Eğitimli olmadığım için oyunculuğu düşünmüyordum

Güncelleme Tarihi:

Eğitimli olmadığım için oyunculuğu düşünmüyordum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 00:00

Çağan Irmak’ın yönettiği "Issız Adam", son yılların en güzel aşk filmi olarak nitelendiriliyor.

MELİS BİRKAN FOTOĞRAFLARI

Haberin Devamı

Filmin güzel Ada’sını ise Kanal D’nin yeni dizisi "Ay Işığı"nda avukat Zeynep olarak izlediğimiz Melis Birkan canlandırıyor. Aslında profesyonel bir dansçı olan Birkan, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda “Çağan’ın ‘Bunu senin oynamanı istedim’ demesi çok büyük şey. Bu büyük sorumluluğun altında kalmamam lazımdı” dedi.

Melis Hanım bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?- 1982 doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale ve Modern Dans Bölümü mezunuyum. Atatürk Kültür Merkezi’nde yedi sene sahnede çalıştım, dans ettim. Okul bittikten kısa bir süre sonra "Mucizeler Komedisi" müzikaline dansçı olarak girdim. Orada ufak bir rolüm oldu. Şener Şen’le karşılıklı çalıştım. O dönem, şimdi menajerim olan Özlem Durak’la tanıştım. Özlem, oyunculuk yapabileceğimi söyledi ama ben bu işi okumadığım için böyle bir şey yapacağıma inanmadım. O yüzden uzatmalı bir sürecimiz oldu. Sonunda yavaş yavaş ikna oldum. Böylece bir serüven başladı. Bu da beş senelik süreç.

Haberin Devamı

Eğitimli olmadığım için oyunculuğu düşünmüyordum
ÇAĞAN  ARAYINCA HAVALARA UÇTUM

Bale sevgisi nereden geliyor?

- Küçükken çok istemişim. Ailem de beni destekledi. Yetenekli olduğum söylenince devam etti.

  Oyunculuğu sadece eğitimini almadığınız için mi istemediniz?

- Evet. Çünkü konservatuvarda bizim karşı binamızda tiyatrocu arkadaşlarımız vardı. Onların da aldıkları eğitimi görüyorsunuz. Sıkıntılarını da bildiğim için "Onlar onu okuyor, onu olsunlar; biz de bunu okuyoruz, bunu olalım" diye düşündüm. Ama fazla büyük konuşmuş, fazla büyük düşünmüşüm. Sonra öyle olmayabileceğini öğrendim.

  Bir de alaylılar var.

- İşte bunu görmek lazım. Benim bu anlamda kendime güvenim yoktu. O yüzden karşıma Özlem çıkmasaydı, kabul etmezdim.

  "Köprü" dizisindeki Elmas rolü ile yükseldiniz. Daha önceki projeleri sizden öğrenebilir miyiz?

- "Çapkın"la başladı. Sonra "Barda" ve "merikalılar Karadeniz’de 2"filmleri geldi. Ardından "Köprü" dizisi. "Köprü" seyirci ile daha uzun bir süre buluştuğu için gündemde kaldı. "Köprü"nün arasındaki yaz da "Ulak" filmi çekildi.

Haberin Devamı

Geçen hafta vizyona giren "Issız Adam" filminde canlandırdığınız Ada sizin ilk başrolünüz mü?

- Sinema anlamında, yani esas kız, esas oğlan anlamında ilk başrolüm.

/images/100/0x0/55eb21adf018fbb8f8ad3a79
  Başrolde oynamak nasıl bir duygu?

- Çok keyifli ama çok da zor aynı zamanda. Sizden daha başka bir beklenti var. Çağan’ın senaryosu o kadar hayatın içinden bir işti ki, en ufak bir yapmacıklık o işi zedeleyebilirdi. Bu anlamda Çağan bize güvendi. Bu aslında çok daha büyük bir sorumluluk. Onun bana güvenip, "Bunu senin için düşündüm, senin oynamanı istedim hep ve sana getirdim" demesi çok büyük şey. Çünkü Çağan Irmak’tan bahsediyoruz. Bu büyük sorumluluğun altında kalmamak, onun güvenini boşa çıkarmamak lazım.

Çağan Irmak’la nasıl tanıştınız?

- "Barda"nın ilk röportajlarından birinde "Hangi yönetmenlerle çalışmayı çok isterdiniz?" diye bir soru vardı. Cevabımdaki yönetmenlerden biri de Çağan Irmak’tı. Belli bir süre sonra Çağan telefon açtı ve "Senin röportajını okudum. Ben de seninle çalışmak istiyorum" dedi. Ben uçtum tabii...

Haberin Devamı

Gelelim yeni diziniz "Ay Işığı"na. Dizide öğrenimini yurt dışında yapmış genç bir avukatı oynuyorsunuz. Aşiret kızı Zeynep. Küçükken avukat olmak hiç aklınızdan geçer miydi?

- Hiç geçmedi. Ama dedem hakim, anneannem avukattı. Açıkçası hukuk bana çok uzak değildi.

Melis Birkan, Ada’ya mı benziyor, Zeynep’e mi?

- Aslında her ikisine de benzemiyor. Tek benzer tarafı ikisinin de aynı bedenden çıkıyor olması. İkisine de ne hayat anlamında, ne tarz anlamında benzerliklerim var. Ama birtakım tavırları doğal olarak bana benziyordur.

Şu an kalbim dolu

Gelecekle ilgili ne planlarınız var?

- Çok ciddi planlarım yok. Bir menajerim var ve benim düşünmem gerekmeden birçok şeyi planlamış oluyor.  Bana önüme gelen işlere konsantre olmak, keyfini çıkarmak kalıyor.    

Kalbiniz dolu mu peki?

- Evet, dolu.

Haberin Devamı

Bu beraberlik nereye doğru gidiyor?

Eğitimli olmadığım için oyunculuğu düşünmüyordum
- Benim için dolu demek yeterli geliyor.

Çağan Irmak’ın yönettiği "Issız Adam", son yılların en güzel aşk filmi olarak nitelendiriliyor. Filmin güzel Ada’sını ise Kanal D’nin yeni dizisi "Ay Işığı"nda avukat Zeynep olarak izlediğimiz Melis Birkan canlandırıyor. Aslında profesyonel bir dansçı olan Birkan, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda "Çağan’ın ’Bunu senin oynamanı istedim’ demesi çok büyük şey. Bu büyük sorumluluğun altında kalmamam lazımdı" dedi.

Albümü bugün çıktı

- Sinemaseverlerden büyük ilgi gören "Issız Adam" filminin müziklerinden oluşan albüm, bugün müzik marketlerde yerini aldı. Most Production etiketiyle satışa sunulan, dağıtımını Balet Plak’ın yaptığı albümde, Ayla Dikmen’in "Anlamazdın", Sibel Egemen’in "Yalnız Adam", Semiramis Pekkan’ın "Bana Yalan Söylediler" gibi 70’lere ait unutulmaz hitleri ve Aria’nın yapmış olduğu orijinal tema müzikleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!