OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 00:00
Ekmek kadayıfı yüzyıllar önce son derece pratik bir nedenle, elde kalan ekmeklerin değerlendirilmesi amacıyla ortaya çıkmış. Kesin bir bilgi yok ama ekmek kadayıfına tarihte, ekmek anlamına gelen fodula ve francala kadayıfı da denmiş.
Bu da, kalan ekmeğin ziyan olmaması için yaratılan bir tatlı olduğu düşüncesini güçlendiriyor. Melceüt Tabbahin gibi eski
yemek tarifi derlemelerinde, piÅŸirilmesi en fazla incelik isteyen kadayıf türü olduÄŸu yazıyor. Bugün de ekmek kadayıfı Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip. Hele de ramazanda kurulan iftar sofralarında şöyle üzeri bol kaymaklı bir ekmek kadayıfının yerini hiçbir ÅŸey tutmaz. Biz bu hafta jüri üyelerimize Türkiye’de ekmek kadayıfının en iyi adreslerini sorduk.Â