Dans ayakkabısı arayanlara müjde

Güncelleme Tarihi:

Dans ayakkabısı arayanlara müjde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 00:00

Tango, flamenko ya da Latin dansları ile ilgileniyor, ancak bu dansları yaparken giyecek uygun ayakkabı bulmakta zorlanıyorsanız müjde! Bu sıkıntınızın bir çaresi var artık. İstanbul Teşvikiye’de açılan Buenestilo, dans tutkunlarınlarına tango, flamenko ve Latin dansları için özel ayakkabılar satıyor.

Asıl mesleği tekstil mühendisliği olan Zeynep Çetinkaya (34), tango ile uğraştığı yıllar boyunca gerekli ayakkabıları bulmakta yaşadığı zorluklar üzerine Buenestilo’yu açmaya karar vermiş.

İyi bir dans ayakkabısının çok hafif ve esnek olması, yanı sıra gövde konstrüksiyonunun sağlam, topuk kısmının dengeli ve tabanının tamamen süet olması gerekiyor. Çetinkaya, "Dans için 4 saat ayakta kalınabiliyor. Böyle zamanlarda uygun olmayan ayakkabı ile dans, vücudu aşırı yorar" diyor.

Buenestilo’da tango ve Latin dansları için İtalyan Paoul ve Alman Diamant markaları bulunuyor. Diamant markası, yeni ürettiği ayakkabılarını fabrikada kurulu dans pistinde profesyonel dansçılara denetmesi ile tanınıyor. Ayakkabılarının fiyatları 180 ile 360 YTL arasında değişiyor.

Buenestilo’da flamenko ayakkabıları da bulmak mümkün. İspanyol Bengona Cervera marka flamenko ayakkabıların fiyatları amatör modellerde 250 YTL iken, profesyonel modellerde 285 ile 395 YTL arasında değişiyor. Dans ayakkabılarının süet tabanlarını temizlemek için kullanılan özel fırçayı ve zamanla aşınan topuk uçlarının yenilerini de Buenestilo’da bulabiliyorsunuz. Ayrıca yine bir dans aksesuvarı olarak elişi şallar satılıyor.

Adres: Ihlamur yolu Prof. Dr. Orhan Ersek Sokak No: 5 Teşvikiye-İstanbul
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!