Dermaroller ile üstün cilt bakımı

Güncelleme Tarihi:

Dermaroller ile üstün cilt bakımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 21:25

Dermaroller cilt bakımı için oldukça faydalı ürünlerdir. Peki, nerelerde ve nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

DERMAROLLER NEDİR?

Dermaroller ya da cilt roller, ciltte mikro kanallar açmak için kullanılan dönen bir silindir üzerinde bulunan minik iğneciklerden oluşan mekanizmaya verilen isimdir. Temel amacı cildi uyarmaktır. Dermaroller, cildin üzerinde açtığı kanalcıklar sayesinde deri altına verilmek istenen maddelerin daha çabuk ulaşmasını sağlamaya yardımcıdır.

Dermaroller uygulandıktan sonra sürülen kremler, açılan kanalcıklar sayesinde daha derine emilebildiği için bu kremlerden maksimum fayda sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra yaşlanan, lekelenen, çatlayan, kırışan ve fonksiyonlarında yavaşlama görülen deri üzerinde, derinin kendi kendisini onarmasını sağlamak için kullanılır.

Dermaroller ile üstün cilt bakımı

Haberin Devamı

DERMAROLLER NERELERDE KULLANILMAKTADIR?

Çatlakların bulunduğu bölgelerde, ellerde, yüzde, selülitli bölgelerde ve dekoltede cilt roller kullanılabilmektedir. Özellikle yüzde maksimum fayda sağlanır. Yüze uygulama sonrası yüzde minik bir tahriş olacağı için vücut oluşan tahrişi onarmak için orada derhal yeni hücre oluşumunu başlatacaktır. Dolayısıyla çok daha keskin düzelmeler görülecektir. Saç için dermaroller de bulunmaktadır. Bu dermaroller de saç derisindeki gözeneklerin açılmasına ve saç dipleri ve köklerinin havalanarak daha sağlıklı bir hale gelmelerinde yardımcı olacaktır.

DERMAROLLER NASIL KULLANILIR?

Evde uygulanabiliri bir yöntemdir. Ancak ciltte oluşan çukurların giderilmesi için daha derin dermaroller uygulanmalıdır. Bunun için de bir hekimin uygulaması çok daha sağlıklı olacaktır. Dermaroller uygulamadan önce cilt mutlaka antibakteriyel ile temizlenmelidir. Ciltte alt tabakaya ulaşacak kanallar açacağı için bu işlemin uygulanması şarttır. Silindir yüzey bastırılmadan yatay ve dikey olarak cilt üzerinde gezdirilir. Kızarma olması normaldir fakat asla kanama olmamalıdır.

BAKMADAN GEÇME!