Güncelleme Tarihi:
Farklı görünmek ya da gülümsemesine biraz daha ışıltı katmak isteyenlerin başvurduğu diş piercing’ine ilgi giderek artıyor. Daha çok kadın ve genç kızların rağbet ettiği bu yöntem, kullanım açısından da zorluk yaratmıyor. Çünkü fırçalama, diş beyazlatma gibi işlemlere engel olmuyor, dişe yerleştirilen taş bunlar yüzünden düşmüyor. Yapıştırma hatası, ağız yapısındaki kapanış bozuklukları gibi nedenlerle başarısız olma oranı ise sadece binde 2...
MAKSAT GÜZELLİK OLSUN
Pırlanta, yakut, elmas gibi değerli taşların yerleştirilmesi için dişte küçük bir delik, oyuk açmak şart. Yok eğer kristal veya başka bir malzeme tercih edilecekse, dişhekimliğinde kullanılan yapıştırıcılar kullanılıyor. Tabii ki bunun da bir dişhekimi tarafından uygulanması gerekiyor. Piercing en çok öndeki iki ve yanlarındaki dişlere takılıyor. Sayıları az da olsa alt dişlerine taktıranlar da yok değil.
Dişinde pırlanta ve kristal olmak üzere iki piercing bulunan Dişhekimi Dr. Sevinç Sayın Gezer, "Önce pırlantayı koydum. Pırlantanın altı koni gibi, yerleştirmek için dişe oyuk açmak gerekiyor. Sağlıklı dişimi oymak istemediğim için dolgunun üstüne yapıştırdım. Dolgu nedeniyle istediğim gibi parlamadı, donuk kaldı. Bu kez arkasında ayna olan ve daha fazla parlayan kristali de yerleştirdim" diyor. Dr. Gezer, dental piercing yapmasının nedenini ise "güzellik olsun" sözüyle açıklıyor.
Türkiye’de talep edilmese bile yurtdışında yakut, zümrüt gibi değerli taşları tercih edenler de az değil. Tabii yakut taktıranların "dişin kanamış", zümrütlülerin ise "maydonoz kalmış" gibi uyarılara hazırlıklı olması gerekiyor!
"Vazgeçtim, sök" diyen olmadı
BAHADIR AKDAĞ
(Dişhekimi)
En çok 15-25 yaş arasındaki genç kız ve kadınlar istiyor. Çoğu lise ve üniversite öğrencisi ya da eğitim düzeyleri yüksek. Kimi değişiklik kimi de ilgi çekmek, farklı olmak istiyor. Şekilli seçeneklere rağmen en fazla pırlantalar rağbet görüyor. Kimi çok ufak, fazla göze çarpmayanı tercih ediyor, kimi daha iri olanlarını... Üç yıldır ağzında olanlar var. Şimdiye kadar "Vazgeçtim, sök dişimden" diyen olmadı. Talep gelse de dişten çıkarılması zor değil.
Can acıtmayan piercing
En çok pırlanta rengi kristaller tercih ediliyor. Taktıranlar arasında her yaştan genç kız ve kadın var. Erkeklerden çok ender talep geliyor. Dişhekimleri değerli taşları ya kuyumculardan ya da bunları getirten firmalardan alıyor. Kolay takılan, kullanılan ve can acıtmayan bir piercing çeşidi...
Fiyatları
Pırlantanın karat değerine göre fiyatı değişiyor. 200’den başlayıp 500 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Kristal ve diğer taşların maliyeti ise ortalama 100-150 Euro. Kristallerin kırmızı, yeşil, eflatun, bal, cam göbeği gibi iddialı renkleri de bulunuyor.