DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Haberin Devamı

Kara Şövalye Yükseliyor

Christopher Nolan’ın ‘Batman’ üçlemesinin final filminde Christian Bale, Tom Hardy ve Anne Hathaway gibi oyuncular var. Bölge başsavcısı Harvey Dent’in ölümünden kendisini sorumlu tutan Batman (Bale), sekiz yıl önce ortadan kaybolur. Fakat dolandırıcı hırsız Selina (Hathaway) ve acımasız Bane’in (Hardy) ortaya çıkmasıyla her şey değişir. Bane’in yarattığı terör ortamı, Bruce’un, Gotham City’nin kaderi için savaşmasına neden olur.

Bir Mafya Hikâyesi

Olivier Marchal’ın yazıp yönettiği filmde, başrollerde Tcheky Karyo ve Gerard Lanvin var. Fransız gangster Edmund Vidal’in hikâyesini anlatan filmde Momon, birçok suça imza atmıştır. Bugünse hayatına çekidüzen vermiş eski bir gangsterdir. Momon’un en yakın arkadaşı Serge Suttel, başını büyük bir belaya sokmuştur. Gerçek bir hikâyeden yola çıkan film Momon’un, yakın arkadaşı ve yeni hayatı arasında sıkışıp kalmasını anlatıyor.

Haberin Devamı

Kutuplar Atlası

BBC ödüllü ‘Planet Earth’ ekibinin üç yıllık çalışmayla yakaladığı görüntülerden oluşan ‘Kutuplar Atlası’, David Attenborough anlatımıyla penguenlerden katil balinalara, kutup ayılarından kurtlara kadar dünyanın en çetin yaşam koşullarına sahip bölgesi kutuplarda yaşayan hayvanların izini sürüyor.

Kızkardeşler

Arthur Allan Seidelman’ın, Anton Çehov’un ünlü ‘Üç Kızkardeş’ adlı oyunundan esinlenerek çektiği filmde, aile içi yaşanan tüm aldatmacalara, zorluklara ve kardeşlerin ettikleri tüm kavgalara rağmen üç kızkardeşin arasındaki güçlü aile bağlarının nasıl herkesi birarada tutmayı başardığı anlatılıyor. Filmde üç kardeşi Elizabeth Banks, Maria Bello ve Erika Christensen oynuyor.

Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir

İmre Azem, geçen sene Saraybosna Film Festivali’nde ‘İnsan Hakları Ödülü’ne layık görülen ilk uzun metrajlı belgeselinde, yıkık gecekondu mahallelerinden gökdelenlerin zirvesine, son yılların büyük projesi Marmaray’dan ihale aşamasındaki üçüncü köprü projesine kadar İstanbul’un yeni rant mekânlarını ve tüm bu senaryolar arasına sıkışan kent insanlarını gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Cezayir Savaşı

1950’lerde geçen filmde Cezayir’in Fransa sömürgesi altından kurtuluşunun öyküsü anlatılıyor. Fransa tarafından terör örgütü olarak kabul edilen FLN’nin dört yöneticisinin yakalanması etrafında dönen hikâyede, işgal altındaki bir ulusun direnişi resmedilirken yönetmen Gillo Pontecorvo silahlı mücadelenin meşrutiyetini ispatlamaya girişiyor. Filmin oyuncu kadrosunda Brahim Hadjadj ve Jean Martin gibi isimlerin yanı sıra yönetmen de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!