Güncelleme Tarihi:
Koleksiyon albümü yapma fikri nasıl ortaya çıktı?
- Uzun zamandır aklımda olan bir fikirdi bu, bütün albümlerimi bir araya getirmek istiyordum. Bu sene yolum Özgür Aras’la kesişti, kendisi benim menajerliğimi üstlendi. İlk fikri de koleksiyon albümü yapmak oldu. 2005 yılından bu yana çıkardığım altı albümdeki 83 şarkıyı bir araya getirdik. Koleksiyonu alanlar, içinde Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Aslı Güngör, Betül Demir, Burak Kut, Burhan Öçal, Buzuki Orhan, Ege Çubukçu, Ferhat Göçer, Funky C, Işın Karaca, Melis Sökmen, Mustafa Sandal, Onur Baştürk, Özcan Deniz, Zeynep Önkaya gibi birbirinden değerli isimlerin şarkılarını bulabilecek.
Bu çalışmayla öncelikli hedefiniz neydi?
- Hem müzik severler, hem dans müziği severler hem de Hüseyin Karadayı sevenler, albümlerimi müzik marketlerde kolay kolay bulamıyordu. Bu koleksiyon, altı albümüme bir yabancı CD fiyatına sahip olma fırsatı sunuyor. Ayrıca müziğin lezzetini audio kalitesinde alabiliyorsunuz, konu dans müziği olunca mp3’le audio’nun kalitesi kıyaslanamaz bile. İlk hedefimiz, kendi sound’umuzu yeni nesle dinletmekti. Sonra işler gelişti, daha geniş bir kitleye hitap ettiğimi gördüm. Şimdi o kitle bu koleksiyonu alıp arabalarında da evlerinde de dinleyebilir.
Albümün kapak tasarımını kim yaptı?
- Fikir yine Özgür Aras’tan çıktı, gerçeğe dönüştüren ise Ebru Eryener oldu. Ebru, Özgür’ün hayalini grafik haline getirdi.
HİÇBİR ZAMAN DAR PENCEREDEN BAKMADIM
Yeni bir albüm için çalışmalara başladınız mı?
- Evet, yeni albümün üzerinde çalışıyorum.
Bu kez neler bekliyor bizi peki?
- Ben çok sesli müzikten keyif alıyorum. Albümlerimde birbirinden farklı isimler düet yapabiliyor. Kendime hiçbir zaman dar bir pencereden bakmadım. Bu tarz alternatif müziklerde kalıcı olmak isterseniz, dar bir pencereden bakamazsınız. Yeni albümümde de çok daha farklı, “Acaba nasıl bir iş çıkacak?” dediğim isimler bir araya gelecek.
Yeniden birlikte çalışmayı istediğiniz isimler var mı?
- Evet, Ferhat Göçer ve Ege Çubukçu yeni projelerde yine çalışmak istediğim isimler mesela. Birlikte güzel işler yaptık. Ama bu albümde sürpriz isimler olacak. Ayrıca İngilizce şarkılar yapmaya da devam edeceğim.
ALAKASIZ KİŞİLER ELEKTRONİK MÜZİKTEN BAHSEDİYOR
Sizce Türkiye’de elektronik müzik dinleyen, bu türe sadık bir kitle var mı?
- Türkiye’de işini iyi ve kaliteli yapan herkesin arkasında sadık takipçileri var. Son dönemde bir DJ trendi başladı, bu iş birden kıymete bindi. Aranjörler DJ oluyor, başka meslektekiler DJ’liğe soyunuyor. Alakasız kişiler elektronik müzikten bahsediyor. Elektronik müzik ne demek, cover, remiks ne demek bilmeden club müziğin üzerini çiğneyip geçiyorlar. Ama bu işin daha bilinçli şekilde yapılması gerekiyor. Çünkü Rihanna, Lady Gaga, Madonna gibi starların bile arkalarında DJ’ler var. Bir de yurtdışındaki DJ’ler büyük bir beraberlik ve rekabet içerisinde. Maalesef biz daha o kaliteye yükselemedik, çünkü herkesin bir açığı var.
DJ’lik yapabilmek için hangi özelliklere sahip olmak gerek?
- Sadece elinizde materyal olması yetmez, beyninizde de sağlam bir müzikal arşivinizin olması gerek. Hangi şarkıları birbirine bağlayabileceğinizi iyi bilmeniz gerekiyor. İkincisi, bir müzikten diğerine geçerken bunu karşı tarafa sezdirmemeniz için teknik bilginiz iyi olmalı.
Neden bir mekânda kalıcı olarak çalışmıyorsunuz?
- Bir yere sabit kalmak bana göre değil. Tabii öyle dönemlerim de oldu ama şu an daha çok ve daha farklı yerlerde performans sergilemekten keyif alıyorum. Gerçekten müziğe önem verilen yazlık bir mekân olursa, haftada bir gece çalabilirim.
ÖNEMLİ OLAN DİĞERLERİNE BENZEMEMEK
Müziğin, memleketten izler taşıyarak da yapılabildiğini gösterdik. Önemli isimlerle önemli düetler yaptık. Artık insanlar müziğimi dinlediklerinde, onun bana ait olduğunu anlayabiliyor. Önemli olan da bu tarzı yakalayabilmek ve başka bir DJ’e benzememek.