Edhem bilgisiyle hepimizi şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Edhem bilgisiyle hepimizi şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 00:00

Rezzan Tanyeli’nin senaryosunu yazıp yönettiği “Pazarları Hiç Sevmem”, 27 Nisan’da vizyonda... Zorlu dönemlerden geçen iki insanın yollarının kesişmesini ve devamında yaşadıklarını konu alan filmin başrollerinde Melisa Sözen ile Edham Dirvana var. Sözen, Dirvana’nın bu ilk oyunculuk denemesinde sergilediği performansla hem kendisini hem de kadroda yer alan Ayşen Gruda, Hasibe Eren gibi usta oyuncuları şaşırttığını söylüyor. Film ayın 27’sinde gösterime giriyor. Heyecanlı mısınız, yoksa endişeli mi?

Haberin Devamı

- Melisa Sözen: Heyecanlıyım çünkü artık filmi izlemek istiyorum. Çekimler geçtiğimiz yıl mayısta bitmişti. Arada bir iki sahneyi görebildik sadece, onca zamandır tamamını görmek için bekliyoruz.
Edham Bey, bu sizin ilk oyunculuk denemeniz. Ekibe nasıl dahil oldunuz?
- Edhem Dirvana: Damdan düşer gibi bu işin içine girdim! Bozburun’da kendi halinde hayatım sürerken beni buldular.
Nerede keşfettiler sizi?
- Edhem Dirvana:
Marmaris-Bozburun’da yat kulübü sahibiyim. Keyifli bir yer. Tam o işletmeyle ilgili bir kanala röportaj verirken, yönetmenimiz Rezzan Tanyeli beni görmüş ve filmdeki Oğuz rolü için aradığının ben olduğumu düşünmüş.
Bunu size ilk söylediklerinde tepkiniz ne oldu?
- Edhem Dirvana:
“Varım” dedim. Filmleri severim.
- Melisa Sözen: Edhem’in oyunculukla ilgili bir hayali yokmuş ama sinemaya meraklı ve teknik bilgisi kuvvetli. ıçgüdüsel bir hakimiyeti vardı ve sette hepimizi şaşırtıyordu.

Haberin Devamı

ONA TEK ÖĞÜDÜMÜZ ŞUYDU: “SAKIN BU SETE ALDANMA” 

Oyuncu olmak gibi bir hayaliniz var mıydı?
- Edhem Dirvana: Hiç yoktu. Hayatımın rolü bu, çünkü oynadığım tek rol! Bir de Oğuz bana göre bir tipti... Kendi hayatımdan birçok öğeyi alıp çekimlerde kullanabildim. Birçok yönden kendimi Oğuz’a yakın hissettim.
Film bittikten sonra hangisi kolay geldi, oyunculuk mu yoksa su sporları mı?
- Edhem Dirvana:
Halihazırda yaptığım işten çok büyük keyif alıyorum. Yelken, deniz, doğa sporlarına bağlıyım. Oyunculuktan da keyif aldım ama...
Sette hiç tavsiye verdiniz mi kendisine?
- Melisa Sözen:
“Sakın aldanma” dedik. Çünkü bu filmin çekim şartları ve ekibin uyumu her zaman karşısına çıkmaz.
- Edhem Dirvana: Ben de farkındayım. Büyük bir şanstı. Böyle güzel insanlarla bir araya gelebileceksem, iyi bir iş çıkacaksak neden bir tane daha olmasın?

YÖNETMENİMİZ BANA BENDEN ÇOK İNANDI

Melisa Hanım, rol arkadaşınıza bakıp “ılk oyunculuk denemesini filmle yapıyor” diye isyan etmediniz mi hiç? Yok muydu bir önyargı?
- Melisa Sözen:
Tam tersi. Edhem doğal oynadığı için seninde de ezberini bozuyor. Çok sıcak bir insan. Zaten uzun bir çalışma dönemi geçirdik ve daha çekimlere başlamadan yıllardır tanışıyormuşuz gibi oldu.
- Edhem Dirvana: Ben de endişeliydim sonuçta... Çünkü ben oyuncu değilim ve ortada ciddi emek, para gerektiren bir iş var. O yüzden kabul etmeden önce “Emin misiniz?” diye sordum. Eminmiş! Rezzan abla sağ olsun, herkesten çok o inandı bana, hatta benden bile fazla! Herkesi de o inandırdı zaten.
Pazarları neden sevmiyoruz?
- Edhem Dirvana:
Filmde göreceğiz artık.
- Melisa Sözen: Filmde hasta babasının vasiyetini yerine getirmeye çalışan Oğuz’un hayatına, birden ben -yani Deniz- dâhil oluyorum. Deniz’in de işi, aşkı ve tadı yok. Her ikisi için de işler iyi gitmiyor o dönem. Sonunda ayrılıklar, yollar, düğünler, cenazeler, takıntılar ve insanlık halleri üzerine bir film ortaya çıkıyor işte...
Biraz daha detay verseniz...
- Melisa Sözen:
Oğuz’un babası ölüm döşeğinde. Hayatı fazlasıyla kötü bir halde. Bir yandan ailevi meselelerle uğraşırken, diğer yandan yolculuk başlıyor ve neye uğradığını kendi bile anlayamıyor. Hep hayatını planlı programlı yaşamışken hayatı başka bir noktaya gidiyor. Nikah masasında terk ediliyor falan...
- Edhem Dirvana: Deniz, Oğuz’a göre çılgın... Onun da hayatla ilgili belirli beklentileri var. O da bir değişim sürecinde. Ve kontrolü elinde tutan kişi o...
- Melisa Sözen: Deniz, hayatında aşkın ve işin olmadığı bir dönem yaşıyor. Cıvıl cıvıl, çok neşeli, aklına eseni yapan bir kız. Yolculukta Oğuz’un hikayesine dahil olunca gerçek ruhu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

ATMIŞIM KIZI ARKAMA!
Çekimlerin en eğlenceli, en komik anları nelerdi? Hatırlıyor musunuz?
- Melisa Sözen: Bizim bir motorla yol alma sahnemiz var. Yandan da otomobil içinden bizi çekiyorlar. Edhem bir ara öyle kaptırdı ki, bize yetişemediler. Bir ara “Edhem yavaşşş” diye bağırdıklarını duyduk.
- Edhem Dirvana: Motor kullanmayı seviyorum, kızı da atmışım arkama zaten (gülüyor)...

BİZ SENİ İDEALİST BİLİRDİK

Edhem Bey, film bittikten sonra arkadaşlarınız ne tepki verdi?
- Edhem Dirvana:
Arkadaşlarıma haber vermemiştim, filmin fragmanını Facebook&tan paylaşınca şaşırdılar. “Ne yaptın sen” diye mesajlar geldi. Bazen de saçma sapan “Edhem sen de piyasaya kendini kaptırdın” gibi yorumlar oluyor. O mesajı yazana “Neden bahsediyorsun?” dedim, “Ben seni idealist sanırdım” dedi. Gayet ciddiydi de. şaşırdım.

Haberin Devamı

Sevgilisi dalış rekontmeni

Edhem Dirvana, profesyonel serbest dalış eğitmeni olan ve 2010’da serbest dalışta Türkiye rekorunu kıran sevgilisi Şahika Ercümen’le sık sık dalışa gidiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!