Diyabet mi şeker hastalığı mı

Güncelleme Tarihi:

Diyabet mi şeker hastalığı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 00:00

İstatistikler ülkemizde üç milyona yakın, bilinen diyabet hastası olduğunu gösteriyor.Vücudumuz yeterli insülin hormonu üretemezse, kan şekeri çok yükselir ve buna da diyabet ya da halk arasındaki yaygın adıyla şeker hastalığı denir. Diyabet hastaları için birinci koşul verilen rejim dahilinde, 2-3 saatte bir mutlaka bir şeyler yemektir. Uzun süre aç kalarak kan şekerimizin aniden düşmesine, önünüze geleni yiyerek de aniden yükselmesine fırsat vermememiz gerekir. Aşırı derecede susamak, çok sık tuvalete gitmek, sürekli yorgunluk hissetmek gibi belirtilerden de bahsedebiliriz. Sağlıklı beslenmek, spor yapmak, insülin ilacı kullanmak gibi ana tedavi yöntemleri dışında, stresten uzak durmak da çok önemlidir. Sağlıklı günler dileğiyle.İNCE NOKTALARCevizleri daha kolay kırmak istiyorsanız, bir gece önce şekerli suda bekletin.ŞIKŞIKIDIM MÖNÜLERMantar fileminyonYapılışı:Öncelikle, tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun. Yağı eritip soğanı ve mantarı kavurun. Tuzunu, karabiberini ve salçasını katın. Altını kapatın. Kremasını da ekleyip karıştırın. Öte yandan, teflon tavada bonfilelerin iki tarafını da ikişer dakika pişirip kenarda bekletin. Ekmekleri fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirip servise sunun.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi6 adet bonfile6 dilim tost ekmeği 20 adet mantar (ince ince doğranmış)1 yemek kaşığı bitkisel margarin1 adet orta boy kuru soğan (ufak doğranmış)1 tatlı kaşığı domates salçası 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)1 çay kaşığı tuz, karabiberAkdeniz peltesiYapılışı:Öncelikle, limonların suyunu sıkıp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine aktardığıınız nişasta, toz şeker ve suyla birlikte hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pelte kaynamaya başlayınca, 2-3 dakika daha ocakta tutun ve altını söndürüp, ılınmaya bırakın. Pelte ılınınca, kup bardaklarına ya da kaselere paylaştırın. Üzerini taze mevsim meyveleriyle süsleyerek servise sunun. Püf noktası; kış meyvesi olan nar pelteye çok yakışacaktır. Pelte kaynamaya başlayana kadar kısık ateşte ama sürekli ve hızlıca karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Böylece, rengi şeffaf olacak ve içinde topaklar olmayacaktır. 6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi4 adet orta boy limon1 su bardağı tozşeker4 yemek kaşığı nişasta4 su bardağı su
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!