Denizler altında 3 bin poz

Güncelleme Tarihi:

Denizler altında 3 bin poz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 00:00

Mizacına uygun bir meslek arıyordu Dilara Çetinel. Suda büyümüştü, modellik yapmıştı. İkisini birleştirince ortaya sualtı modelliği çıktı mAlp Ulagay

Haberin Devamı

Dilara Çetinel (23) kendi işini kendi yaratanlardan.
Almanya’nın Bielefeld kentinde doğup büyüdü, ergen yaşlarda çalışıp kendi parasını kazanmanın derdindeydi. Aklında adli tıp doktorluğu vardı. 18’ine varınca buna en yakın iş olarak bir cenaze levazımatı şirketinde çalıştı. Bir yandan Bielefeld’de ekonomi öğrenimini sürdürüyordu.
Bu sırada annesinin tavsiyesiyle Antalya yakınlarında, Adrasan’da dalış okulu sahibi teyzesinin yanına taşındığını anlatıyor: “Suda büyüdüm. 13 yaşından beri deneme dalışları yapıyordum. 18’imde dalış sertifikamı da aldım. 3 yıldızlı dalış lisansına sahibim.”
Dalış lisansı almıştır almasına, modellik yapıyordur yapmasına ama para kazanmak, daha iyi bir gelecek kurmak için yeni bir alana ihtiyacı vardır: “Teyzemin de müşterisi bir Alman fotoğrafçı sualtı modellerini fotoğraflıyordu dergiler için. Ben de ‘bunu neden Türkiye’de yapmayayım?’ dedim.”

/images/100/0x0/55ea6600f018fbb8f87d555d

Tamamdı bu iş: İyi bildiği iki alanı yani dalgıçlıkla modelliği birleştirip sualtı modelliği yapacaktı. İlk denemeyi usta fotoğrafçı Tahsin Ceylan’ın Adrasan Sualtı Dünyası belgeselinde yaptı. Ardından geçen yaz Alman fotoğrafçı Udo Strickrodt, Bengs Production desteğiyle iki gün boyunca denizde çeşitli kıyafetlerle çekti Çetinel’i. Toplam 3 bin pozdan yedi-sekizi onu sosyal medyada duyurmaya yetti: “Çevremden de ‘devam et’ yönünde teşvikler aldım. Birkaç ay sonra İstanbul’da Alp Baranok’la yaptığımız havuz çekimlerinden sonra da iş teklifleri geldi. Şimdi bunu para kazandıracak işe dönüştürme aşamasındayım. Özellikle ABD’de Vogue gibi moda dergilerinde yayımlanan sualtında çekilmiş reklamlara hayranlıkla bakıyorum.”

Haberin Devamı

Çekim günü nasıl geçiyor?

1- Önce makyaj. Sualtı için dağılmayan özel malzeme kullanarak yaptığım makyaj yaklaşık bir saat sürüyor.

2- Suda yıpranmasın diye saçlarıma çekim öncesi 15 dakika badem yağıyla bakım uyguluyorum. Gece yılan yağı sürüyorum.

Haberin Devamı

3- Suyun içinde dalgalanması için şifon kıyafetleri tercih ediyorum. İçine rahat bir mayo veya bikini giyiyorum.

4- Tabii ki oksijen tüpü ve diğer dalış malzemeleri de lazım. Çünkü bir günlük çekim üç-dört saat sürebiliyor. Şu sıralar sualtında nefes eğitimine devam ediyorum. 60-80 saniyelik nefes tutma süresini beş dakikaya çıkaracağım.

5- Fotoğrafçı asistanı ve ışıkçısıyla işe koyuluyor. Çekim sırasında her detay kontrol altında. Hatta beni kollayan üçüncü bir ekip çalışanı da oluyor.Yaklaşık 3-4 bin kare çekiyor. İçinden beş-altı kare kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!