Datça’da mönü Garaville salyangozu

Güncelleme Tarihi:

Datça’da mönü Garaville salyangozu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2006 00:00

Muğla’nın Datça İlçesi’nde yıllardır evlerde pişirilen Garaville cinsi salyangoz, Yunan turistlerin artmasıyla, restoran listelerinde de yer almaya başladı.

Belediye’nin, Datça girişine bir heykelini diktiği Garaville’yle ilgili Belediye Yazıişleri Müdürü Oya Başdoğan şunları söyledi: "Avrupalıların yediği salyangoz iri ve yeşil renkte olur. Bizimki ise daha küçük ve siyah- beyaz. Sümüklü değil. Etinin tadı midye, ciğer sote ve balık karışımı. Birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor." Restoranında en çok talep gören yemeğin Garaville olduğunu söyleyen işletmeci Erol Fenerci, "Et sote gibi pişiriliyor. Tek farkı kabuklarıyla birlikte pişirilmesi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!