Güncelleme Tarihi:
New York Times Company’ye bağlı about.com sitesi çeşitli konularda öneriler sunan bir internet sitesi. Sitede ele alınan konuların rehber adı verilen sorumluları var. Her rehber sadece bir tek konunun uzmanı ve o konudan sorumlu. İşte bunlardan biri de tam bir etobur diyebileceğimiz Derrick Riches. Riches bundan bir süre önce en popüler 10 steak seçmesi yaptı, açıklanan rakamlara göre 38.6 milyon kişi tercihini belirtti ve birinci sıraya bir Meksika tarifi oturdu: Carne Assada.
10 ayrı sos ve tekilayla marine edilerek hazırlanan bu muhteşem lezzeti artık Türkiye’de de tatmak mümkün.
Kendisiyle Etiler’deki Seven Steak House’ta tahta bir servisin üstünde müşerref oldum. O gün bugündür gece rüyalarıma bile giriyor.
Yalnız bir küçük kusurcuğu var: Parayı bastırmak yetmiyor vuslata, siparişi verdikten sonra yedi saat de beklemeniz lazım. Hafif mayhoş lezzetini alabilmesi için o süre boyunca tekila banyosu yapmaları gerekiyor zatı alilerinin.
Huzura çıkmak için o kadar saat masada beklemeye gerek yok tabii. Önceden telefon açıp sipariş veriyorsunuz, zamanı gelince randevunuza gidiyorsunuz Pamuk Prenses’le...
Ama hakikaten de Pamuk Prenses mübarek! Kesmek ne hacet, daha bıçağı görür görmez kendisi ayrılmaya başlıyor zaten.
Biliyorum birçok kişi çok ayıplayacak: Ama n’apayım, ben eti kanlı değil, neredeyse yanmış seviyorum. O yüzden Carne Asada önüme içi pembe gelince önce bir tereddüt ettim.
Fakat bir parça kesip ağzınıza koyduğunuz anda dağılınca; içine nüfuz etmiş tekila, limon ve portakal aromasını damağınıza salınca neden bir numaraya yükseldiğini daha iyi anlıyorsunuz.
ANASONLU SOSİS KOKUSUZ PİRZOLA
Seven Steak House’un sahibi 27 yaşında bir avukat. Oytun Süllü “Zeytinyağı ve limon hariç sunduğumuz her lezzet kendi üretimimiz” diyor.
Steak sevdası aslında aileden geliyor. Mekanın mal sahibi oldukları gibi, kendi et işleme imalathaneleri de var. Anlaşmalı üreticilerden aldıkları etlerle Lucca, Ritz Carlton, Lacivert ve Park Hyatt gibi yerlerin ihtiyacını tedarik ediyorlar. Dinlendirildikten sonra dağıtılan etlerin hepsi Trakya’dan geliyor; bir tek kokusuz kuzu pirzola Balıkesir’den. Kendisi de besicilik yapan Neslihan Kozanoğlu “kokusuz kuzu pirzola olmaz” diye iddiaya girmiş kaybetmiş, şimdi Seven Steak House’un müdavimi.
Gitmişken kendilerine özel anasonlu sosis ve köftelerini de mutlaka deneyin. Bütün bunların yanına 32 çeşitlik zengin bir şarap kavı da var.
DİĞER SPESİYALLER
* Herb cruster: İki buçuk saat sebze ve baharatlarla marine ediliyor.
* Tri tip: İki buçuk saat bira ve kırmızı şarapla marine ediliyor.
* London Broil: Dört saat kırmızı şarapla marine ediliyor.
GRAMAJA GÖRE FİYAT
Etiler’de Akmerkez’in karşısında iki ay önce açılan Seven Steak House’un şimdiden Cef Hakko, Orhan Gencebay ve Ozan Doğulu gibi ünlü müdavimleri var. Haftanın her günü 10.30-00.00 hizmet veriyor. 140 kişilik restoranın sigara içenlere özel şömineli bir VIP salonu bulunuyor. Yediğiniz ete gramına göre fiyat biçiliyor. Kilosu 115 lira. İsterseniz kendi yapımları hardalları da satın alabiliyorsunuz, kavanozu 20 lira. (212) 352 26 26.