Dünyada neler oluyor ?

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Yeni çıkan albümler, ebook’un favorileri, müze ve galerilerdeki sergiler.

Haberin Devamı

İngiltere’nin en büyük kütüphanesi

Yaklaşık üç yıldır Birmingham’ın Centenary Caddesi’nde çalışmaları sürdürülen Birmingham Kütüphanesi, 3 Ekim’de açılıyor. Kütüphane için bugüne kadar 188 milyon Pound’luk harcama yapıldı ve içerisinde iki milyondan fazla kitap var. Yapının içinde ‘Shakespeare Anıları Odası’nın olması da kütüphaneye ayrı bir özellik kazandırıyor. Anıların toplandığı bu odada Shakespeare’in bütün eserleri yer alırken, dünyanın en büyük Shakespeare koleksiyonu da burada olacak. Proje sorumluları en az 3.5 milyon kişinin bu kütüphaneden yararlanacağını tahmin ediyor.

Colin Firth James Bond’u tadıyor

‘Kick-Ass’ süper kahramanlar filminin yönetmeni Matthew Vaughn, James Bond tarzı ‘The Secret Service’ çizgi romanını beyazperdeye uyarlıyor. Matthew Vaughn, bu film için Oscar Ödüllü Colin Firth ile anlaştı. İlk defa bu tarz bir filmde görünecek olan Firth, ana karakterin amcasını canlandıracak. Senaryo yazımında ortak çalışmaya katılan İskoç yazar Mark Millar, “James Bond, bu filmde benim adil kadınımı görecek” diye yorum yapıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eade34f018fbb8f89bd0d3

E-KİTAPLAR

Yeni çıkan
Amazon.com’un ‘yeni çıkanlar’ bölümünde Mary Higgins Clark’in ‘Daddy’s Gone A Hunting’ adlı kitabı yer alıyor. Clark’in bir önceki romanı ‘Queen of Suspensse’in devamı olarak çıkan ‘Daddy’s Gone A Hunting’, iki kız kardeşin kimliklerini çözmeye devam ediyor. Fiyatı 15.80 dolar.

Çok satan
Katy Evans’ın ‘Real’ isimli romanı The New York Times’ın yeni çıkanları arasında. Seks ve şiddet bir araya gelirken, karakterler arasındaki çekişmeler ön plana çıkıyor. Bu çekişmeler arasında ise hayal kırıklığıyla dolmuş bir kadın ve yenilgiye uğramış bir boksör göze çarpıyor. Amazon.com’da fiyatı 9.53 dolar.

ALBÜMLER

HIM-Tears on Tape
HIM (His Infernal Majesty), sekizinci stüdyo albümü ‘Tears on Tape’i geçen günlerde çıkardı. ‘All Lips Go Blue’, ‘I Will Be The End of You’ albümün en çok dinlenen parçaları.

Haberin Devamı

Rudimental- Home
İngiliz funk grubu Rudimental’in ‘Home’ adlı yeni albümü çıktı. ‘Waiting All Night’, ‘Feel the Love’, ‘Not Giving in’ en çok tutan parçalar arasında.

SERGİLER

Alman ressam Jakob Roepke’ın ‘Innenwelt’ adlı çalışması Londra’da Fred Ltd Gallery’de 1 Haziran’a kadar devam edecek. ‘Innenwelt’, antik çağda iyi ve kötü tanrıların birbirlerine karşı olan savaştan yola çıkarak insanın iç dünyasındaki savaşa işaret ediyor. www.fred-london.com

Salvador Dali’nin retrospektif sergisi Madrid’de ‘The Museo Reina Sofia’da 2 Ekim’e kadar görülebilir. Bu retrospektif çalışmada ressamın otoportre, gerçeküstücülük, The Angelus gibi tekrar yorumladığı eserleri yer alıyor. www.museoreinasofia.es

Haberin Devamı

‘From the collection of Leslie Sacks’, 13 Mayıs’a kadar Los Angeles’ta ‘Leslie Sacks Fine Art’ta. Sergide Leslie Sacks koleksiyonundan bugüne kadar ziyaretçilerle paylaşılmayan eserler ilk defa sergilenecek. Antik çağa ait eserler günümüz sanat anlayışıyla harmanlanmış. www.lesliesacks.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!