Dürüm Matrix ve Kısır Bamya

Güncelleme Tarihi:

Dürüm Matrix ve Kısır Bamya
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2005 00:00

Sanırım yemek ismi uydurmaya benim kadar meraklı bir yemek yazarı yoktur. İngilizce dışında yabancı dil bilmememe rağmen bir Fransızca, İspanyolca, İtalyanca yemek ismleri uydururum ki, duysanız gülmekten bayılırsınız.Aslında bu isim bulma işine, çok yorucu olan yemekçiliğe eğlence katmak da diyebiliriz. Hayatta her zaman eğlenceli bir şeyler bulmaya hele kendimle dalga geçmeye bayılırım. Belki de bunlar yaşamı biraz olsun hoşlaştırma çabalarım. İşte size bahsettiğim bu ilginç yemeklerinden birkaçı. Dürüm Matrix, Semizotlu Çapkın Eleni, Maksim Gazinosu Pastası, Çengi Böreği. Benim bulabildiklerimin birkaçı bunlar. Ama bilir misiniz ki, Anadolu halk mutfağında Yatgeber Ekmeği, Ölügün Körü, Kısır Bamya, Dul Avrat Çorbası, gibi çok ilginç yemek isimleri var. İnce noktalarAdaçayı idrar söktürücü, kabızlığı giderici, vücuttaki kanı temizleyici özelliğe sahiptir. Tavuklu Ali Nazik6 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi3 adet tavuk göğüs eti 1 yemek kaşığı bitkisel margarin 1 adet büyük boy kuru soğan2 adet sivri biber 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz, karabiber Patlıcan püresi için8 adet orta boy patlıcan 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 3 diş sarmısakTavuk etlerini parmak şeklinde uzun uzun doğrayın. Margarini tavaya aktarıp incecik doğradığınız soğanı ekleyerek 1-2 dakika kavurduktan sonra tavuk etlerini ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız sivri biberi de aktarıp birkaç dakika daha kavurun. Salça, tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edip 20-25 dakika, tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Bir taraftan da patlıcanları, fırında ya da ocağın üzerinde közleyip akan suyun altında soyun. İncecik doğrayarak ya da çatalla ezerek püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Karışımı servis tabağına yayıp üzerine tavuklu karışımı yerleştirin. Son olarak yemeği maydanozla süsleyerek servise sunun. Sakızlı İrmikli Muska Tatlısı8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi2 adet hazır yufka1 su bardağı irmik1 su bardağı toz şeker3 su bardağı su Nohut büyüklüğünde 1 adet damlasakızı (ya da 2 çay kaşığı sakız reçeli)1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı pudra şekeri1 çay kaşığı tarçınÖnce, damlasakızını havanda dövüp un haline getirin. İrmik, toz şeker, su ve dövülmüş damlasakızını tencereye aktarıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Öte yandan, yufkaları 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin ucuna hazırladığınız irmikli karışımdan 1’er yemek kaşığı kadar koyup muska şeklinde katlayın.Uçlarını suya batırarak kapatın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarını alın.Pudra şekeri ve tarçını karıştırıp böreklerin üzerine serpiştirdikten sonra sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!