Ekmeğinizi neli alırdınız?

Güncelleme Tarihi:

Ekmeğinizi neli alırdınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

Bildiğimiz ekmek fırınlarından değil onlar. Fırıncılığı kafe ve pastane kültürleriyle harmanlayan yeni nesil fırınlar giderek çoğalıyor. Gösterişli ve çeşitli lezzetteki ekmeklerinin yanında müşterilerine başka başka seçenekler de sunuyorlar. Emkeğinizin yanında pastanızı da alabilir ya da oturup bir çay, kahve içebilirsiniz. Ya da özel ekmek sipariş edebilirsiniz.

Komşufırın

BEYAZ EKMEK DE VAR

İzmir - Alaçatı’da, İstanbul’da Levent, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pangaltı, Göztepe, Kadıköy ve İçerenköy’de, Eskişehir Hoşnudiye’de olmak üzere Türkiye genelinde toplam 9 şubesi bulunan Komşufırın’da, benzerlerinin aksine bakkallarda satılan beyaz ekmeği de bulmak mümkün. 20 farklı hamurla hazırlanan çavdarlı, sütlü, tahıllı, İtalyan panini, İtalyan çabata zeytinli gibi 40’a yakın ekmek çeşidinin yanı sıra, nefis kokulu tartlar, kruvasanlar, sandviçler, kurabiyeler, çin böreği, paskalya çöreği, böğürtlenli kek de üretiliyor. Fiyatlar 35 YKr ile 10 YTL arasında değişiyor. Nişantaşı Tel: (212) 296 02 00

Nature&Dolce

SİPARİŞ ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR

Kuruçeşme’deki Nature&Dolce’de Fransız baget ekmeği, çavdarlı, cevizli, kepekli, susamlı, 7 tahıllı, zeytinli ekmekler 50 YKr ile 4 YTL arasında servis ediliyor. Sipariş üzerine ekmek çeşitleri çoğaltılabildiği gibi mekanda 3 ile 15 YTL arasında satılan paskalya çöreği, simit, açma, tart ve mozorella çeşitlerine de yer veriliyor.

Tel: (212) 263 73 15

Alev

TÜM EKMEKLER ÇAVDARLI

Avusturya Liseliler Vakfı’nın bir kuruluşu olan Alev’de, diğer adıyla Avusturya Fırını’nda, zeytinli, cevizli, ekşi mayalı, tahıllı, kepekli gibi 40’a yakın ekmek çeşidi üretiliyor. Tüm ürünlere çavdar katılıyor. Ekmek fiyatları 1.5 YTL ile 6 YTL arasında değişiyor. Kullanılan tüm malzemeler Avusturya’dan getirtiliyor. Sacher çikolatalı, havuçlu-bademli, elmalı kekler, stollen çikolatalı pastalar, ay çörekleri ve Alman simitleri, 1 YTL ile 35 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. İstanbul, Galatasaray’daki Goethe Enstitüsü’nün arkasındaki tek dükkanda hizmet veriyor. Tel: (212) 249 20 09

Le Pain Quotidien

BÜTÜN ÜRÜNLER ORGANİK

Türkiye’deki ilk şubesini 30 Mayıs 2006’da Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açan Le Pain Quotidien’de baget, buğday ve minik roller karışımlı, zeytinli, fındıklı, üzümlü, tahıllı gibi yedi çeşit organik ekmek satılıyor. Fiyatlar 75 YKr ile 9 YTL arasında değişiyor. Dünyada sekiz ülkede 63 mağazası bulunuyor. Özel ekmeklerle yapılan spesiyal sandviçlerin yanı sıra organik zeytinyağları, kahvaltılıklar, reçeller, meyve suları, kahveler ve özel soslarla hazırlanan salatalar da hazırlanıyor. Tel: (212) 353 06 72

Paul Maison de Qualite

50 DEĞİŞİK EKMEK

İstanbul’da Etiler’de, Bebek’te, Ortaköy’de, Nişantaşı’nda, Yeniköy’de, Caddebostan’da, Ankara’da Bahçelievler ve Dışişleri’nde olmak üzere Türkiye’de toplam 8 şubesi bulunan Paul Maison de Qualite, müşterilerin istekleri doğrultusunda ekmeği zeytinli, haşhaşlı, kekikli, baharatlı, cevizli, çavdarlı, soğanlı, susamlı, kepekli gibi 50 değişik çeşitte sunabilen, dünyada 400’ü aşkın mağazası bulunan bir fırınlar zinciri. Ekmekler eski usûl taş fırında, odun ateşinde pişiriliyor. Fiyatlar 20 YKr ile 7.5 YTL arasında değişiyor. Taze meyvelerle hazırlanan tartlar, çörekler, kruvasanlar, özel tarifli kekler de satılıyor.

Nişantaşı Tel: (212) 296 11 00

FIRIN DEYİNCE AKLA İLK GELENLER

Fırıncılığı mahalle ortamından sıyırarak ilerleyen ve pek çoğumuzun gözünün aşina olduğu meşhur fırınlar:

BEYAZ FIRIN

168 YILLIK GELENEK

Makedonya’dan İstanbul’a göç eden Stoyanof ailesinin 168 yıl önce kurduğu ’Beyaz Fırın’ın Kadıköy, Erenköy, Suadiye ve Çiftehavuzlar’da 4 şubesi bulunuyor. Doğal, sütlü, tuzsuz, otantik, papatyalı, kare kepekli ekmek, zeytinli, cevizli Alman ekmeği gibi 18 farklı tür üretiliyor. Fiyatlar 25 YKr ile 18 YTL arasında değişiyor. Oval kepekli, fitilli soğuk sandviçler, elmalı, cevizli, limonlu tartlar, jambonlu, cevizli pideler, anasonlu galeta, kaşarlı krikkırak gibi paket ürünler ise 1 YTL ile 50 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. İstanbul Kadıköy’de üç şubesi var. Çiftehavuzlar Tel: (216) 302 24 28

7/8 Hasan Paşa Fırını

BİR ASIR AYNI ADRES

100 yıldır tek şubeyle hizmet veren 7/8 Hasan Paşa Fırını ismini; okuma yazması olmadığı için imzasını Arapça yazılmış 7-8 rakamlarının arasına çizgi koyarak atan, Osmanlı Devleti’nde dört padişah görmüş bir asker olan Hasan Paşa’dan alıyor. Beşiktaş’ta Şehir Asım Caddesi’nde hizmet veren bu fırında kepek, çavdar ve köy ekmeği 40 ile 80 kuruşa, portakallı, üzümlü, elmalı, muzlu, susamlı çay kurabiyeleri kilosu 10 YTL’ye, sandviçler 1 YTL’ye, kekler 8 YTL’ye, acıbadem kurabiyeleri 14 YTL’ ye satılıyor. Tel: (212) 261 97 66
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!