tekniğini uygulayarak şiddetli erkek kısırlığı tedavisinde yeni bir dönemin başlatılmasını sağladı. Meni, testis ve epididimden (üreme kanalı) elde edilen spermlerden ilk gebelikler, ülkemizde ilk kez Sevgi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde gerçekleştirildi. Merkez, 1997 yılı haziran ayında yine ilk kez embriyoların dondurulup çözülmesiyle elde edilen ilk canlı doğumu gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk mikroenjeksiyon bebeği olan Ece, 7 temmuz 1995’te dünyaya geldi.

Ankara’da açılacak ikinci Sevgi Hastanesi içinde yeniden yapılanan Tüp Bebek Merkezi, bu yıl sona ermeden İstanbul’da da faaliyete başlayacak.

Bir sevinci paylaştılar

Tüp bebeklerin Sevgi Hastanesi’nin büyük gururu olduğunu belirten Sevgi Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş ‘‘Yüzlerce ailenin mutluluğunda pay sahibi olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Sevgi Hastanesi yalnız hastaları değil, hasta olmadan sağlıklı toplum olma anlayışını ve sağlık hizmetlerinde kaliteyi esas almakta, buna yönelik olarak da hizmetlerini güleryüz ve şefkatle, çağdaş bilgi ve teknoloji kullanarak vermektedir’’ dedi.

Sevgi Hastanesi Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi Kurucusu ve Direktörü Doç. Dr. Semra Kahraman da yaptığı konuşmada şenliğin amacının, ülkemizde ilk mikroenjeksiyon uygulamaları sonucu dünyaya gelen bebekleri ve ailelerini bir araya getirerek ve onlarla bu sevinci paylaşmak olduğunu söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!