Ekmek kadayıfının en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Ekmek kadayıfının en iyi 10 adresi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 00:00

Ekmek kadayıfı yüzyıllar önce son derece pratik bir nedenle, elde kalan ekmeklerin değerlendirilmesi amacıyla ortaya çıkmış. Kesin bir bilgi yok ama ekmek kadayıfına tarihte, ekmek anlamına gelen fodula ve francala kadayıfı da denmiş.

Bu da, kalan ekmeÄŸin ziyan olmaması için yaratılan bir tatlı olduÄŸu düşüncesini güçlendiriyor. Melceüt Tabbahin gibi eski yemek tarifi derlemelerinde, piÅŸirilmesi en fazla incelik isteyen kadayıf türü olduÄŸu yazıyor. Bugün de ekmek kadayıfı Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip. Hele de ramazanda kurulan iftar sofralarında şöyle üzeri bol kaymaklı bir ekmek kadayıfının yerini hiçbir ÅŸey tutmaz. Biz bu hafta jüri üyelerimize Türkiye’de ekmek kadayıfının en iyi adreslerini sorduk.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!