Güncelleme Tarihi:
12 Eylül darbesini ve sonrasında yarattığı yıkımı, “sessiz çığlık”ları, yakın dönemde Türkiye’nin yaşadığı tüm acıları, kaybedişleri, katledilmeleri, haksızlığa uğramışlıkları, “öteki”leri karanlıklarla örülü bir tarihten çıkartarak yazıyor. Yeterli mi buluyor bunu. Tabiî ki hayır! Ama eksik de değil yazdıkları. Her biri ayrı bir deneme, ayrı bir hikâye olan yazıların tamamı, iç burkucu, nükteci, şiirsel.
Bu kitap, insanlık için tek bir zemin var, o da, demokrasi ve vicdan diyor.
Eğer Kürtlerin, Ermenilerin, türbanlıların yok olduğu bir toplum özlemiyorsak “ötekileri” gerekirse darbe ile susturmayı düşünmüyorsak “yaşam tarzını korumak isteyenlerin korkusu bizi ilgilendirmiyor” demiyorsak şimdi yeniden düşünme zamanı.
Metin Sever, “Ortalık karanlıktı. Daha çok vicdanla, gönül gözüyle görmeye çalıştım” dediği kitabında “vicdani” olmaya, haksızlık etmemeye çalışarak dönemin fotoğrafını çekiyor, Bilinen ezberleri bozuyor, paradigmayı yıkıyor. Yeni bir dilin inşasına girişiyor.
METİN SEVER KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. 20 yıldır çeşitli gazete ve televizyonlarda çalıştı. Çok sayıda dizi yazıya imza attı. Halen Sabah gazetesinde yazı işleri müdürü olarak çalışıyor. Yayınlanmış kitapları şunlardır:
• Kürt Sorununda Türkiyeli Aydınlar Ne Düşünüyor, Cem Yayınları
• İkinci Cumhuriyet Tartışma¬ları, Başak Yayınları
• Kaf Dağının Bu Yüzü, Doğan Yayınları
• Düşmanını Arayan Savaş, Everest Yayınları
• Türban ve Kari¬yer, Timaş Yayınları