Dev finalin menüsü ondan

Güncelleme Tarihi:

Dev finalin menüsü ondan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2005 00:00

Avusturya’da yaÅŸayan gurme Atilla DoÄŸudan, Ä°stanbul’daki Formula 1 yarışı ile 25 Mayıs’taki Åžampiyonlar Ligi finalinin VIP misafirlerinin yemeÄŸini hazırlayacak. Birçok ünlü havayolu ÅŸirketinin Business Class ve First Class servislerinin de kendisinden sorulduÄŸu DoÄŸudan ile son hazırlıklar öncesi konuÅŸtuk.Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’da 24 yıl önce ÅŸarküteri açarak gastronomiye giriÅŸ yapan 45 yaşındaki Türk iÅŸadamı Atilla DoÄŸudan, Formula 1 yarışlarının, ünlülerin davetlerinin ve havayolları ÅŸirketlerinin VIP yemek ihtiyaçlarını karşılıyor.Ä°stanbul’da yapılacak Formula 1 yarışlarında ünlü misafirleri ve VIP konukları doyuracak olan Atilla DoÄŸudan, Ä°stanbul’da yapılacak Åžampiyonlar Ligi finalinde de, VIP misafirleri ağırlayacak. DoÄŸudan’ın, VIP yemek servisi veren 300 kiÅŸilik catering ekibi sürekli uçakla dünyayı dolaşıyor. Lufthansa, Lauda gibi ÅŸirketlerin Business Class yemeklerini de hazırlayan Atilla DoÄŸudan, ayrıca dünyanın çeÅŸitli yerlerindeki en güzide toplantıların, davetlerin aranılan ismi. 6 BÄ°N ÃœNLÃœYE YEMEK VERECEKAvusturyalı ünlü Türk, dünyanın her yerinde yetiÅŸebilmek için Viyana’nın ardından Salzburg, Frankfurt, Münih, Berlin, Londra, Milano, Maimi ve New York’ta yemek fabrikaları kurdu. Yıllık cirosu 170 milyon Amerikan Doları’nı aÅŸan Atilla DoÄŸudan, Formula 1 ve Åžampiyonlar Ligi finali için hazırlıklarını tamamladıklarını, Türkiye’de bu iÅŸler için bir firma bile kurduklarını açıkladı. Formula 1’in özel konukları için Åžangay’da 10 bin, Bayreyn’de üç bir kiÅŸiye VIP yemekleri verdiklerini söyleyen DoÄŸudan, ‘Bir yıl içerisinde yapılan 17 yarışın, özel davetlilerinin yemeklerinin cirosu 12 milyon dolar oldu. Ä°stanbul’daki Åžampiyonlar Ligi’nde 6 bin ünlüye VIP yemeÄŸi vereceÄŸiz’ dedi. FORMULA 1 için tesadüfen çalışmaya baÅŸladım Ä°lk kez 1992 yılında BudapeÅŸte’de gerçekleÅŸtirilen Formula 1 yarışıyla, bu büyük organizasyonun yemek servisine baÅŸladığını ifade eden DoÄŸudan, ‘BudapeÅŸte’de Formula 1 yarışının VIP yemek servislerini yapacak kimse bulunamayınca, bana soruldu. Ben de tesadüfen baÅŸladım. Servisten ve kaliteden memnun kalınınca, her yıl yemek organizasyonların sayısı artmaya baÅŸladı. Åžu an, 19 yarışın 17’sinin VIP yemek servislerini biz hazırlıyoruz. Ä°stanbul için de büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz’ dedi. Avusturya’nın en iyi iÅŸadamı seçildi KurduÄŸu, DO&CO Catering yemek servisi ÅŸirketiyle bir dünya markası haline gelmeyi baÅŸaran DoÄŸudan, Viyana’ya 10 yaşında geldi. Babasının 1970’de sahibi olduÄŸu Kervansaray restoranın bir ÅŸubesini Viyana’da açan iÅŸadamı, yüksek öğrenimini dünya ticareti üzerine yaptı. Catering kralı, ‘Malımızı, iyi bir servisle ve iyi bir kaliteyle satmaya bakıyoruz. Millet aç deÄŸil, önemli olan onları eÄŸlendirmek. Ben de bunu yapıyorum’ dedi. DO&CO ÅŸirketiyle Avusturya’da 2002 yılının en iyi iÅŸadamı (Men of the year) seçilen DoÄŸudan, ÅŸirketini ÅŸu ÅŸekilde tanıttı: ‘Şirket üç bölümden oluÅŸuyor. Birincisi lokantalar, ikincisi havayolları yemek servisleri ve sonuncusu da uluslararası etkinliklerdeki yemek servisleridir. Hasılatın yüzde 15 ila 20’si lokantalardan geliyor. Geri kalan yüzde 80’ni ise, yarı yarıya, hem havayolları, hem de etkinliklerden geliyor. Ayrıca, el yapımı ve taze yemekler hazırlıyoruz. ’Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!