Domuz gribinde ikinci dalga gelebilir

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribinde ikinci dalga gelebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 16:43

Havalar oldukça iyi gidiyor ama yeni domuz gribi dalgası olabilir. Aşı olmaya devam etmek gerekiyor denildi.


SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, domuz gribi hastalığının görülme sıklığında 1 ay öncesine göre yüzde 50 azalma yaşandığını belirtti.

OMÜ Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Bölümü Başkanı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, domuz gribinin beklenen seyirde devam ettiğini söyledi. Hastalığın görülme sıklığının 1 ay öncesine göre yüzde 50 azaldığını kaydeden Prof.Dr. Leblebicioğlu, “Bazıları ‘hastalık beklendiği kadar çıkmadı. Bu kadar korkutmaya abartmaya ne gerek vardı’ diyorlar. Ama ya olsaydı ne olacaktı? Polikliniklere müracaat eden, hastanelerin yataklı servislerinde tedavi gören hasta sayısı azaldı. Ama bu ikinci bir dalga olmayacağı anlamına gelmez. Havalar oldukça iyi gidiyor, ama yeni dalga olabilir. Çünkü aşılama oranlarımız çok yüksek değil. Bu durum insanları aldatmasın. Aşı olmaya devam etmemiz lazım. Bundan sonraki dalga bundan büyük olmaya da bilir. Tabii ki hiç olmama ihtimali de var” diye konuştu.

JEL SU VE SABUNUN YERİNE GEÇMEZ
Domuz gribi hastalığının görülmesiyle birlikte halk arasında antibakteriyel jel kullanımının da arttığını fakat vatandaşların bu jelleri hayatlarında rutin bir şekilde kullanmalarına gerek olmadığını belirten Prof.Dr. Leblebicioğlu, “Bu jeller hem virüslere hem bakterilere karşı etkilidir. Su ve sabunun olmadığı yerlerde pratik bir şekilde kullanılabilir. Fakat en doğrusu elin su ve sabunla yıkanmasıdır. Jellerin kullanılması elleri su ve sabunla yıkamanın yerine geçmez” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!