Dünyayı kurtaracaktım eğitmenin gözünü morarttım

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı kurtaracaktım eğitmenin gözünü morarttım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 01:56

Usta yönetmen Guillermo del Toro’nun yönettiği Pasifik Savaşı, Amerika’da gişe rekorları kırıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de geçen hafta vizyona giren filmin başrolündeki, del Toro’nun yeni favorisi Charlie Hunnam’la konuştuk

Filme nasıl dahil oldunuz?
- Guillermo Del Toro’yla birkaç yıl önce Hellboy 2’yi çektiği dönemde tanıştık. O filmde ikiz olan bir prens ve prenses vardı. Prenses rolü için birini bulmuş, prensi arıyordu. Benimle deneme yaptı ama ne yazık ki uygun olmamıştı. Ama yine de birbirimizi çok sevmiş, çok iyi vakit geçirmiştik. Sanırım bu dönemde aklının bir köşesine kazındım. Yıllar sonra Pasifik Savaşı filminde dünyayı kurtaran adam olmamı istedi.
Nasıl bir diyalog geçti aranızda?
- Önce birkaç saat lafladık. Ortada okuyabileceğim bir metin de yoktu. Birden, “Canavarlarla savaşan dev bir robot olacak. Sen de o robotun beyni olup dünyayı kurtaracaksın. Yapmak ister misin?” diye sordu ve tabii ki “Evet” dedim. Çünkü onunla her şeyi yapmaya hazırdım.
Peki, çekimlerde de bu heyecanınız devam etti mi? Yoksa Guillermo’yla çalışmak zor muydu?

- Harikaydı! Çalışılabilecek en iyi kalpli insanlardan. Kibar, cömert ve işbirlikçi biri. İlişkimiz ve çalışmalarımız çok iyi geçti. Öyle ki, gelecek filmlerinden biri için şimdiden teklifte bulundu. Özellikle İngilizce yaptığı filmlerde. Anlayacağınız, sayesinde hep hayal ettiğim bir yolda yürüyorum. Aynı yönetmenle uzun süreli çalışma hayali...
Peki bu hayallerin başladığı dönemler nasıldı? Ne zaman aldınız oyunculuk kararını?
- İngiltere’nin kuzeydoğusundaki Newcastle’da büyüdüm. Bölgedeki kömür madenleri, tersaneler, pamuk fabrikaları yavaş yavaş kapanmaya başlamıştı. Doğal olarak çevrede mutsuzluk vardı hep. Ben de böyle bir dünyada büyümeye başlamıştım. ‘Sinema’ adeta sığınağımdı. Filmleri seyrederken kendimi o dünyanın içinde yaşıyormuş gibi hissediyordum. Zamanla “Neden ben de bu filmlerin içinde gerçekten olmayayım diye düşünmeye başladım. Newcastle’da çekilen ‘Biker Grove’ adlı dizide rol aldım ilk kez 18 yaşımdayken. Ve işte şimdi buradayım...
Filme geri dönersek, Guillermo del Toro ilk kez bir filminde oyuncularına doğaçlama yapma fırsatı verdi. Sizin için de geçerli miydi bu?
- Evet bunu gerçekten yaptı. Ve açıkçası ben bunu daha önce yapmadığını bilmiyordum. Çünkü hep yapıyormuşçasına rahattı.
Filmin en çarpıcı bölümlerinden Rinko Kikuchi’yle dövüş sahnenize nasıl hazırlandınız? Kazalar oldu mu?
- Sekiz hafta boyunca her cumartesi-pazar, Bruce Lee’nin ortağının salonunda ders aldım. Başıma bir kaza geldi ama Rinko’yla dövüşürken değil. İri, çok hızlı, yedi farklı silahta dünya şampiyonu olmuş kadın bir eğitmenim vardı. Çalışmalar sırasında evlilik hazırlığı yapıyordu. Çekimler sırasında benim sopayla yapacağım bir hareketi hızlıca karşılaması gerekiyordu. Ama 10 saatin sonunda artık hızlı değildi ve ne yazık ki elmacık kemiğine darbe geldi. Düğününe de mosmor bir gözle gitmek zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!