Depeche Mode’un İstanbul aşkı başka

Güncelleme Tarihi:

Depeche Mode’un İstanbul aşkı başka
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2006 00:00

Bu yaz herkesin heyecanla beklediği Depeche Mode konseri bu pazar. 80’li yıllardan beri her döneme damgasını vurmayı başaran grup, yarın gece son albümlerini tanıtmak için çıktıkları "Playing the Angel Tour" kapsamında Kuruçeşme Arena’da olacak.

BKM Organizasyon’un düzenlediği konser, bu turnenin 127’nci durağı. Beş yıl önce de Türkiye’de bir konser vermiş olan Depeche Mode için Kuruçeşme Arena’da özel hazırlıklar yapıldı. Konser için İstanbul’a 6 TIR malzeme geldi. Gruba ait 75 kişi, BKM ekibinden de 300 kişi hálá çalışmaya devam ediyor. Depeche Mode, bu konseri diğerlerinden çok daha fazla önemsiyor. Nedeninin, grup üyelerinden Martin Gore’un Türk sevgilisi Duygu Altuğ olduğu söyleniyor.

Depeche Mode’un son albümü Playing the Angel için çıktığı tur, 28 Ekim 2005’te New York’ta başladı. Portekiz’den İstanbul’a gelecek olan grup, daha sonra da Atina’ya gidecek.

İstanbul konserini BKM organize etti. BKM Uluslararası Projeler Koordinatörü Cengizhan Yeldan, Depeche Mode’la görüşmelerin, grup üyesi Martin Gore’un Türkiye’ye geldiği Aralık 2005’te başladığını anlatıyor: "17 gün gibi kısa bir sürede sonuçlandı. Grubun menajeri Şubat 2006’da konserin verileceği Kuruçeşme Arena’yı görmek üzere İstanbul’a geldi. Mekanı çok sevdi. Hatta biz kendilerine, eğer burayı küçük bulurlarsa, konseri İnönü Stadı’nda yapmayı da teklif ettik ama onlar Kuruçeşme’yi istediler."

Geçtiğimiz yıl hizmete giren ve bu yaz Sting, Roger Waters, Guns’n Roses gibi devleri ağırlayan Kuruçeşme Arena, Depeche Mode konserine çok daha detaylı hazırlanıyor.

Deniz kenarında bulunan dinleyici platformu büyütüldü, mekanın orta yerindeki barlar başka yerlere taşınıp, konser izleme alanı ferahlatıldı.

Sahnenin tam arkasındaki duvara 3 adet 12 metrekarelik dev ekran kuruldu. Bu ekranlardan grubun özel görüntüleri yayınlanacak. Seyircilerin konseri daha iyi izlemesi için 2’si sahne önüne, 1’i de ışık ve ses masasının arkasına 3 dev ekran daha kuruluyor.

KULİSE PLAY STATION VE LANGIRT İSTEDİLER

Depeche Mode, dört olan kulis oda sayısını 10’a çıkarmak istedi. "Bunun için yeni inşaat yapmamız gerekiyordu. O yüzden biraz konuşup onları 4 oda konusunda ikna ettik" diyor Yeldan.

Grubun istekleri arasında en ilginç olanı ise playstation ve langırt. Depeche Mode üyeleri, konser öncesi ve sonrası kuliste oyun oynamayı seviyor. .

Depeche Mode İstanbul konserine büyük önem veriyor, Cengizhan Yeldan da bunu doğruluyor. Örneğin sahne ortasından sahneyi aydınlatmak için kullanılan ışıklar için Londra’da bile en fazla 1.5 m’lik platform kurulurken, Kuruçeşme Arena’da 14 m’lik dev bir platform oluşturulduğunu söylüyor Yeldan. Hatta "Sahne ortasına neredeyse bir bina diktik. Bu grubun özel isteğiydi" diyor.

İşin dedikodu kısmına gelirsek, İstanbul’a atfedilen önemin, grup üyelerinden Martin Gore’un Türk sevgilisi Duygu Altuğ ile ilgili olduğu söyleniyor.

Bir dönem Türk grubu Rebel Moves’un menajerliğini yapmış olan Duygu Altuğ, Martin Gore ile, 2001’de grup İstanbul’da ilk konserini verdiği sırada tanışmıştı.

Martin Gore, 2005 Aralık ayında İstanbul’a gelmiş, 15 gün kalmış ve yılbaşında hem Roxy’de DJ’lik yapıp, hem de Duygu Altuğ’un o sıralarda menajerliğini yaptığı Rebel Moves’la sahneye çıkmıştı. O gün bugündür de çeşitli aralıklarla Gore’un Türkiye’ye geldiği söyleniyor.

GORE NASIL GELİN OLDU?

Depeche Mode Grubu, Aralık 2005’te bilgisayar oyunu Sims’in 2. versiyonu için "Suffer Well" adlı şarkılarını oyunda kullanılan özel dile (Simlish) çevirerek bir kayıt yaptılar. İşte, bir ailenin ev kurmasını konu alan bu oyun için Martine Gore gelin, Andrew Fletcher damat rolüne girerek fotoğraf çektirdi. Şarkıyı Simlish diline çeviren Dave ise ikisinin arasında poz verdi.

KONSERDEN ÜÇ GÜN ÖNCE PARTİ YAPILDI

Türkiye’ye perşembe günü ulaşan Depeche Mode üyeleri otellerinde dinlenmeye çekilirken aynı gece Kuruçeşme Arena’da onların şerefine bir parti verildi. Konser bileti olanların bileti göstererek ücretsiz katıldığı partide DJ Zeynep Arman çaldı, yaptıkları Depeche Mode cover’larıyla tanınan Chantage grubu sahneye çıktı. Bu gece ise Kuruçeşme Arena’da 15 bin müzikseverin toplanması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!