Dünün popstarları bugün ne yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünün popstarları bugün ne yapıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 23, 2006 00:00

Popstar'ın konuşulan isimlerinin değişen hayatları bayram boyunca Kelebek'te olacak.İki yıl önce Popstar'la her gün haber olan Firdevs, Bayhan; Selçuk, Abidin, Elena, Eser ve Serkül bugün ne yapıyor? Yarışma onların hayatlarına ne kattı, ne götürdü? Popstar yarışmacıları içinde e-ticaretle uğraşan da var, müzik şirketi kuran da, Arapça öğrenen de... Popstar ikincisi Firdevs, " Hayatın kurcalanacak, bütün kirli çamaşırların ortaya çıkacak deselerdi, bu günkü aklımla Popstar'a katılmazdım" dedi

Haberin Devamı

Kendi albümümü kendim yapacağım

En çok ses getiren Popstar yarışmasını ikinci olarak tamamlayan Firdevs, "Albüm için 100 bin dolar isteyen prodüktörlere, zengin sevgili, abi desteği olmadan bu işin yapılacağını göstereceğim" diyor.

Firdevs Güneş, Popstar yarışmasının en konuşulan isimlerinden biriydi. Yarışmadan sonra, yeni bir hayata tedirginlik içinde başladığını anlatıyor: "Bana yabancı bir hayata başladım. Hiç bilmediğim bir ormanda silahsız, gerillaların ortasında kaldım. Elime kimse bir sopa bile vermedi. O ormandan çıktım ama ağır yaralıyım. Yaşamam gereken bir şeydi, yaşadım. Yarışma sırasında Antalya’da sel olmuştu ve evimi kaybetmiştim. Elimde bir valizle öylece kalakaldım İstanbul’da. O evin eşyalarını çok uzun zamanda, çok çalışarak almıştım. Benim için çok kıymetliydiler. Eşyalarımı

/images/100/0x0/55eb399af018fbb8f8b37d71
kaybedince dünyamı kaybetmiş gibi oldum. Ürkek bir tavşan gibi ortada kaldım."

Haberin Devamı

KAÇ SATTIM BİLMİYORUM

Firdevs, yarışmanın finalinde Abidin’le yarışıp ikinci olduğunda, İstanbul’da kalmaya karar verdi. "Tesadüf müdür bilmem baktığım bütün evler emekli askerlerin evleriydi. Kimse bana ev vermedi. Erkekler gelir, mankenler gelir, evde parti verirsin dediler. Kimseye düzgün yaşadığımı anlatamıyordum. En sonunda şimdiki ev sahibim beni yarışmadan görüp sevdiği için, kiralamayı düşünmedikleri bir evi verdi."

Evi tamamdı, peki bundan sonrası ne olacaktı? Yarışmadan sonra Popstar’ın toplu bir albümü çıkmıştı ama asıl soru, kendi albümünü yapıp yapamayacağıydı. "Toplu albüm yapılınca biraz rahatladık. Ama bir sürü yere davet ediliyorduk ve cebimizde beÅŸ kuruÅŸ yoktu. Bir an önce para kazanmam lazımdı. Kulüplerde ÅŸarkı söylemeye baÅŸladım. Popstar’daki arkadaÅŸlarla birlikte gittiÄŸimiz toplu konserlerden de biraz kazanıyorduk. 2005’te Firdevs ismindeki albümüm DMC’den çıktı ama satmadı. Kaç sattığını bilmiyorum, satsaydı söylerlerdi herhalde."Â

Haberin Devamı

KARARLIYIM

Yarışmada oy atanların, Firdevs’i yolda gördüklerinde en fazla tebessüm edip, küçük tatlı bir sohbet yapacağını düşünebilirsiniz. Ama Firdevs’in anlattıkları yaşarken onu, okurken de sizi şaşırtacak cinsten: "Bana oy vermiş, binlerce kişi vardı. Onlara minnet duyuyorum. Ama sırf oy attı diye, bana çok tuhaf davrananlar oldu. Yolda çevirip teşekkür etmemi istiyorlardı. Sürekli onlara karşı boynum eğik, minnet duymamı beklediler."

/images/100/0x0/55eb399af018fbb8f8b37d73

Yarışma sırasında özel hayatı didik didik kurcalansa da, zor günler geçirip yıpransa da, Firdevs, Popstar’ın hayatının dönüm noktası olduğunu inkar etmiyor. "Hayatın kurcalanacak, bütün kirli çamaşırların ortaya çıkarılacak deselerdi, bugünkü aklımla katılmazdım. Yine de iyi ki olmuş, orada yarattığım fırsatları nasıl değerlendireceğime bakmalıyım şimdi."

Firdevs’in İstanbul’daki en iyi arkadaşı Abidin. Peki hálá sevgililer mi? İşte Firdevs’in cevabı: "Davetlere gidiyoruz, kimseyi tanımıyorum. Tek tanıdığım Abidin, onu görünce hemen yanına gidiyorum. Bana diyorlardı ki, hep yan yanasınız. Ne yapayım, sadece onu tanıyorum. Abidin çıktı, aşığım, dedi. Ben de şaşırdım. Sonra konuştuk, aşık olmadığını anladım."

Haberin Devamı

Nereden teklif gelirse orada şarkı söylüyor. Albüm yapmak için, "Yüz bin doları cebine koy, gel" diyen prodüktörlere inat para biriktirmeye çalışıyor: "Zengin bir sevgili olmadan da, arkanda abilerin olmadan da, bu işin gönül işi olduğunu, her şeyin para olmadığını benden 100 bin dolar isteyen prodüktörlere göstereceğim. Ahdım var."

/images/100/0x0/55eb399af018fbb8f8b37d75
Firdevs, kaybedecek bir şeyi olmadığı için İstanbul’da kalmaya ve hayatını müzikten kazanmaya kararlı.  

 

Röportaj: Şermin TERZİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!